News

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. România, Bulgaria și Moldova, în zona roșie

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată de CNSU. Ce modificări au survenit
01.10.2021 | 00:00
Lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizata Romania Bulgaria si Moldova in zona rosie
ADVERTISEMENT

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a transmis care sunt modificările în ceea ce o privește.

România, în zona roșie pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Ce alte modificări au survenit

Conform Hotărârii nr. 77, țara noastră a intrat oficial în zona roșie, ca urmare a numărului mare de cazuri de infectare cu noul coronavirus din ultimele zile.

ADVERTISEMENT

De altfel, joi a fost înregistrat un nou record absolut de la începutul pandemiei și până acum.

Iată despre ce modificări este vorba în noua lista a statelor cu risc epidemiologic ridicat.

Mai multe state au intrat în zona roșie, după ce numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a crescut considerabil în ultima perioadă. Este cazul țării noastre, dar și al vecinilor bulgari și moldoveni.

Tot pe lista roșie sunt de azi înainte și următoarele state: Armenia, Bulgaria, Belarus și Groenlanda.

ADVERTISEMENT

Statele din zona galbenă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a precizat că au intrat mai multe state în zona galbenă, unele dintre ele după ce incidența cazurilor de coronavirus a scăzut, ele provenind din zona roșie.

Pentru altele, cazurile de îmbolnăvire s-au înmulțit și a fost nevoie să fie actualizat statutul lor și ele să treacă în zona galbenă, după ce au fost inițial în zona verde.

ADVERTISEMENT

Așadar, Austria, Elveția, Gibraltar, Iran, Maldive și Bahamas au intrat oficial în zona galbenă, după ce au fost în cea roșie.

Ucraina, Insulele Feroe și Leshoto au ajuns în zona galbenă din cea verde, după ce incidența de aici a crescut.

ADVERTISEMENT

Statele din zona verde

În ceea ce privește statele care au intrat în zona verde, CNSU menționează Franța, Olanda, Germania, Vietnam, Puerto Rico, Sri Lanka, San Marino, Liechtenstein, V, Honduras, Kosovo și Capul Verde.

O nouă modificare este cea referitoare la șoferii profesioniști, care nu trebuie să mai stea în carantină, dacă au un test negativ.

„Conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă, precum şi conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, se exceptează de la măsura carantinei (…) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, iar deplasarea se realizează doar în scop profesional”, a transmis CNSU, joi seară.

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat poate fi consultată aici.

ADVERTISEMENT