Stiri sportive

Queiroz e furios: “Messi şi arbitrul au cîştigat meciul!”

UPDATE 22:13 / Carlos Queiroz, antrenorul Iranului, susţine că deşi nu este dezamăgit că echipa sa a pierdut un egal istoric în ultimul minut, rezultatul a fost decis de două persoane: Lionel...
21.06.2014 | 19:59
Queiroz e furios Messi si arbitrul au cistigat meciul

UPDATE 22:13 / Carlos Queiroz, antrenorul Iranului, susţine că deşi nu este dezamăgit că echipa sa a pierdut un egal istoric în ultimul minut, rezultatul a fost decis de două persoane: Lionel Messi şi arbtirul partidei, sîrbul Milorad Mazic. “Nu sînt dezamăgit. Două personalităţi au decis soarta partidei: Messi şi arbitrul, care era la cinci metri distanţă cînd am avut penalty şi, din vina lui, nu ne-a fost acordat. Am închis bine spaţiile, iar Argentina a avut răbdare, a încercat toate variantele. Pentru noi a fost o partidă din care puteam obţine ceva, sînt mîndru de jucătorii mei. Messi face ce face datorită calităţii sale. Încearcă, încearcă, încearcă pînă îi reuşeşte, aşa fac marii jucători. Cînd îl înfrunţi, ştii că la un moment dat va fi genial“, a spus antrenorul portughez al Iranului.

Loading the player…

UPDATE 22:00 /Sergio Romero, portarul Argentinei şi eroul sud-americanilor alături de Messi a comentat pe scurt partida cu Iran. “A fost o partidă grea, dar ştiam că nu va fi uşor. A fost o aglomeraţie foarte mare în jumătatea lor şi a fost greu să construim. Dar bine că am avut puţin noroc şi am cîştigat. Aşteptăm o partidă mai liniştită contra Nigeriei. La intervenţiile mele am făcut ce trebuia să fac. Într-o fază unu contra unu nu ai ce să faci decît să fii concentrat şi să arunci mîna unde vezi că se duce mingea”

Javier Mascherano a comentat şi el situaţia în care se află Argentina şi susţine că de acum încolo jocul naţionalei ţării sale trebuie să crească în valoare. “A fost o partidă complicată, în a doua repriză ne-am pierdut răbdarea. Avem jucători care în duelurile unu contra unu fac diferenţa, dar sîntem la Mondial şi ştim că asta e mai dificil. Am fost destul de imprecişi, dar nu trebuia să o luăm razna. Cu cele trei puncte am urcat pe primul loc. Trebuie să creştem, să ne îmbunătăţim jocul. Nu sîntem încă perfecţi, dar nu trebuie să ne pierdem organizarea şi disciplina. Sîntem în optimi acum, toate echipele vor fi dificile. Trebuie să tratăm orice partidă la fel, nu în funcţie de adversar. Messi a apărut la momentul oportun cu o fază care ne-a cîştigat partida”, a spus şi mijlocaşul Barcelonei.

UPDATE 21:46 / Marcos Rojo, fundaşul stînga al Argentinei, a comentat şi el partida şi l-a remarcat pe portarul Romero, cel care a avut cîteva parade excelente în a doua repriză. “Am intrat în jocul lor de luptă de la început, iar asta nu ne-a avantajat. În unele momente ne-am precipitat, ceea ce nu ar fi trebuit să se întîmple. Ştiam că partida va fi una complicată. Romero a a avut două intervenţii-cheie, pe una chiar am văzut-o înăuntru. A fost perfect! Cînd am avut nevoie de el, a apărut. Messi a apărut şi el la momentul potrivit şi a reuşit un gol extrem de important”, a declarat la finalul meciului cu Iran argentinianul care joacă la Sporting Lisabona.

UPDATE 21:23 / Victoria Argentinei obţinută în ultimul moment prin golul lui Leo Messi l-a obligat pe selecţionerul “pumelor”, Alejandro Sabella, să se încline încă o dată în faţa decarului pe care-l antrenează. “Iran a fost o echipă care a aglomerat extraordinar zona din faţa porţii, dar chiar şi aşa am reuşit să avem patru sau cinci ocazii în prima repriză. În a doua ne-am complicat, însă atunci cînd îl ai pe Messi în echipă totul e posibil. E un jucător determinant“, a spus tehnicianul sud-americanilor.

___________________________________________________________________________________________________

Min. 90+3: Mazic pune punct unei partide de infarct pentru argentinieni.

Min. 90+2: Sabella face ultima schimbare: iese Di Maria şi intră Biglia.

Min. 90: GOOOOOOOL ARGENTINA!!! MESSI e salvatorul sud-americanilor! Căpitanul “pumelor” intră spre centru cu balonul, ajunge la 20 de metri de poartă, iar apoi trimite spre colţul lung un şut cu efect, care se opreşte în plasa laterală a iranienilor.

Loading the player…

Min. 88: Ultima schimbare la Iran: iese Sadeghi şi intră Reza Haghighi.

Min. 86: Reza este lansat excelent, scapă singur cu Romero, dar şutul său din interiorul careului e blocat de portarul Argentinei.

Min 84: A doua schimbare la Iran: iese Dejagah şi intră Alireza.

Min 82: Rojo trimite execrabil un şut de pe partea dreaptă. Argentinienii nu au soluţii. Messi ia orice acţiune pe cont propriu, Di Maria pare stors de putere, în timp ce Lavezzi şi Palacio încearcă să fie prezenţi cît mai activ în meci, dar încă nu le iese nimic.

Min. 76: Primele două schimbări la Argentina: ies Aguero şi Higuain şi intră Lavezzi şi Palacio. Prima modificare şi la Iran: iese Shojaei şi intră Heydari.

Min. 75: Di Maria ajunge singur, faţă în afţă cu Haghighi, dar fiind în unghi nu reuşeşte să plaseze mingea foarte bine, iar portarul Iranului respinge.

Min. 74: Messi execută o lovitură liberă din colţul stînga al careului mare, alege să trimită direct pe poartă, dar mingea trimisă de vedeta Barcelonei loveşte plasa laterală.

Min. 67: Dejagah ratează o nouă mare ocazie pentru iranieni. Acesta se descotoroseşte de Zabaleta şi trimite din nou puternic cu capul, dar Romero scoate cu un ultim reflex de sub bară.

Min. 64: Iranienii execută un corner, iar apărarea Argentinei respinge cu mare dificultate. Asiaticii au ieşit mai mult în atac în a doua parte şi încearcă să profite de tensiunea care i-a curprins pe sud-americani.

Min. 60: Messi pătrunde perpendicular pe poartă de la aproximativ 40 de metri, ajunge la marginea careului, dar şutul său trece puţin pe lîngă poartă. Argentinienii încep să se precipite din ce în ce mai tare.

Min. 54: Nekounam vede cartonaşul galben pentru un fault dur la mijlocul terenului.

Min. 53: Reza reia senzaţional de la 10 metri, dar Romero respinge extraordinar. Mare, mare ocazie pentru Iran!

Loading the player…

Min. 51: Rojo trimite o centrare excelentă în careu, dar Aguero trece efectiv milimetric pe lîngă balon. Dacă ar fi atins balonul, atacantul ar fi marcat aproape sigur, fiind într-o poziţie excelentă.

Min. 49: Messi porneşte o acţiune de atac ăn stilu-i caracteristic, îi pasează lui Zabaleta, dar şutul cu stîngul al fundaşului lateral argentinian e dezamăgitor.

Min. 46: Începe repriza secundă. Argentinienii au lovitura de începere şi se reped în atac din prima clipă.

Min. 45+2: Pauză. Argentinienii au dominat în prima repriză, dar lipsa unui gol marcat le îngreunează destul de tare misiunea lui Messi şi colegilor săi. Sud-americanii au avut o posesie zdrobitoare în prima parte: 78%! Raportul şuturilor este următorul: 10 – 3, din care 2-0 este cel al execuţiilor pe poartă.

Min. 45: Di Maria execută un nou corner al Argentinei, dar Fernandez trimite şi el puţin peste transversală. Sud-americanii pun o mare presiune, dar apărarea Iranului pare destul de confortabilă în acest moment.

* Javier Mascherano bifează al 100-lea meci în tricoul Argentinei. Mijlocaşul Barcelonei este al patrulea jucător al celeştilor care atinge această bornă, după Javier Zanetti (145), Roberto Ayala (115) şi Diego Simeone (106).

Min. 42: Hosseini trimite extrem de periculos, puţin peste transversală, după un corner executat de Nekounam.

Min. 37: Messi centrează excelent dintr-o lovitură liberă de pe partea dreaptă, mingea ajunge pe capul lui Garay, care este nepermis de liber în colţul careului mic, dar execuţia fundaşului central trece puţin peste vinclu. Mare ocazie a argentinienilor!

* Javad Nekounam, căpitanul Iranului, nu a vrut să rişte şi a stabilit un schimb de tricouri cu Messi încă de la schimbul de fanioane ce a precedat startul meciului.

Loading the player…

Min. 33: Lionel Messi încearcă să execute în forţă, dar mingea trece puţin peste vinclul porţii iraniene.

Min. 31: Messi este faultat la 20 de metri de poarta lui Haghighi, chiar pe axul central al terenului. Poziţia e excelentă.

Min. 24: Rojo se înalţă excelent în careu, loveşte mingea cu capul, dar execuţia sa se scurge pe lîngă poartă.

Min. 22: Higuain îi întoarce excelent o minge în careu lui Aguero, acesta şutează cu efect, la colţul lung, dar Haghighi respinge în corner.

Min. 19: Di Maria şutează de la 20 de metri, nepresat de vreun adversar, dar execuţia sa zboară mult peste poartă. Argentinienii au 76% posesie pînă în prezent.

Min. 13: Higuain este deschis excelent, scapă singur cu Haghigi, dar iranianul reuşeşte să prindă balonul sub el, iar apoi să îl reţină. Cea mai mare ocazie de pînă acmu a partidei.

higuain ratare

Min. 5: Aguero primeşte o pasă în centrul careului de la Zabaleta, reuşeşte să pivoteze şi să ajungă cu faţa spre poartă, dar, presat de aglomerata apărare iraniană, scapă mingea în aut de poartă fără să mai apuce să şuteze.

Min. 4: Zabaleta comite un henţ la 35 de metri de poartă, iar iranienii beneficiază de o lovitură liberă. Dejagah execută la colţul lung, destul de periculos, dar niciunul din coechipierii săi nu reuşeşte să atingă balonul, care se scurge în aut de poartă.

Min. 1: Mazic fluieră startul partidei. Argentina începe cu tripleta Messi – Higuain – Aguero, distrubuţia fiind aleasă la cererea starului de la FC Barcelona.

Argentina: Romero – Zabaleta, Fernandez, Garay, Rojo – Gago, Mascherano, Di Maria – Messi (c) – Higuain, Aguero; Antrenor: Alejandro Sabella.

Iran: Haghighi – Hosseini, Sadeghi, Montazeri, Pooladi – Teymourian, Nekounam (c) – Dejagah, Shojaei, Hajsafi – Reza; Antrenor: Carlos Queiroz.

Arbitru: Milorad Mazic; Asistenţi: Milovan Ristic şi Dalibor Djurdjevic (toţi din Serbia).

____________________________________________________________________________________________________

Echipele de start:

Capture

Messi a dat un gol şi o pasă de gol cu Bosnia, iar specialiştii cred că îi va „pişca” şi pe iranieni, care au oferit cel mai slab fotbal de la acest Mondial.

Messi a reuşit să înscrie golul victoriei în partida cu Bosnia, cîştigată de Argentina cu 2-1, însă jocul său nu i-a mulţumit pe fani, concluzia acestora fiind că starul Barcelonei este încă dator spectacolului şi, implicit, lor. Cu toate acestea, aşteaptă cu încredere meciul cu Iran. Pentru că adversara a oferit în prima rundă probabil cel mai plictisitor meci al Mondialului, 0-0 cu Nigeria, în care doar africanii au avut parte de cîteva ocazii, singurul scop al iranienilor fiind să nu primească gol. Lucru foarte greu de realizat acum, în faţa uneia dintre favoritele la cîştigarea trofeului, Argentina.

Tags: