WhatsApp continuă să își actualizeze funcțiile de securitate, însă multe dintre acestea nu mai sunt compatibile cu telefoanele mai vechi. asta, deși WhatsApp permite utilizarea unor sisteme de operare Android și iOS depășite de vremuri.
Astfel, WhatsApp și-a notificat deja utilizatorii că nu vor mai putea folosi aplicația dacă nu își schimbă telefonul. Practic, orice telefon care operează cu o versiune Android 5.0 nu va mai putea să folosească WhatApp.
Se încadrează pe listă multe modele de telefon care aparțin Samsung, Huawei, Motorola sau Sony. Așadar, de la Samsung nu vor mai fi compatibile telefoanele Galaxy Ace Plus, Galaxy Core și Galaxy Express 2, așadar telefoane dintr-o generație foarte veche.
De la Huawei vorbim despre Ascend P6S și Ascend Y625, în timp ce la Motorola vorbim despre Moto G și A820. Nu scapă de probleme nici Sony Xperia Z1, atunci când vorbim despre telefoanele cu sistem de operare expirat.
Cât despre iPhone, WhatsApp nu va mai funcționa pe acele telefoane care rulează iOS 12 sau inferior. Așadar, vorbim despre iPhone 5, 6, 6 PLUS, 5C și 5E de primă generație. La fel, vorbim despre telefoane din generații de acum peste 10 ani.
Conform DC News, ar exista șanse, deși mici, ca o parte din aceste telefoane să poată să mai ducă WhatsApp câteva luni, cu un update de soft și de sistem de operare Android mai mare de 5.0. Problema e că WhatsApp a anunțat deja că nu va mai oferi suport în aceste condiții.
Cel mai bine ar fi ca acei români care dețin aceste telefoane antice să își cumpere altele mai noi, dacă vor să folosească în continuare WhatsApp. În general, vorbim despre telefoane vechi și de aproape 10 ani, așadar o generație demult apusă.
Cu toate astea, mulți români încă folosesc telefoane învechite, probabil și din lipsa banilor. În urmă cu mai multe zile, WhatsApp transmitea că în curând va permite oamenilor să trimită mesaje și prietenilor care folosesc alte aplicații de mesagerie cum ar fi Messenger, Telegram sau Signal.
Așadar, oricine are WhatsApp va putea contacta o persoană care nu are această aplicație. Schimbarea a fost adoptată după Legea piețelor digitale din UE, care stipulează ca toate companiile de tehnologie să asigure interoperabilitatea între aplicațiile lor sau aplicațiile terțe.