News
notix pixel id

Lista țărilor din ”zona galbenă” a fost actualizată. Cei care vin din aceste regiuni stau 14 zile în izolare

02.08.2020 | 22:25
Lista țărilor din ”zona galbenă” a fost actualizată. Cei care vin din aceste regiuni stau 14 zile în izolare
Lista completă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Lista statelor și regiunilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată de către Institutul Național de Sănătate Publică. Cei care din zonele indicate de către INSP trebuie să stea 14 zile în izolare după sosirea pe teritoriul țării noastre.

Pe listă se află 41 de state și regiuni și măsura de carantinare a celor care vin din zonele meționate se aplică din 3 august, de la ora 0.00.

Pe lista anterioară, în vigoare de pe 25 iulie, erau menționate 44 de țări.

Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională din tarile/zonele cu risc epidemiologic ridicat şi au drept de intrare pe teritoriul naţional, respectiv: cetăţeni români, cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European ori ai Confederaţiei Elveţiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepţiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l)”, a informat INSP.

ADVERTISEMENT

Institutul a precizat și care sunt  condițiile de carantinare a celor vizați: ”Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locaţie declarată de aceasta sau, după caz, într-un spaţiu special desemnat de autorităţi. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeaşi adresă”.

Lista completă poate fi consultată AICI.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri