Sport

Ştim cei 12 jucători puşi de Dan Petrescu pe lista plecărilor! Surprizele Alibec şi Sigurjonsson. Exclusiv

CFR Cluj şi Dan Petrescu se pregătesc de perioada de transferuri din iarnă, iar FANATIK a aflat lista celor 12 jucători care vor pleca de la campioana României.
24.12.2021 | 11:14
Stim cei 12 jucatori pusi de Dan Petrescu pe lista plecarilor Surprizele Alibec si Sigurjonsson Exclusiv
Dan Petrescu şi-a făcut lista cu jucătorii care vor pleca de la CFR Cluj (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu s-a afla pe lista FRF pentru postul de selecţioner al naţionalei României, însă a rămas la CFR Cluj. Neluţu Varga, patronul campioanei din Liga 1, a anunţat decizia pentru FANATIK şi a susţinut că antrenorul a început deja lista de plecări şi veniri.

FANATIK a aflat cum arată lista plecărilor de la CFR Cluj, pe care se află 12 nume. Aceştia fie vor pleca definitiv de la campioana României, fie vor fi împrumutaţi până la finalul sezonului. Printre nume se regăsec şi câteva surprize, precum Denis Alibec sau Runar Mar Sigurjonsson.

ADVERTISEMENT

Cei 12 jucători puşi de Dan Petrescu pe lista plecărilor de la CFR Cluj

Denis Alibec a fost împrumutat de CFR Cluj de la Kayserispor până la finalul sezonului, însă oficialii campioanei şi Dan Petrescu vor să încheie acordul. Pentru cele 11 luni de contract, ardelenii îi plăteau un salariu de 370.000 de euro (aproximativ 34.000 de euro pe lună), în timp ce restul până la 700.000 de euro este suportat de formaţia turcă.

Denis Ciobotariu este fotbalistul cu cel mai bun index InStat din Liga 1, însă a fost scos de pe lista pentru competiţia internă. Fundaşul nu a mai jucat pentru CFR Cluj de pe 23 septembrie, când a prins 6 minute în meciul cu U Craiova.

ADVERTISEMENT

Runar Mar Sigurjonsson are două opţiuni pe masă. Islandezul poate rămâne la CFR Cluj, cu condiţia să accepte o reducere salarială, sau va fi împrumutat. Mijlocaşul ofensiv de 31 de ani nu a jucat în ultimele două meciuri din acest an, după ce Dan Petrescu l-a învoit, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, l-a lăsat să plece mai devreme acasă deoarece soţia fotbalistului urma să nască, în Islanda.

“S-au liniștit lucrurile, Dan Petrescu nu pleacă nicăieri. Acum face lista de achiziții pentru la iarnă. Nu s-a pus problema de bani, de clauză de reziliere. Dan vrea să continue la CFR Cluj și să luăm un nou titlu. Vrem să-i aducem jucătorii pe care-i dorește cât mai repede, ca să-i aibă în cantonamentul din Spania. Nu vor fi doar veniri, avem făcută și lista de plecări, iar pe ea sunt în acest moment 12 jucători” – Neluţu Varga pentru FANATIK

Doi portari sunt out de la CFR Cluj

Karlo Letica a fost adus în octombrie de CFR Cluj, însă nu a prins niciun minut în tricoul ardelenilor. Portarul de 24 de ani semnase un contract care expiră în această iarnă, cu opţiune de prelungire, însă nu va mai rămâne în Gruia, după ce Otto Hindrich a devenit titular al postului, iar rezerva acestuia este Cristi Bălgrădean.

ADVERTISEMENT

Cristiano Figueiredo a ajuns la CFR Cluj în vară, mutare anunţată în exclusivitate de FANATIK, însă nu a reuşit să se impună. Astfel, portarul de 31 de ani a intrat pe lista plecărilor.

Alex Chipciu s-a salvat cu ultimele evoluţii

Alex Chipciu s-a aflat pe această listă, însă pare că s-a salvat. Din informaţiile FANATIK, jucătorul a avut o discuţie cu Neluţu Varga şi cu Dan Petrescu, iar antrenorul clujenilor s-a declarat mulţumit de evoluţiile din ultimele săptămâni.

ADVERTISEMENT

Guessouma Fofana a venit în vară şi a prins minute în timpul mandatului lui Marius Şumudică. Mijlocaşul de 29 de ani nu a mai jucat de pe 29 august, când CFR Cluj o învingea pe FCSB, scor 4-1, şi a mai prins o singură dată banca de rezerve, în meciul cu U Craiova, din Cupa României.

Jonathan Rodriguez se află într-o situaţie asemănătoare cu cea a lui Fofana, însă a prins minute în grupele Conference League. Mijlocaşul de 31 de ani a intrat pe lista neagră a lui Dan Petrescu încă din toamnă, când jucătorul trebuia să ajungă la Sepsi Sfântu Gheorghe, sub formă de împrumut, însă mutarea a picat.

Ovidiu Hoban se apropie de 39 de ani, vârstă pe care o va împlini pe 27 decembrie, şi mai are contract până în vara lui 2022. În actualul sezon, mijlocaşul a prins 232 de minute în 6 meciuri şi este pe picior de plecare.

Denis Rusu a ajuns la CFR Cluj în vară, fiind transferat de la Şoimii Lipova, şi era o variantă pentru regula U21, însă fotbalistul de 20 de ani nu a prins niciun minut, fiind rezervă în trei ocazii.

Răzvan Andronic nu a jucat niciun meci în actualul sezon, iar în stagiunea trecută a fost împrumutat la Academica Clinceni.

Mihai Butean a revenit în vară la CFR Cluj, după îmrpumutul la Gaz Metan Mediaş, şi a prins un singur meci în actualul sezon. Dan Petrescu l-a folosit 85 de minute în partida cu U Craiova, din Cupa României.

ADVERTISEMENT