News

Lista produselor care nu trebuie să lipsească din casă în cazul îmbolnăvirii cu coronavirus. Sfaturile medicilor

12.04.2020 | 07:38
Lista produselor care nu trebuie sa lipseasca din casa in cazul imbolnavirii cu coronavirus Sfaturile medicilor
ADVERTISEMENT

Medicii au întocmit o listă a produselor care nu trebuie să lipsească din casele oamenilor în cazul îmbolnăvirii cu coronavirus.

Lista produselor care nu trebuie să lipsească din casă în cazul îmbolnăvirii cu coronavirus

În cazul în care o persoană suferă de o formă ușoară de îmbolnăvire cu coronovairus, cel mai probabil va fi nevoit să se trateze singur acasă din cauza faptului că spitalele sunt din ce în ce mai pline, iar doctorii au venit în ajutorul acestora și au făcut un ghid cu produsele ce nu trebuie să lipsească din casă.

ADVERTISEMENT

Conform click.ro, care citează The Wall Street Journal, din casă nu trebuie să lipsească produsele de curățenie și igienizare, produsele și materialele de protecție care să prevină răspândirea virusului și la alți membri ai familiei și câteva medicamente.

Medicii le recomandă oamenilor să aibă tot timpul la îndemână o sticlă cu clor, una cu înălbitor de rufe pe bază de clor, un dezinfectant pe care să-l folosească când spală pe jos și unul pentru diferite alte suprafețe, detergent de rufe și săpun.

ADVERTISEMENT

Mănușile chirurgicale sunt la loc de cinste

Doctorul David Buchholz recomandă ca persoana infectată să fie izolată într-o încăpere din care să nu iasă decât pentru a merge la toaletă. După ce bolnavul a folosit toaleta, aceasta trebuie foarte bine dezinfectată, la fel ca și mânerul ușii, butonul vasului de toaletă, robinetul de la chiuvetă și cadă și la toate celalalte obiecte pe care bolnavul le-ar fi putut atinge.

Medicul recomandă ca bolnavul să poarte o mască de protecție oricând pleacă la toaletă. De asemenea, oricine intră în cameră trebuie să poarte protecție la nas și gură. O mască chirurgicală simplă este recomandată pentru uz casnic, dar se poate improviza și cu o eşarfă legată în jurul feţei.

ADVERTISEMENT

Persoana care îngrijește un bolnav infectat cu coronavirus va avea nevoie de mănuși chirurgicale sau din latex atunci când atinge suprafețe și obiecte ce au fost atinse înainte de pacient. Foarte importantă este și protejarea ochilor cu o vizieră din plastic sau niște ochelari simpli de protecție.

În casă ar trebui să mai existe dezinfectant pentru mâini, perie de unghii, prosoape de hârtie și șervețele. În cazul în care baia este folosită de mai multe persoane, bolnavii ar trebui să folosească prosoape de hârtie de unică folosinţă în loc de un prosop de mâini, iar membrii sănătoşi ai familiei ar trebui să-şi scoată obiectele de toaletă din spaţiul comun.

ADVERTISEMENT

Pacientul bolnav ar trebui să mănânce alimente ușoare

La capitolul medicamente în casă ar trebui să se regăsească sirop de tuse, aparat de măsurare a pulsului, spray nazal, termometru, pulsometru, Tylenol sau Paracetamol (versiunile pentru copii sau sugari, dacă este cazul).

Pacientul bolnav ar trebui să mănânce alimente ușoare, care să nu-i îngreuneze digestia dar care să fie hrănitoare și hidratante. Medicii recomandă supă de pui, comprimate zilnice cu multivitamine şi vitamina C, băuturi înlocuitoare de electroliţi.

De asemenea, în casă trebuie să existe ghimbir proaspăt, lămâi, mărar, oregano proaspăt sau uscat, alimente bogate în nutrienţi precum avocado, miere pentru calmarea gâtului și alimente bogate în pectine precum bananele şi merele.

ADVERTISEMENT