News

Litoralul pentru toți 2021. Se ieftinesc cazările. Cel mai mic preț este de 36 de lei pe noapte

Litoralul pentru toți 2021. Se ieftinesc cazările de la 1 septembrie.
20.08.2021 | 23:54
Litoralul pentru toti 2021 Se ieftinesc cazarile Cel mai mic pret este de 36 de lei pe noapte
ADVERTISEMENT

Reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) au transmis că începând cu data de 1 septembrie 2021 tarifele se vor ieftini considerabil, procentul de scădere fiind de circa 70%.

Litoralul pentru toți 2021. Care e cel mai mic preț

Vești bune, așadar, pentru românii care nu au apucat să meargă la mare în acest an, pentru că peste doar zece zile prețurile se vor ieftini considerabil, lucru care se va simți în buzunarele lor.

ADVERTISEMENT

Cel mai mic preț de la care începe cazarea în cadrul programului Litoralul pentru toți 2021 este de 36 de lei pentru o noapte.

Programul se va desfășura până la data de 30 septembrie, așa că doritorii au destul timp să meargă. De asemenea, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc a mai anunțat și că luna septembrie se anunță a fi una aglomerată pe litoralul românesc.

ADVERTISEMENT

Față de 2020, gradul de ocupare va fi unul mai mare. Reprezentanții Federației au făcut un apel și la hotelieri, de a menține hotelurile și pensiunile deschise, pentru că există dorință din partea clienților.

“Pe baza rezervărilor făcute până în acest moment, estimăm că luna septembrie va fi una aglomerată pe litoralul românesc, cu un grad mediu de ocupare mai mare decât în anul trecut, dar sub nivelul anului 2019.

ADVERTISEMENT

Interesul ridicat manifestat de turişti îi determină şi pe hotelieri să menţină unităţile de cazare deschise până la finalul lunii septembrie”, a declarat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv al FPTR, conform Agerpres.

Anunțul despre Litoralul pentru toți 2021. Cum va fi vremea

Tot reprezentanții FPTR au anunțat că tarifele vor fi mult mai mici, iar 42 de hoteluri s-au înscris deja în acest program. Este vorba despre aproximativ 3.400 de locuri pe noapte care sunt puse la dispoziția turiștilor prin acest program.

ADVERTISEMENT

Conform sursei, prognoza meteo pentru septembrie se arată a fi una bună, care ține cu turiștii, ce se vor bucura de soare și apa caldă a mării.

“Tarifele sunt mult mai mici decât în luna august şi ne aşteptăm ca de această oportunitate să profite atât cei care nu au reuşit să ajungă la mare în mijlocul verii, dar şi turiştii care doresc a doua vacanţă pe litoral.

Ne-am obişnuit în ultimii ani ca vremea să ţină cu turiştii şi în luna septembrie, astfel încât, conform prognozelor meteo actuale, aceştia se vor bucura de zile însorite la plajă până la sfârşitul lunii”, a mai spus Dragoş Răducan.

ADVERTISEMENT