Life

Litoralul românesc versus vacanța la bulgari. Un maramureșean a calculat care este cea mai ieftină variantă de concediu pentru vara asta

De câți bani ai nevoie pentru a te distra 8 zile pe litoralul românesc. Un bărbat din Maramureș a calculat totul, de la transport, cazare și până la micile distracții.
05.07.2024 | 12:22
Litoralul romanesc versus vacanta la bulgari Un maramuresean a calculat care este cea mai ieftina varianta de concediu pentru vara asta
De câți bani ai nevoie pentru a te distra 8 zile pe litoralul românesc. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

De ani de zile, se duce o luptă între litoralul românesc și vacanțele la bulgari. Românii care au experimentat ambele variante, au păreri împărțite. Dacă nu știi ce să alegi pentru vara asta, s-ar putea să te ajute calculele unui maramureșean.

Românii își calculează la sânge bugetul pentru vacanțele din vara lui 2024

Anul acesta, românii care vor să se distreze pe litoralul de la Marea Neagră vor trebui să își pregătească un buget generos. Scumpirile deja se resimt, iar distracția de anul acesta îi va costa pe toți mai mult.

ADVERTISEMENT

Nu doar cazarea este scumpă, ci și mâncarea sau băutura. Cei care aleg să meargă în vacanță cu familia, trebuie să se aștepte la costuri mai ridicate, iar un calcul orientativ de acasă nu ar strica.

Pentru a ușura munca și alegerile multora, un maramureșean a trecut totul pe foaie. Bărbatul a făcut o paralelă între litoralul românesc și vacanțele la bulgari, iar concluziile vorbesc de la sine.

ADVERTISEMENT

Maramureșeanul a vrut să vadă unde va cheltui mai mulți bani, în România sau în Bulgaria. Calculul său a ajuns viral pe TikTok și, așa cum era de așteptat, a general un întreg val de reacții.

Cât îi costă pe turiști 8 zile petrecute pe litoralul românesc

Bărbatul a luat în calcul opt zile de vacanță, cam cât stau și românii în concediu. Aceasta nu a pus la socoteală hoteluri scumpe, ci cazări obișnuite și câteva ieșiri pe seară.

ADVERTISEMENT

Calculul său a inclus 8 zile și 7 nopți de cazare pentru 2 persoane. A trecut pe foaie drumul, mâncarea, dar și viciile pe care românii le au, precum țigările sau alcoolul. La final, rezultatul a arătat cam așa:

”Hai să vedem câți bani îmi trebuie să mă duc la mare în România în 2024. 8 zile. (…) Mâncare, 200 de lei pe zi, 1400 lei. Drumul: ținând cont că-s din Maramureș, sunt 1700 de kilometri dus întors, 1000 de lei motorină. Viciile, cum ar fi țigări sau alcool, 700 de lei am pus eu. 100 de lei pe zi.

ADVERTISEMENT

Ieșiri seara, pe faleză sau pe undeva, pe acolo îți mai iei o vată, nu mai știu ce îți iei. Am pus 100 de lei pe zi, 700 de lei total. (…) Un total mi-a dat 6600 de lei pe opt zile, șapte nopți și pe zi mi-au dat 950 de lei.”, a spus bărbatul pe TikTok.

Videoclipul lui s-a viralizat și a dat naștere unei adevărate discuții. Mulți români au considerat că prețul unui concediu pe litoralul românesc este foarte mare și, tocmai din acest motiv, preferă să se distreze peste hotare.

Unii internauți au povestit că au stat cu 600 de euro la all inclusive, în Bulgaria și au beneficiat și de plajă privată. Când au văzut că o vacanță pe litoral poate costa peste 6.000 de lei, mulți români au susținut că preferă să plece în Grecia sau în Spania.

”Am dat 5000 de lei pentru 8 zile în Spania, 2 persoane, cazare, zbor, mâncare, atracții și mașină închiriată 2 zile.” sau ”Hai la Bulgărica! 3 adulți și un copil 16 ani 6200 lei, all inclusive+ transportul.”, au fost doar câteva dintre reacțiile celor din online.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis...
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis Drăguş! Cât de frumoasă este Liliana Şumudică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii...
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii de EURO la MÂNĂ
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Einstein, dat jos de pe soclu. Marea lui teorie a fost dărâmată
Einstein, dat jos de pe soclu. Marea lui teorie a fost dărâmată
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși