News

Lista țărilor din zona galbenă, actualizată. Cei care vin de acolo trebuie să prezinte test PCR

04.02.2021 | 19:01
Lista tarilor din zona galbena actualizata Cei care vin de acolo trebuie sa prezinte test PCR
Lista țărilor din zona galbenă, actualizată
ADVERTISEMENT

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, de unde persoanele sunt obligate să stea în carantină la întoarcerea în România.

Potrivit deciziei CNSU, cetățenii care se întorc din țările respective sunt obligați să prezinte un test Covid-19 negativ, făcut cu 72 de ore înainte de intrarea în țară.

ADVERTISEMENT

Pe lângă testul negativ prezentat la intrarea în țară, cetățenii sunt obligați să stea în carantină 14 zile, cu posibilitatea de a ieși din carantină după zece zile dacă în a opta zi efectuează un nou test PCR negativ.

Lista completă a țărilor din zona galbenă de risc epidemiologic

Pe listă au intrat mai multe țări, multe dintre ele fiind destinație de vacanță în această perioadă pentru români. Spania, Italia, Franța, Germania, Marea Britanie sau Insulele Maldive au prins această listă.

ADVERTISEMENT

Vor scăpa de carantină persoanele care au avut Covid-19 și cele vaccinate cu a doua doză de vaccin, la zece zile de rapel.

Lista cu țările din zona galbenă
Lista cu țările din zona galbenă
Lista țărilor din zona galbenă
Lista țărilor din zona galbenă

Potrivit Digi 24, hotârărea adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență este următoarea:

ADVERTISEMENT
  • Art.1 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 1.
  • Art.2 – (1) La intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. 1, au obligația prezentării certificatului unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.
  • (2) Pentru persoanele prevăzute la alin. (1), cu excepția celor sosite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, se aplică excepțiile de la măsurile de carantinare aprobate prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36 din 21.07.2020 cu modificările și completările ulterioare. (n.red. adică după a 8-a zi, poți face un test COVID-19 care dacă este negativ poți să ieși din carantină după 10 zile.)
  • (3) Pentru persoanele sosite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, se aplică excepțiile de la măsurile de carantinare aprobate prin hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 1 din 03.01.2021, nr. 3 din 11.01.2021 și nr. 4 din 18.01.2021. (n.red. este exceptat personalul navigant și persoanele care au avut COVID-19 sau care au făcut vaccinul, inclusiv a doua doză)