ADVERTISEMENT
News

Listele PNL la parlamentare se restrâng. Ce nume sonore rămân pe din afară

Autor: Ana Mirea | 11.09.2020 | 21:13
Listele PNL la parlamentare se restrâng. Ce nume sonore rămân pe din afară
PNL exclude de pe listele pentru parlamentare candidații cu antecedente penale.Foto: hepta.ro

Liberalii au început negocierile pentru locurile eligibile la alegerile parlamentare.

Cel mai cunoscut ales care ar urma să fie lăsat pe dinafară este Mihai Voicu, liberal cu patru mandate în Parlament şi cu o condamnare în primă instanţă la trei ani cu suspendare, susţin surse din conducerea PNL.

ADVERTISEMENT

Fialele PNL au termen ca până pe 10 octombrie să termine cu stabilirea şi validarea listelor pentru parlamentare, pentru ca cel târziu pe 15 octombrie să aibă loc aprobarea lor la nivel naţional.

PNL exclude de pe listele pentru parlamentare candidații care au probleme de integritate

Fiecare filială judeţeană îşi va decide lista de candidaţi, urmând ca aleşii în funcţie să aibă prioritate, în condiţiile în care nu au probleme de integritate sau nu sunt căzuţi în dizgraţia partidului.

ADVERTISEMENT

„În majoritatea organizaţiilor au început discuţiile despre liste, mai ales ce oameni noi din partid vor fi puşi pe locuri eligibile, dar şi tema găsirii unor locuri pentru candidaţii veniţi în ultimele luni. Clar trebuie să le găsim loc unor Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu sau Toma Petcu, iar locurile astea să fie şi eligibile”, au declarat surse politice.

Unul dintre cei mai cunoscuți parlamentari care nu va mai primi un loc eligibil este Mihai Voicu, deputat de patru mandate.

ADVERTISEMENT

După patru ani ca deputat de diaspora, unde nu s-a evidenţiat cu absolut nicio acţiune, Voicu mai are şi problema unei condamnări la trei ani de închisoare cu suspendare, însă decizia nu e definitive. Acesta este acuzat de trafic de influență. Mai mult surse din partid susţin că Voicu nu este nici agreat de Ludovic Orban.

Surse din partid susţin că  ar putea să apară schimb şi în Dâmboviţa, acolo unde sunt şanse foarte mari ca Iancu Caracota să nu fie pus pe listă, însă şi un al doilea politician destul de cunoscut nu e prea sigur de primirea unui loc eligibil, adică Cezar Preda.

ADVERTISEMENT

Și în Capitală situația se va schimba. Conducerea PNL e indecisă dacă să-l mai pună sau nu pe liste pe senatorul Leon Dănăilă, reputat medic, dar care a ajuns la o vârstă înaintată, 87 de ani, şi care cu greu ar mai putea să vină la activităţile Parlamentului.

Surse din formaţiune susţin că persoane din echipa Orban nu ar vrea să-i dea un loc eligibil nici Adrianei Săftoiu, drept pedeapsă pentru criticile la adresa partidului.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!