News

Lista statelor cu risc epidemiologic, actualizată. Italia, plasată în zona galbenă de CNSU

Vineri, 26 noiembrie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. Italia, țară cu mulți români, a intrat în zona galbenă.
26.11.2021 | 13:00
Lista statelor cu risc epidemiologic actualizata Italia plasata in zona galbena de CNSU
ADVERTISEMENT

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat, vineri, lista statelor cu risc epidemiologic ridicat.

În acestei decizii, Italia, un stat care părea să fi trecut de agresivitatea valului 4, a intrat în zona galbenă de risc.

ADVERTISEMENT

Guvernul de la Roma a anunțat creșteri în numărul infecțiilor cu Covid-19 în ultimele zile. Joi au fost anunțate aproape 14.000 de cazuri, cel mai mare numărul din ultimele 5 luni.

Italia intră în zona galbenă. Nouă listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat, conform CNSU

Conform documentului oficial al CNSU, România a ieșit din zona roşie și a trecut în cea galbenă, ca urmare a scăderii ratei de incidență a cazurilor de Covid-19.

ADVERTISEMENT

În schimb, în zona roșie a intrat Principatul Monaco, acolo unde s-au raportat noi recorduri de infectări în pandemie în ultimele zile.

Iată principalele modificări, conform DOCUMENTULUI CNSU:

-în zona roșie a intrat Monaco;
-în zona galbenă au intrat:
•din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Romania și Guam;
•din zona verde, în urma creșterii incidenței: Italia, Aruba, Malta și Insulele Virgine ale Statelor Unite;
-în zona verde au intrat: Botswana, Brunei Darussalam și Insulele Falkland.

ADVERTISEMENT

Persoanele care intră în carantină la intrarea în țară

Conform prevederilor CNSU, persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva Covid-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roşie nu intră în carantină doar dacă sunt vaccinate anti-Covid. Restul persoanelor neimunizate intră automat în carantină. Testul nu se mai aplică în această situație, în primă fază.

ADVERTISEMENT

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test Covid-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a 10-a zi.

În fine, în al treilea caz, cel al persoanelor care vin din zone verzi, acestea nu mai au nevoie de niciun fel de document care să fie prezentat la graniță sau pe aeroporturi.

Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat intră în vigoare începând cu data de 28.11.2021, ora 00:00.

ADVERTISEMENT
Tags: