News

Lista statelor în care circulația este restricționată pe timpul nopții. “Măsurile din România sunt printre cele mai relaxate”

11.03.2021 | 12:29
Lista statelor in care circulatia este restrictionata pe timpul noptii Masurile din Romania sunt printre cele mai relaxate
ADVERTISEMENT

Măsurile implementate de România în contextul pandemiei de coronavirus sunt printre cele mai relaxate din Europa”, susține premierul Florin Cîțu în mesajul publicat cu puțin timp în urmă pe rețelele de socializare, alături de lista cu statele europene care limitează circulația pe timpul nopții.

Cele mai multe au luat hotărârea ca restricțiile să intre în vigoare la orele 20:00 sau 21:00, dar există și țări precum Anglia Scoția sau Lituania, în care cetățenilor le este interzisă cu desăvârșire deplasarea în afara locuinței.

ADVERTISEMENT

În România, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul României și restricționarea circulației în intervalul 22:00-05:00.

Florin Cîțu a publicat lista țărilor în care circulația este restricționată pe timpul nopții

Măsurile implementate de România în contextul pandemiei de coronavirus sunt printre cele mai relaxate din Europa.

ADVERTISEMENT

Şi vă mulţumesc vouă pentru asta, pentru că aţi fost responsabili. Hai să continuăm aşa! Doar împreună putem învinge pandemia”, a scris premierul pe contul său de Facebook.

Din fotografia atașată mesajului reiese că multe state europene, printre care se numără Austria, Slovacia și Portugalia, nu mai permit în această perioadă circulaţia după ora 20:00.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în Cehia, Cipru, Muntenegru sau Olanda, restricțiile se aplică după ora 21:00, în vreme ce Franţa a limitat traficul cetăţenilor după ora 18:00, iar Anglia, Scoţia și Lituania au interzis cu desăvârșire deplasarea în afara locuinţelor.

Decizie CNSU: Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile. Interdicție de circulație după ora 22:00

CNSU propune modificarea intervalului orar în care este restricționată deplasarea în afara locuinței. CNSU a propus ca interdicția sa fie valabilă în intervalul orar 22.00-05.00” se arată în comunicatul transmis de Comitetul Național pentru situații de urgență.

ADVERTISEMENT

Hotărârea nr. 16 prevede, totodată, limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora pentru spațiile de cazare dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă.

Este vorba despre unitățile de cazare din 14 județe:

  • Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova;
  • Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul Harghita;
  • Borșa și Cavnic din județul Maramureș;
  • Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov;
  • Sovata din județul Mureș;
  • Vatra Dornei din județul Suceava;
  • Voineasa din județul Vâlcea;
  • Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul CarașSeverin;
  • Arieșeni din județul Alba;
  • Durău din județul Neamț;
  • Novaci-Rânca din județul Gorj;
  • Păltiniș din județul Sibiu;
  • Stâna de Vale din județul Bihor;
  • Straja din județul Hunedoara.

Potrivit aceleiași hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, poliția locală va reveni în coordonarea primăriilor, în timp ce jandarmii vor fi nevoiți să asigure din nou paza obiectivelor.

De asemenea, organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, doar în cazul în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

ADVERTISEMENT