Fotbal intern

Live Blog Armenia – România. Tricourile albe îi așteaptă pe jucători în vestiar. Video

31.03.2021 | 17:24
Live Blog Armenia  Romania Tricourile albe ii asteapta pe jucatori in vestiar Video
ADVERTISEMENT

Naţionala României joacă miercuri, 31 martie, al treilea meci din grupa J a preliminariilor CM 2022 zona europeană în compania Armeniei. După ce am evoluat primele două partide pe teren propriu, acum ne deplasăm la Erevan, prima noastră ieşire din această campanie de calificare.


Tricourile albe îi așteaptă pe jucători în vestiar

UPDATE, 31 martie, ora 17:20 / Vestiarul în care se vor dezbrăca „tricolorii” la meciul cu Armenia este pregătit. Jucătorii lui Mirel Rădoi sunt așteptați să-și ia în primire echipamentul alb, în care vor evolua în această seară.

ADVERTISEMENT

Armenia are 13 jucători născuți în afara țării

UPDATE, 31 martie, ora 14:04 / Echipa națională a Armeniei, adversara României din etapa a treia a preliminariilor pentru CM 2022, are ăn lotul de 31 de jucători nu mai puțin de 13 născuți în afara granițelor țării.

Explicația ar fi că deși sunt un popor cu doar 3 milioane de locuitori, alți 8 milioane de armeni trăiesc în alte țări. Cei 13 ”stranieri” sunt următorii:

ADVERTISEMENT
  • Argentina: Briasco
  • Columbia: Monroy
  • Georgia: Karapetian, Hakobyan
  • Germania: Babayan
  • Nigeria: Udo
  • Rusia: Spertsyan, Grigoryan, Beglaryan, Ayvazov
  • Suedia: Calisir
  • Turkmenistan: Yurchenko
  • Ucraina: Miranyan

Banner de prietenie al fanilor armeni

UPDATE, 31 martie, ora 11:17 / FRF și UEFA și-au dat acordul ca fanii armeni să afișeze un banner de prietenie între cele două țări la meciul din această seară, din etapa a treia a preliminariilor CM 2022.

ADVERTISEMENT

”Frați cu cruce, frați cu sabie”, este mesajul pe care suporterii armeni îl vor prezenta la partida de la Erevan, cu referire la faptul că stemele ambelor țări conțin crucea și sabia.

Live Blog Armenia - România


Ultimul antrenament al României

UPDATE, 31 martie, ora 08:54 / România e gata să dea lovitura în Armenia. Fotbaliștii lui Mirel Rădoi au făcut ultimele exerciții pe Stadionul Republican Vazgen Sargsyan, înaintea meciului care se va juca în această seară, de la ora 19:00.

ADVERTISEMENT

Marți, 30 martie, „tricolorii” au participat la ultima ședință de pregătire, acolo unde staff-ul naționalei s-a axat pe faza de atac.


Armenia va avea susținerea fanilor din tribune la meciul cu România

UPDATE, 30 martie, ora 13:04 / Jucătorii și staff-urile celor două reprezentative nu vor fi singuri în confruntarea de la Erevan. La meci vor asista și 4300 de fani armeni, 30 la sută din capacitatea stadionului Vazgen Sargsyan Republican.

Arena are o capacitate de aproximativ 14000 de locuri, iar ecordul de asistenţă a fost bifat în 2003, în preliminariile lui Euro 2004, atunci când Armenia a jucat cu Spania, iar la meci au fost prezenți 16000 de fani.

ULTIMA ORĂ❗ Vor fi 4.300 de fani armeni mâine la meciul României, 30% din capacitatea stadionului! În Europa, fotbalul…

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Marţi, 30 martie 2021


România, în alb complet contra Armeniei

UPDATE, 30 martie, ora 09:46 / După ce a evoluat în tradiționalul echipament galben la meciurile cu Macedonia de Nord și Germania, naționala României s-a gândit să facă o schimbare pentru al treilea joc din grupa J a preliminariilor lui CM 2022.

Astfel, cu o zi înaintea confruntării de la Erevan, „tricolorii” au anunțat printr-o postare pe pagina oficială de Instagram a echipei naționale că reprezentativa lui Mirel Rădoi va purta tricouri albe contra armenilor.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Echipa națională a României (@echipanationala)


Lotul lui Mirel Rădoi a ajuns la Erevan

UPDATE, 29 martie, ora 23:00 / Pagina de Facebook a tricolorilor a anunțat că elevii lui Mirel Rădoi au aterizat la Erevan.

? Naționala a ajuns la Erevan pentru meciul cu Armenia de miercuri, ora 19:00, în direct la Pro X și Radio România Actualități
#HaiRomania ??

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Luni, 29 martie 2021


Tricolorii au decolat către Erevan

UPDATE, 29 martie, ora 19:55 / Tricolorii și staff-ul lui Mirel Rădoi au decolat către Armenia. Zborul de la București până la Erevan durează două ore și jumătate.

✈ Decolăm spre Erevan! După 2 ore și jumătate de zbor ajungem în Armenia, tricolorii sunt gata să încheie martie cu o victorie! ??

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Luni, 29 martie 2021


După primele două runde adversarul de miercuri, Armenia, este surpriza grupei, acumulând şase puncte, după victoria cu 1-0 din Liechtenstein şi cea cu 2-0 pe teren propriu în faţa Islandei, care se pare că a încheiat perioada de glorie.

România a început cu o victorie în faţa Macedoniei de Nord cu 3-2, după care a scăpat ieftin în disputa cu Germania, marea favorită a grupei, cedând doar cu 1-0 şi având chiar şansa în ultimele minute de a obţine un nesperat egal.

Armenia a devenit candidată la locul 2

La începutul preliminariilor în afara Germaniei, clar favorita la locul 1, pentru poziţia secundă, de baraj erau luate în calcul Islanda, Macedonia de Nord şi România. Iată că după succesul Armeniei în faţa insularilor a apărut o patra echipă care emite pretenţii justificate.

De aceea meciul României de la Erevan trebuie privit ca un examen dificil, dar care poate fi trecut cu notă maximă de tricolorii lui Mirel Rădoi. Ultimul meci pe terenul Armeniei, în mandatul lui Cristoph Daum, a fost o defilare a echipei noastre, care s-a impus cu 5-0.

Spaniolul Caparros a schimbat faţa naţionalei armene

Desigur, lucrurile nu mai stau ca atunci, pentru că noul selecţioner al Armeniei, spaniolul Caparros, a pus multă ordine în evoluţia echipei sale şi rezultatele s-au văzut în scurt timp, cel mai elocvent fiind faptul că a reuşit să promoveze în Divizia B a Ligii Naţiunilor, după ce a terminat prima în grupă înaintea Macedoniei de Nord.

Paradoxal, naţionala Armeniei s-a exprimat mult mai periculos fără starul Mkhtarian în echipă. Între timp au fost efectuate şi anumite implanturi de jucători străini, cum ar fi atacantul Briasco, argentinian la origini, sau mijlocaşul Udo.

Ne-au mai încurcat o dată, cu egalul din 2004

România trebuie însă să joace ofensiv, la victorie, la Erevan, jucătorii urmând a face faţă şi presiunii unui public fanatic, pentru că este permis accesul spectatorilor pe stadion în număr limitat. Acum e momentul ca trioul de viteză al naţionalei noastre, Man – Tănase – Mihăilă, să îşi arate clasa şi superioritatea tehnică, sprijiniţi de Stanciu şi Marin, care trebuie să fie mai ofensivi.

Bookmakerii ne văd favoriţi la Erevan la o cotă de 1,88 faţă de 4,50 cât au primit armenii. Un gol marcat de aceştia, dar pe care evident nu îl dorim, are cotă de 1,75. Pe terenul Armeniei am mai fost încurcaţi odată, scor 1-1, în mandatul lui Anghel Iordănescu, în noiembrie 2004.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,70 este cota pentru ”sub 2,5 goluri marcate” la meciul Armenia-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT