Oameni din întreaga lume trimit colete internaționale, fie prin poștă, fie prin curier. Este un lucru extrem de important, deși poate părea banal. Regulile sunt foarte stricte și trebuie respectate ca atare. Iată ce obiecte sunt interzise pentru expedierea internațională.
Adesea, oamenii trimit colete internaționale rudelor sau prietenilor aflați departe de casă. Expedierea coletelor internaționale prin poștă sau curier este o metodă frecvent folosită. Trebuie respectate anumite criterii pentru o astfel de livrare.
Există o serie de obiecte care sunt strict interzise pentru expedierea internațională prin poștă sau curier. Fiecare colet este aspru verificat, iar dacă sunt descoperite nerespectări ale regulilor, sancțiunile sunt foarte grave.
“Există regulamente stricte de securitate în ceea ce privește transportul obiectelor care pot reprezenta riscuri atât pentru siguranța pasagerilor, cât și a angajaților din industria transporturilor. Înainte de toate, este important de precizat către ce destinație se îndreaptă un colet. Fiecare țară de destinație are propriile reguli când vorbim de transport.
Sunt țări care interzic importul anumitor tipuri de alimente/produse sau plante în colete pentru a preveni răspândirea eventualelor boli. Este un mecanism de apărare pentru a proteja sănătatea publică prin evitarea introducerii unor organisme/produse care ar putea fi dăunătoare în ecosistemele locale“, a declarat operatorul de control Groza Claudia, pentru Digi24.
Cei ce intenționează să trimită colete internaționale prin poștă sau curier, trebuie să știe că este nevoie de respectarea anumitor reguli. Este interzisă trimiterea produselor ce pot conține materiale explozive, inflamabile sau radioactive.
Alimentele perisabile precum fructe, legume, carne, lactate sunt și ele neadecvate pentru un colet internațional. Printre lucrurile nepermise se mai numără și orice fel de organisme vii sau moarte, bijuterii din materiale sau pietre prețioase, precum și teste de laborator sau orice probă biologică.
În cazul nerespectării acestor reguli, expediatorul poate avea grave probleme. Acesta poate fi amendat și i se poate confisca coletul sau să i se interzică dreptul de a mai trimite colete internaționale.
“Dacă într-un colet se regăsesc restricții de conținut, acesta nu este trimis către o destinație vizată, ci se întoarce către persoana responsabilă, care va suporta și costurile aferente, acolo unde este cazul. Bineînțeles, depinde de ce obiecte se găsesc în urma controlului”, a mai spus Groza Claudia.