News

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Ce țări vor trece în zona roșie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor în funcție de riscul epidemiologic, prezentând care dintre state vor trece în zona roșie.
11.11.2021 | 21:38
Lista tarilor cu risc epidemiologic a fost actualizata Ce tari vor trece in zona rosie
ADVERTISEMENT

România se află pe lista roșie în funcție de riscul epidemiologic de mai multe săptămâni, mai multe țări europene înregistrând creșteri semnificative în ultimele săptămâni.4

Odată cu România, la începutul lunii octombrie, au intrat pe lista roșie și țările vecine Bulgaria și Republica Moldova, după ce numărul de noi infectări cu SARS-CoV-2 a crescut semnificativ în doar câteva zile.

ADVERTISEMENT

Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată. Ce țări au intrat în zona roșie

A fost adoptată o nouă listă de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență referitoare la clasificarea țărilor în funcție de incidența cazurilor de COVID-19.

Mai multe state din Europa au intrat în zona roșie, în special state occidentale în care s-a înregistrat recent o creștere semnificativă a numărului de noi infectări.

ADVERTISEMENT

În zona roșie au intrat mai multe state, precum: Germania, Elveția, Polonia, Norvegia, Statele Unite ale Americii, Liechtenstein, Andorra, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Azerbaidjan și Botswana, notează hotnews.ro

În zona galbenă au intrat o multitudine de țări în urma scăderii incidenței, printre care: Belarus, Noua Caledonie, Suriname și Saint Vincent și Grenadine;

ADVERTISEMENT

Tot în această zonă epidemiologică au mai intrat și state în care s-a observat o creștere a incidenței: Finlanda, Laos, Insulele Falkland și Insulele Turks și Caicos.

Coronavirus în România, azi, 11 noiembrie 2021. Sunt peste 300 de morți și 1.772 de bolnavi la ATI

Autoritățile au transmis joi noul bilanț al coronavirusului, prezentând faptul că au fost înregistrate 5.416 de cazuri noi.

ADVERTISEMENT

Numărul de persoane care au decedat este de peste 300, iar în secțiile de terapie intensivă sunt 1.772 de persoane internate.

Dintre persoanele care și-au pierdut viața, 291 erau nevaccinate și cele mai multe dintre decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 70-79 de ani.

“Dintre cele 318 decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă  20-29 ani, 3 la categoria de vârstă 30-39 ani, 9 la categoria de vârstă 40-49 ani, 29 la categoria de vârstă 50-59 ani, 74 la categoria de vârstă 60-69 ani, 101 la categoria de vârstă 70-79 ani și 100 la categoria de vârstă peste 80 ani.

295 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 12 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 11 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent”, au prezentat autoritățile centrale.

ADVERTISEMENT