News

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Ce țări au intrat în zona roșie

Comitetul Național pentru Situații de urgență a aprobat joi actualizarea listei țărilor și teritoriilor, existând țări care au intrat în zona roșie.
14.10.2021 | 21:53
Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Ce țări au intrat în zona roșie
Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Ce țări au intrat în zona roșie foto: pixabay
ADVERTISEMENT

România, Bulgaria și Moldova au intrat în zona roșie la începutul acestei luni, simultan cu intrarea unor state din vestul Europei, precum Germania și Franța în zona verde.

În urmă cu o săptămână, Slovacia a intrat și ea în zona roșie, în timp ce Norvegia și Turcia au intrat pe lista verde a țărilor.

Ce țări sunt în zona roșie. Lista actualizată de la CNSU

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat hotărârea numărul 85 prin care a actualizat lista țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic.

ADVERTISEMENT

În zona roșie a intrat Ucraina, țara-vecină din nordul României, dar și Gibraltar, în urma actualizărilor operate de către CNSU.

În zona galbenă s-au produs o serie de modificări, unele datorate de scăderea incidenței în anumite țări aflate anterior pe lista roșie sau a creșterii incidenței a unor țări care se situau în zona verde.

ADVERTISEMENT

Albania, Botswana, Curaçao și Insulele Virgine ale Statelor Unite au înregistrat o scădere a incidenței, ceea ce le-a încadrat în zona galbenă a riscului epidemiologic.

La polul opus, Olanda Gabon, Montserrat, Insulele Virgine Britanice și Insulele Turks şi Caicos se confruntă cu o creștere a incidenței.

ADVERTISEMENT

În zona verde au intrat Elveţia, Canada, Iordania, Kazahstan, Andorra, Groenlanda, Polinezia Franceză şi Sao Tome şi Principe.

Lista va intra în vigoare luni, 17 octombrie, începând cu ora 00.00, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri