News

Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată. Bulgaria a intrat în zona roșie

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Ce state sunt în zona roșie.
09.09.2021 | 21:29
Lista tarilor cu risc epidemiologic actualizata Bulgaria a intrat in zona rosie
ADVERTISEMENT

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a informat asupra listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Bulgaria a intrat în zona roșie

Astfel, românii sunt informați în privința acelor state care sunt în zona roșie sau în cea galbenă, de unde ei trebuie să intre în carantină.

ADVERTISEMENT

Informațiile transmise joi arată că sunt mai multe zone care au intrat în scenariul roșu, după cum urmează: Bulgaria, Norvegia, Lituania, Slovenia, Bermuda, Sri Lanka și  Guernsey.

Așadar, românii care au plecat în vacanță în Bulgaria, una dintre zonele preferate de turiștii de la noi, trebuie să știe că este necesar să intre în carantină în cazul în care nu sunt vaccinați.

ADVERTISEMENT

De asemenea, au apărut schimbări şi în ceea ce priveşte zona galbenă. Astfel, acolo au intrat mai multe state, după ce ele au fost, inițial, în zona roșie.

În această situație se află țări precum Portugalia, Libia, Liban, Tunisia, Mauritius, Monaco, Islanda, Bahamas și Curaçao.

ADVERTISEMENT

Ce au transmis autoritățile despre lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Mai multe state au intrat în zona galbenă, deși ele se aflau în cea verde.

Acolo, numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a crescut, astfel că incidența s-a mărit la Germania, Croația, Letonia, Grenada, Barbados, Insulele Virgine Britanice, Capul Verde, Montserrat.

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 09 septembrie 2021, Hotărârea numărul 68 pentru actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

ADVERTISEMENT

Principalele modificări sunt următoarele:

-în zona roșie au intrat: Bulgaria, Norvegia, Lituania, Slovenia, Bermuda, Sri Lanka și  Guernsey;

-în zona galbenă au intrat:

•din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Portugalia, Libia, Liban, Tunisia, Mauritius, Monaco, Islanda, Bahamas și Curaçao;

•din zona verde, în urma creșterii incidenței: Germania, Croația, Letonia, Grenada, Barbados, Insulele Virgine Britanice, Capul Verde, Montserrat și Bonaire, Saint Eustatius  și Saba; -în zona verde au intrat: Emiratele Arabe Unite, Gibraltar și Honduras”, au transmis autoritățile.

De asemenea, anunțul autorităților arată că în zona verde au intrat Emiratele Arabe Unite, Gibraltar și Honduras.

Cei care vin dintr-o țară din zona roșie nu trebuie să stea în carantină dacă au certificat digital ce atestă vaccinarea sau trecerea prin boală.

ADVERTISEMENT