Fotbal international

Dominik Livakovic, ”demonul penaltyurilor”, la un pas să dea lovitura. Clubul gigant care-l dorește pe portarul croat după CM 2022

În condițiile în care Neuer, accidentat la schi, va rata restul sezonului, Bayern a pus ochii pe vedeta din poarta Croației, Dominik Livakovic.
12.12.2022 | 16:55
Dominik Livakovic demonul penaltyurilor la un pas sa dea lovitura Clubul gigant carel doreste pe portarul croat dupa CM 2022
Dominik Livakovic, portarul Croației, a devenit o țintă importantă pentru Bayern în perioada de mercato din iarnă. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fără îndoială, dincolo de organizarea excelentă și, probabil, cea mai bună linie de mijloc din istorie, Croația s-a bazat în drumul său către semifinalele Cupei Mondiale pe paradele lui Diminik Livakovic. Decisiv inclusiv la loviturile de departajare. Și, aflat pe radarul mai multor nume mari ale Europei, portarul lui Dinamo Zagreb este foarte aproape de lovitura carierei.

8,5 milioane de euro este cota de piață a lui Livakovic, portarul dorit de Bayern

Ați aflat deja, Bayern a primit o lovitură dură în această perioadă de vacanță. În pofida avertismentelor, Manuel Neuer a mers la schi, s-a accidentat și va rata restul sezonului.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, găsirea unui înlocuitor este prioritatea bavarezilor pentru perioada de mercato din iarnă. Iar pe listă figurează trei nume.

Primul dintre acestea este Alexander Nübel. Care este sub contract cu Bayern, însă este împrumutat la AS Monaco. Și ar putea să fie readus în schimbul unei compensații.

ADVERTISEMENT

Numai că Nübel nu pare prea fericit cu o astfel de variantă dacă nu i se va garanta că apără și după ce Neuer se reface. Mai mult, a fost nemulțumit că Nagelsmann nu s-a interesat de el până acum.

În plus, agentul său, Stefan Backs, spune că, pentru moment, nu a fost contactat de club. ”Alex a semnat un contract cu Bayern pentru a juca acolo la un moment dat.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, trebuie îndeplinite condiții pentru ca acest lucru să se întâmple. Prin urmare, înainte de a face un astfel de pas, ar trebui mai întâi să discutăm cu responsabilii de la Bayern. Alex are nevoie de sprijin maxim”, spune Backs.

O altă soluție este Keylor Navas. Și la acesta există însă o problemă. Bayern urmează să joace în Liga Campionilor chiar cu PSG, clubul de care aparține goalkeeper-ul din Costa Rica. Or, este greu de crezut că parizienii vor accepta să-și întărească rivala.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, potrivit jurnalistului Martin Volkmar, clubul german pare decis să forțeze pista Dominik Livakovic. Portar care a impresionat la Cupa Mondială. Și, în plus, are experiența Ligii Campionilor, în care a jucat chiar în acest sezon, pentru Dinamo Zagreb.

Mai mult, suma de transfer nu este deloc o problemă. Potrivit Transfermarkt, cota sa este de numai 8,5 milioane de euro. O sumă deloc mare în condițiile în care Livakovic, la numai 27 de ani, ar putea reprezenta o soluție pe termen lung.

ADVERTISEMENT