News

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată de CNSU. Bulgaria și Franța au trecut în zona galbenă

CNSU a adoptat în ședința de joi, 16 septembrie, o nouă hotărâre care privește lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. În urma actualizării, Bulgaria și Franța revin în zona galbenă.
17.09.2021 | 08:02
Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată de CNSU. Bulgaria și Franța au trecut în zona galbenă
Germania a inclus România pe lista roșie. Noile condiții care se aplică pentru a intra pe teritoriul țării. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Într-un document oficial, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) anunță adoptarea în ședința de joi, 16 septembrie, a Hotărârii numărul 71 privind actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

După această decizie, Bulgaria și Franța, care s-au aflat anterior în zona roșie, au trecut în zona galbenă, iar Spania, din zona galbenă, a revenit la zona fără restricții, cea verde.

Bulgaria și Franța au trecut în zona galbenă. Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată de CNSU

CNSU a dat publicității lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori: roșu, galben și verde, în funcție de incidența cazurilor de infectare cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

În urma noilor modificări, Republica Moldova, stat aflat până în prezent în zona verde, a intrat în cea galbenă. Iată principalele modificări din Hotărârea nr. 71 a CNSU:

În zona roșie au intrat: Grenada, Bahamas, Barbados, Guyana, Bonaire, Saint Eustatius și Saba și Liechtenstein.

ADVERTISEMENT

În zona galbenă au intrat: Bulgaria, Franța, Thailanda, Puerto Rico, Eswatini, Guernsey (din zona roșie, în urma scăderii incidenței); Republica Moldova, Honduras, Noua Caledonie, Saint Vincent și Grenadine și Gibraltar (din zona verde, în urma creșterii incidenței).

În zona verde au intrat: Spania, Danemarca, Luxemburg, Mexic, Panama, Argentina, Maroc și Montserrat.

ADVERTISEMENT

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat – DOCUMENT

Care sunt cetățenii plasați în carantină la venirea în țară

Conform legislației din pandemie, persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. Restul persoanelor neimunizate intră automat în carantină.

În ceea ce privește zona galbenă, la intrarea în România din țări aflate în aceste regiuni, cetățenii nu intră în carantină dacă sunt vaccinați sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

ADVERTISEMENT

Totodată, autoritățile precizează că minorii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a 8-a zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a 10-a zi.

ADVERTISEMENT

În fine, în cea mai fericită ipostază sunt persoanele care vin în țară din zona verde. Acești cetățeni nu mai au nevoie de niciun fel de document.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri