News

Lista școlilor din București care rămân închise. Anunțul prefectului Traian Berbeceanu

05.02.2021 | 16:47
Lista scolilor din Bucuresti care raman inchise Anuntul prefectului Traian Berbeceanu
ADVERTISEMENT

Prefectul Capitalei Traian Berbeceanu a anunțat că școlile din București își vor relua activitatea în scenariul 2, adică o parte dintre elevi vor învăța online.

Mai mult, cinci școli din totalul de 670 vor fi închise și toți elevii vor învăța de acasă, în urma deciziei luate vineri, 5 februarie, de autorități.

ADVERTISEMENT

Totodată, prefectul a anunțat că școlile ar putea fi închise din nou dacă situația epidemiologică va impune acest lucru în săptămânile viitoare.

5 școli din București rămân închise

„Rata de infectare în București e de 1.9 la mie, astfel că în scenariul doi vor începe activitățile față de clasele 1-4 și cele terminale. Ceilalți elevi vor învăța în sistem online. Există 5 excepții, 5 unități de învățământ care vor continua activitățile în sistem online. E vorba de două licee, o școală gimnazială și două grădinițe.

ADVERTISEMENT

Se asigură distaunța de 1 metru peste tot, s-a întrunit consiliul de administrație care a evaluat situația unității respective. Situația e dinamică, vor fi făcute controale periodic în toate unitățile, inclusiv de DSP. Dacă situația o va impune își vor suspenda activitatea și vor trece în online”, a explicat Traian Berbeceanu.

De asemenea, Inspectoratul General al Capitalei a transmis lista cu școlile care vor rămâne închise: „Indicele de 1.9 pe baza ordinului comun ne permite să pornim activitatea în 655 de unități. 5 vor rămâne în scenariul 3, online, acestea fiind Liceul Tomița din Sectorul 1, Liceul tehnic Triaan Vuia din Sectorul 4, grădinița 35 și 185 din Sectorul 5 și școala gimnazială 124”.

ADVERTISEMENT

CLICK AICI PENTRU DESCĂRCARE DOCUMENT OFICIAL

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu anunțase că peste 2.4 milioane de elevi vor merge la școală la nivel național, dintr-un total de 3 milioane.

Peste 2.4 milioane de elevi vor merge la școală, dintr-un total de aproape 3 milioane. Ordonanța care prevede modificarea unor acte normative, suma de 30 de milioane de euro va avea ca destinație exclusivă derularea și plata orelor remediale. Plata se va face către școli într-un cuantum de 0.4 ISR, 200 de lei pe lună pentru fiecare elev cuprins în grupul țintă.

ADVERTISEMENT

În grupul țintă vor fi elevii care au înregistrat dificultăți cu referire la procesul de învățare online. Dar și elevii aflați în situații de risc pentru situații de neîncheiere a situației pe primul semestru. Pentru anul 2021-2022 cu trei luni înainte de începere prin ordin de ministru se va stabili programul școală după școală”, a anunțat Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT