News

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Ce țări se află în zona roșie. Document

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Iată ce țări sunt în zona verde, galbenă și roșie.
01.07.2021 | 23:46
Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizata Ce tari se afla in zona rosie Document
ADVERTISEMENT

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Astfel, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat care sunt țările din zona roșie.

CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

De asemenea, trebuie precizat că a fost adoptată în ziua de joi și o hotărâre privind actualizarea listei statelor și a zonelor care sunt considerate cu risc epidemiologic crescut.

ADVERTISEMENT

Încadrarea din zona galbenă sau verde în zona roșie, dar și trecerea de la zonă verde la zonă galbenă se va face la 24 de ore de la data publicării în Monitorul Oficial al României.

În schimb, dacă este vorba despre trecerea zonei roșii în una galbeană sau chiar verde, sau de la zonă galbenă la cea verde, atunci încadrarea se face pe loc, de la momentul publicării.

ADVERTISEMENT

Cum sunt clasificate țările în cele trei zone, conform legii

„Clasificarea țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic, în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile, se realizează în 3 categorii astfel:

a) Zona Verde – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din
ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5;

ADVERTISEMENT

b) Zona Galbenă – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din
ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 și 3;

c) Zona Roșie – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din
ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3”, arată textul legii.

ADVERTISEMENT

Lista țărilor din zona roșie

Seychelles, Mongolia, Namibia, Uruguay, Columbia, Argentina, Oman, Maldive, Kuweit, Brazilia, Suriname, Saint Kitts și Nevis, Costa Rica, Bahrain, Paraguay, Chile, Botswana, Tunisia, Africa de Sud, Panama, Marea Britanie, Nepal, India.

Lista țărilor din zona galbenă

Fiji, Emiratele Arabe Unite, Trinidad și Tobago, Georgia, Malaysia, Cuba, Bolivia, Sint Maarten, Zambia, Guyana, Cipru, Irak, Federația Rus, Kârgâzstan, Portugalia, Insulele Virgine Britanice, Iran, Jersey.

Lista țărilor din zona verde

Capul Verde, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Sri Lanka, Peru, Republica Dominicana, Honduras, Monaco, Guatemala, Spania, Belarus, Kazahstan, Bonaire, Saint Eustatius și Saba, Gibraltar, Ecuador, Andorra, Turcia, Irlanda, Bahamas, Filipine, Qatar, Iordania, Thailanda, Indonezia, Rwanda, Venezuela, Afghanistan,Letonia, Saint Vincent și Grenadine, Olanda, Grecia, Cambodgia, Guam, Saint Lucia, Danemarca, Belgia, Timorul de Est, Norvegia, Statele Unite ale Americii, Libia, Arabia Saudita, El Salvador.

Aceasta este doar o parte dintre țările care sunt în zona verde. Restul pot fi verificate mai jos, în documentul oficial al CNSU.

Lista completă a statelor cu risc epidemiologic ridicat poate fi consultată aici.

ADVERTISEMENT