News

Lista țărilor sigure aprobată de Uniunea Europeană. Unde se pot realiza călătorii. 14 țări sigure pentru turiști

30.06.2020 | 18:19
Lista tarilor sigure aprobata de Uniunea Europeana Unde se pot realiza calatorii 14 tari sigure pentru turisti
ADVERTISEMENT

S-a aflat lista țărilor sigure pe care Uniunea Europeană o va aproba pentru călătoriile neesențiale în perioada următoare.

În rândul acestor destinații se află o serie de state cu o pandemie de Covid-19 aflată pe o pantă descrescătoare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, UE a lăsat pe dinafară și țări în care boala face ravagii, cu mii de cazuri zilnice și zeci de mii de decese raportate.

UE a aprobat lista țărilor sigure unde se pot realiza călătorii

UPDATE, ora 18:19, 30 iunie / Uniunea Europeană a anunțat o listă de 14 țări „sigure”, unde oamenii vor putea călătorii fără să se teamă de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Țările „sigure” sunt Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia şi Uruguay. Această listă va fi reactualizată la 15 zile.


Conform așteptărilor, Statele Unite ale Americii nu se află pe o așa numită ”listă sigură” de destinații pentru călătoriile neesențiale care urmează să fie dezvăluite de guvernele Uniunii Europene în cursul acestei săptămâni, au spus trei diplomați, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

Recent, presa de peste ocean relata că proasta gestionare a situației de către președintele Donald Trump este principalul motiv pentru care UE nu va permite accesul cetățenilor din SUA în perioada următoare.

În viitorul apropiat este de așteptat ca cele 27 de țări membre UE să ofere aprobare călătoriilor de agrement sau de afaceri de miercuri în 14 ţări, printre care nu se află trei state cu sute de milioane de locuitori.

ADVERTISEMENT

La izbucnirea epidemiei de Covid-19 în SUA, Donald Trump a decis un lucru similar referitor la europeni, interzicând total accesul acestora în SUA. În acel moment, SUA avea 1.100 de cazuri înregistrate.

Alături de SUA, pe lista ”indezirabililor” s-ar mai afla Rusia, locul 3 în lume cu aproape 650.000 de infecții, și Brazilia, locul 2 mondial, cu peste 1,3 milioane de bolnavi de Covid-19.

Ce state sunt pe lista verde

Conform sursei citate anterior, țările lumii care vor primi un vot pozitiv sunt Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia şi Uruguay.

Votul din această săptămână are ca scop sprijinirea industriei turistice a UE şi a destinațiilor turistice, în special ţările din sudul Europei cele mai afectate de pandemia Covid-19.

Totodată, China ar fi aprobată provizoriu, deşi călătoriile s-ar deschide doar dacă autoritățile chineze ar permite şi vizitatorii UE. Reciprocitatea este o condiţie de a fi pe lista sigură.

ADVERTISEMENT