Sporturi

Australian Open 2020. Avem un român în finală! Nicholas Ionel va juca în ultimul act la dublu juniori

Australian Open 2020 Avem un roman in finala Nicholas Ionel va juca in ultimul act la dublu juniori
ADVERTISEMENT

Cu partidele din primul tur al calificărilor în probele masculin şi feminin, programate marţi, 14 ianuarie, începe primul turneul de Grand Slam al anului 2020, Australian Open, care are loc pe terenurile de la Melbourne. În calendar ediţia cu numărul 108 a Australian Open este trecută între 20 ianuarie – 2 februarie, dar practic competiţia pleacă la drum de marţi, 14 ianuarie, cu primul tur al calificărilor.


UPDATE, 30 ianuarie, ora 11:42 / Românul Nicholas David Ionel s-a calificat în finala probei de dublu la juniori, alături de elvețianul Leandro Riedi. Favoriți 5, cei doi au trecut în sferturi de elvețienii Jerome Kym/Dominic Striker, scor 7-5, 6-4.

ADVERTISEMENT

În ultimul act de la Melbourne, cei doi vor întâlni perechea Mikolaj Lorens/Karlis Ozolins (Polonia/Letonia), cap de serie numărul 6, care a trecut de britanicii Arthur Fery și Felix Gill, favoriți 7, scor 6-4, 6-7, 10-7. Finala de dublu a juniorilor va avea loc vineri, 31 ianuarie, în jurul orei 10:00, pe terenul 7.


UPDATE, 29 ianuarie, ora 07:54 / Românul Nicholas David Ionel s-a calificat în semifinalele probei de dublu la juniori, alături de elvețianul Leandro Riedi. Favoriți 5, cei doi au trecut în sferturi de italienii Francesco Maestrelli/Samuel Vincent Ruggeri, scor 6-4, 6-2.

ADVERTISEMENT

În semifinale, Ionel și Riedi vor întâlni perechea elvețiană Jerome Kym/Dominic Striker, care a trecut, cu scorul de 6-4, 6-4, de cuplul Dalibor Svrcina/Jeffrey von der Schulenburg (Cehia/Elveția), cap de serie numărul 2.

În schimb, în proba de dublu a junioarelor românca Fatima Ingrid Amartha Keita și israelianca Shavit Kimchi au fosat învinse în sferturi de perechea Ziva Falkner/Matilda Mutavdzic (Slovenia/Marea Britanie), scor 3-6, 1-6.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 28 ianuarie, ora 13.45 / Novak Djokovic s-a calificat în  semifinalele de la Australian Open după o victorie fără niciun fel de probleme împotriva canadianului Milos Raonic. Sârbul s-a impus cu un sec 3-0 (6-4, 6-3, 7-6).

Astfel, vom avea parte de o semifinală de vis: Djokovic (numărul 2 mondial) îl va înfrunta pe Roger Federer (nr. 3 în ATP)!  Va fi al 50-lea meci între cei doi, iar Novak conduce cu 26-23.

ADVERTISEMENT

Federer a trecut şi el în penultimul act al competiţiei, după un meci epic cu americanul Sandgren, învingând în cinci seturi după ce elveţianul a salvat şapte mingi de meci! “Sper să am şi eu măcar o minge de meci cu Roger”, a glumit Djokovic la finalul sfertului său de finală.


UPDATE, 28 ianuarie, ora 09:28 / Doi români, Nicholas David Ionel și Fatima Ingrid Amartha Keita, s-a calificat în sferturile de finală ale probelor de dublu la juniori.

Nicholas David Ionel și elvețianul Leandro Riedi, favoriți 5, au trecut în optimi de perechea rusă Egor Agafonov/Evgeny Philippov, scor 6-2, 6-2, și vor juca în sferturi cu italienii Francesco Maestrelli/Samuel Vincent Ruggeri.

Fatima Ingrid Amartha Keita și israelianca Shavit Kimchi au învins în optimi cuplul Dayeon Back/Weronikia Baszak (Coreea de Sud/Polonia), cap de serie numărul 8, scor 7-5, 6-1. În sferturi, cele două vor întâlni perechea Ziva Falkner/Matilda Mutavdzic (Slovenia/Marea Britanie).

În schimb, cuplul Sebastian Gima/Peter Fajta (România/Ungaria) a fost învins în optimi de britanicii Arthur Fery/Felix Gill, favoriți 7, scor 3-6, 2-6.


UPDATE, 28 ianuarie, ora 07:25 / Liderul clasamentului WTA, Ashleigh Barty, a acces în semifinale, acolo unde o va întâlni pe americanca Sofia Kenin, cap de serie numărul 14.

Australianca a trecut de cehoiaca Petra Kvitova, a șaptea favorită, scor 7-6 (6), 6-2, după o oră și 44 de minute, în timp ce Kenin a învins-o pe tunisianca Ons Jabeur, scor 6-4, 6-4, după o oră și 32 de minute.


UPDATE, 27 ianuarie, ora 15:06/ S-au stabilit și celelalte două sferturi de finală și pe tablourile masculin și feminin de la Australian Open. Rafa Nadal (1 ATP) a trecut din nou de ”Bad Boy-ul” Nick Kyrgios și va juca în ”sferturi” cu favoritul 5, Dominic Thiem, cel care nu i-a dat nicio șansă lui Gael Monfils.

În celălalt sfert decis luni se vor duela Stan Wawrinka, cel care a trecut cu 3-2 la seturi de Daniil Medvedev, și Alexander Zverev, învingător cu un alt rus, Andrey Rublev.

Pe tabloul fetelor, Simona Halep și Garbine Muguruza nu au avut probleme cu Elise Mertens și Kiki Bertens. Meciuri mult mai dificile au avut Pavlyuchenkova cu Kerber (2-1) și Kontaveit (2-1) cu Swiatek.

Tabloul complet al sferturilor Australian Open 2020:

MASCULIN:

  • Milos Raonic (35 ATP) – Novak Djokovic (2 ATP)
  • Tennys Sandgren (100 ATP) – Roger Federer (3 ATP)
  • Rafael Nadal (1 ATP) – Dominic Thiem (5 ATP)
  • Stan Wawrinka (15 ATP) – Alexander Zverev (7 ATP)

FEMININ

  • Ashleigh Barty (1 WTA) – Petra Kvitova (7 WTA)
  • Sofia Kenin (15 WTA) – Ons Jabeur (78 WTA)
  • Simona Halep (3 WTA) – Anett Kontaveit (31 WTA)
  • Anastasia Pavlyunchenkova (30 WTA) – Garbine Muguruza (32 WTA)

UPDATE, 27 ianuarie, ora 10:44/ Kobe Bryant nu a fost uitat nici de lumea tenisului. La meciul său cu Rafa Nadal din optimile de finală de la Australian Open, australianul Nick Kyrgios, un mare fan al lui Bryant, a apărut la meci îmbrăcat cu un tricou cu numărul 8 al legendei americane din perioada LA Lakers.


UPDATE, 26 ianuarie, ora 14:26/ S-au stabilit primele două sferturi de finală și pe tabloul masculin. După ce Djokovic și Raonic nu au avut probleme cu Schwartzman și Raonic, a urmat surpriza din meciul Tennys Sandgren – Fabio Fognini.

Americanul de pe locul 100 ATP a trecut de ”Fogna”, al 12-a jucător al lumii, cu scorul de 7-6, 7-5, 6-7, 6-4. În ultimul meci al zilei din optimi, Roger Federer a avut probleme doar un set cu Marton Fucsovic, scor 4-6, 6-1, 6-2, 6-2.

Dacă calculele hârtiei se vor adeveri, în semifinalele Australian Open 2020 vom avea o reeditare a finalei de la Wimbledon 2019, Federer – Djokovic.

Primele ”sferturi” ale băieților:

  • Milos Raonic – Novak Djokovic
  • Tennys Sandgren – Roger Federer

UPDATE, 26 ianuarie, ora 11:56/ Se cunosc primele două sferturi de finală de pe tabloul feminin. În ultima optime a zilei, Ashleigh Bart – Alison Riske 6-3, 1-6, 6-4. Iată primele ”sferturi”:

  • Ashleigh Barty (1 WTA) – Petra Kvitova (7 WTA)
  • Sofia Kenin (15 WTA) – Ons Jabeur (78 WTA)

UPDATE, 26 ianuarie, ora 08:44/ Ons Jabeur își continuă parcursul de excepție din acest sezon la Australian Open. După Caroline Wozniacki, tunisianca de pe locul 78 WTA a trecut și de Qiang Wang, cea care tocmai o eliminase pe Serena Williams.

După Ons Jabeur – Qiang Wang 7-6, 6-1, tunisianca a devenit prima jucătoare din zona arabă care ajunge într-un sfert de finală la un Mare Șlem.

În celelalte meciuri ale zilei de pe tabloul optimilor de la feminin, Kvitova și Kenin s-au calificat mai departe după victorii în trei seturi cu Sakkari și Gauff.

Pe tabloul masculin, Novak Djokovic și Milos Raonic au ajuns în sferturi după meciuri în minimum de seturi cu Diego Schwartzman și Marin Cilic.


UPDATE, 25 ianuarie, ora 14:39/ Rafael Nadal i-a urmat pe Novak Djokovic și Roger Federer și s-a calificat în optimile de finală de la Australian Open. Ibericul nu a avut probleme cu compatriotul Pablo Carreno-Busta. Nu au existat mari surprize sâmbătă pe tabloul masculin, Thiem, Zverev și Wawrinka trecând mai departe.

LIVE BLOG Australian Open 2020. Pliskova, Svitolina și Bencic, out de pe partea de tablou a Simonei Halep. Rezultate scontate la masculin. Toate meciurile jucate sâmbătă

Surprize uriașe s-au înregistrat sâmbătă pe tabloul fetelor. Pe partea Simonei Halep, nu mai puțin de trei mari favorite au părăsit turneul: Karolina Pliskova (2 WTA), Elina Svitolina (5 WTA) și Belinda Bencic (7 WTA).


UPDATE, 25 ianaurie, ora 11:26/ Încă o mare sirpriză pe partea de tablou a Simonei Halep de la Australian Open. Elina Svitolina, cap de serie numărul 5, a fost eliminată în turul 3 de Garbine Muguruza (32 WTA), scor 1-6, 2-6.

Svitolina era o potențială adversară pentru Simona Halep în faza semifinalelor. Pentru Muguruza urmează un meci în optimi cu Zarina Diyas (73 WTA) sau Kiki Bertens (10 WTA).


UPDATE, 25 ianaurie, ora 04:40/ Karolina Pliskova, favorita doi la Melbourne, a fost eliminată în turul trei de Anastasia Pavlyuchenkova, după două seturi decise în tiebreak.

În optimile de finală, sportiva din Rusia va juca împotriva lui Angelique Kerber, care a trecut de Camila Giorgi.


UPDATE, 24 ianuarie, ora 16:00/ Roger Federer s-a calificat în optimi la Australian Open după un meci de peste patru ore cu John Millman. Sportivul din Elveția a fost condus cu 4-8 în tiebreak-ul setului cinci, însă a reușit să ia șase puncte la rând și să obțină victoria. În runda următoare, Roger Federer va juca cu Marton Fucsovics (67 ATP).

Toate rezultatele înregistrate vineri pe tabloul masculin de la Australian Open:

Tabloul feminin de la Australian Open a oferit vineri patru surprize uriașe, Serena Williams, Caroline Wozniacki, Madison Keys fiind eliminate. Toate rezultatele de vineri:


UPDATE, 24 ianuarie, ora 11:30/ Cori Gauff a eliminat-o pe Naomi Osaka în turul trei de la Australian Open. Sportiva de 15 ani s-a impus în minimum de seturi, 6-3, 6-4, în fața deținătoarei trofeului. În optimi, Gauff va juca împotriva câștigătoarei meciului Shuai Zhang – Sofia Kenin.


UPDATE, 23 ianuarie, ora 16:30/ Toate meciurile programate joi pe tablourile de simplu de la Australian Open s-au încheiat și, cu excepția rezultatului reușit de Cici Bellis (600 WTA), care a eliminat-o pe Karolina Muchova (22 WTA), favoriții și-au respectat statutul.

Toate rezultatele de joi de pe tabloul masculin al Australian Open:

Toate rezultatele de joi de pe tabloul feminin al Australian Open:


UPDATE, 22 ianuarie, ora 08:20/ Irina Begu și Kristina Pliskova au fost învinse în primul tur al probei de dublu de la Australian Open, scor 3-6, 2-6, de perechea formată din Desirae Krawczyk și Jessica Pegula.

Irina Bara a părăsit, de asemenea, competiția la dublu de la Melbourne, unde a jucat alături de Ekaterina Alexandrova. Cele două sportive au pierdut meciul cu Kaitlyn Christian și Alexa Guarachi, scor 1-6, 2-6.


UPDATE, 22 ianuarie, ora 08:00/ Karolina Muchova (22 WTA) a fost eliminată de Cici Bellis (600 WTA). Sportiva din SUA s-a impus în două seturi, 6-4, 6-4, la finele unui meci ce a durat o oră și 24 de minute. Bellis ajunge la a doua jucătoare de top 100 pe care o elimină de la Australian Open, după ce a trecut în runda inaugurală de Tatjana Maria (87 WTA).

O surpriză s-a produs și pe tabloul masculin de la Australian Open, unde Ernests Gulbis (256 ATP) l-a învins în trei seturi, scor 7-5, 6-3, 6-2, pe Aljaz Badene (55 ATP).


UPDATE, 22 ianuarie, ora 15:15/ A treia zi a Australian Open a produs o surpriză mare pe tabloul masculin, Grigor Dimitrov (20 ATP), fiind eliminat de Tommy Paul (80 ATP). Americanul s-a impus la capătul unui adevărat maraton de patru ore și 20 de minute, scor 6-4, 7-6 (6), 3-6, 6-7 (3), 7-6 (3).

Un alt rezultat surpriză a fost eliminarea lui Matteo Berretini (8 ATP). Italianul a fost învins de Tennys Sandgred (100 ATP), scor 6-7 (7), 4-6, 6-4, 6-2, 5-7. Rezultatele de miercuri de pe tabloul masculin al Australian Open:

 

Pe tabloul feminin, Aryna Sabalenka (12 WTA) a fost eliminată surprinzător de Carla Suarez Navarro, după două seturi decise în tiebreak. Rezultatele de miercuri:

 

 


UPDATE, 22 ianuarie, ora 5:15 / Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au obținut calificarea în turul 2 la Australian Open în proba de dublu, după victoria în fața perechii Dominic Inglot / Aisam Quareshi, scor 6-1, 3-6, 6-2. În turul următor, Tecău și Rojer îi vor înfrunta pe învingătorii din partida Max Purcell / Luke Saville – Andrey Rublev / Andrei Vasilevski.

UPDATE, 21 ianuarie, ora 16:34 / Johanna Konta este cel mai înalt cap de serie, 12, care a pierdut marți în primul tur la Australian Open. Britanica a fost învinsă de tunisianca Ons Jabeur, scor 4-6, 2-6. Toate rezultatele înregistrate marți în runda inaugurală:


UPDATE, 21 ianuarie, ora 15:56 / După ce a avut emoții în primul meci cu Jennifer Brady, Simona Halep este văzută favorită și mai clară în duelul din turul secund cu Harriet Dart, a 173-a jucătoare a lumii.

Casele de pariuri oferă o cotă de 1,09-1,10 pentru o calificare a jucătoarei noastre în turul 3 la primul Grand Slam din 2020. De cealaltă parte, britanica Dart primește o cotă uriașă pentru a produce șocul turneului feminin: 6,45.


UPDATE, 21 ianuarie, ora 11:55 / Trei români vor juca miercuri la Australain Open, Sorana Cîrstea la simplu, Horia Tecău și Monica Niculescu la dublu. Întâlnirea Soranei cu americanca Cori Gauff a fost programată a doua pe Melbourne Arena, nu înainte de ora 03:50.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer vor evolua în meciul doi de pe terenul 10, în jurul orei 03:30, împotriva cuplului Dominic Inglot/Aisam-Ul-Haq Qureshi (Marea Britanie/Pakistan).

Monica Niculescu și japoneza Misaki Doi vor înfrunta în runda inaugurală perechea Anna Kalinskaya/Yulia Putintseva (Rusia/Kazahstan), în ultimul meci de pe terenul 10. Partida va începe în jurul orei 06:30.


UPDATE, 21 ianuarie, ora 09:45/ După eliminarea din prima rundă de la Melbourne, Maria Sharapova a declarat că este greu de preconizat dacă va putea juca și în sezonul viitor la Australian Open.

Nu știu dacă voi juca și anul viitor. Am fost norocoasă că am putut să fiu aici. Le mulțumesc organizatorilor că mi-au permis să fiu parte din acest eveniment (n.r. Sharapova a primit un wild card). Este greu să spun ce se va întâmpla în urmtătoarele 12 luni. 

Nu știu dacă sunt pe drumul cel bun, dar nu am de ales, trebuie să cred în mine. Dacă faci tot ce trebuie și nu crezi în tine, greșești.  Pot să vorbesc despre dificultățile mele și despre problemele la umăr, dar nu-mi stă în caracter”, a declarat Maria Sharapov după înfrângerea în fața Donnei Vekic.

În clasamentul WTA live, Maria Sharapova a ieșit din primele 350 de jucătoare ale lumii, rusoaica având de apărat la această ediție prezența în turul patru reușită în 2019 la Australian Open.


UPDATE, 21 ianuarie, ora 08:15/ Johanna Konta, numărul 13 WTA, a fost eliminată, surprinzător, încă din prima rundă a Australian Open. Jucătoarea din Marea Britanie a fost învinsă de Ons Jabeur, locul 78 în ierarhie mondială, după 4-6, 2-6 la finele unui meci ce a durat o oră.

Maria Sharapova, un nume uriaș pentru istoria tenisului feminin, dar care nu își regăsește forma avută înaintea pauzei competiționale, a părăsit primul Grand Slam al anului, de asemenea, din runda inaugurală, după 3-6, 4-6 cu Donna Vekic, locul 20 WTA.


UPDATE, 20 ianuarie, ora 15:03 / Sloane Stephens a pierdut încă din primul tur la Australian Open. Americanca a fost învinsă de chinezoaica Shuai Zhang, scor 6-2, 5-7, 2-6, după ce a servit pentru meci la 5-4 în setul secund. Mai multe meciuri au fost amânate din cauza ploii. Toate rezultatele înregistrate luni în runda inaugurală:


UPDATE, 20 ianuarie, ora 12:01 / Liderul clasamentului WTA, Ashleigh Barty, a cedat un set în primul tur de la Australian Open 2020. Australianca a învins-o pe ucraineanca Lesia Tsurenko, scor 5-7, 6-1, 6-1.


UPDATE, 20 ianuarie, ora 11:23 / Trei românce vor intra marți în competiția de simplu de la Australian Open 2020. Simona Halep o va întâlni pe Jennifer Brady de la ora 10:00, primul meci al sesiunii de seară, pe Margaret Court Arena.

Irina Begu va juca împotriva olandezei Kiki Bertens pe terenul 3. Meciul este programat al patrulea, în jurul orei 08:00. Monica Niculescu va evolua pe terenul 12 cu Alize Corbet, în a patra partidă a zilei, tot în jurul orei 08:00. Programul complet al zilei de marți este aici.


UPDATE, 20 ianuarie, ora 08:52 / Sorana Cîrstea o va întâlni pe Cori Gauff, locul 67 WTA, în turul doi. Puștoaica de 15 ani a învins-o în runda inaugurală pe Venus Williams, scor 7-6 (5), 6-3, pe Venus Williams, după o oră şi 37 de minute. Meciul Cîrstea – Gauff va avea loc miercuri, ora urmând să fie anunțată de organizatori.


UPDATE, 20 ianuarie, ora 05:05 / Sorana Cîrstea se califică în turul 2 la Australian Open după ce a trecut de Barbora Strycova, favorită numărul 32 a turneului, scor 6-2, 7-6 (5). Astfel, românca este prima jucătoare care elimină un cap de serie pe tabloul feminin la această ediție de la Melbourne. În turul doi al competiției, Sorana Cîrstea va avea parte de un super duel, cu învingătoarea dintre Venus Williams și Corri Gauff, poate cel mai așteptat duel al rundei inaugurale. La Wimbledon 2019, Gauff, 15 ani, reușea să o elimine pe Venus, fiind apoi scoasă din turneu chiar de Simona Halep.


UPDATE, 20 ianuarie, ora 04:58 / Serena Williams obține calificarea în turul 2 la Australian Open. A trecut de Anastasia Potapova, scor 6-0, 6-3. În turul următor, Serena o va înfrunta pe învingătoarea dintre Tamara Zidansek și Na Lae Han.


UPDATE, 19 ianuarie, ora 03:35 / Deținătoarea trofeului, Naomi Osaka, obține o calificare facilă în turul 2. A trecut de Marie Bouzkova, din Cehia, scor 6-2, 6-4. O va înfrunta în turul 2 pe Saisai Zheng.


UPDATE, 19 ianuarie, ora 09:30 / Cinci români se află pe tablourile de dublu de la Australian Open 2020. La masculin, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), este cap de serie numărul 8, și va juca în primul tur împotriva cuplului Dominic Inglot/Aisam-Ul-Haq Qureshi (Marea Britanie/Pakistan).

La feminin, Irina Begu face pereche cu cehoiaca Kristyna Pliskova și vor juca în runda inaugurală cu americancele Desirae Krawczyk și Jessica Pegula. Perechea Irina Bara/Ekaterina Alexandrova (România/Rusia) va întâlni în primul tur cuplul Kaitlyn Christian/Alexa Guarachi (SUA/Chile).

Monica Niculescu și japoneza Misaki Doi vor înfrunta în runda inaugurală perechea Anna Kalinskaya/Yulia Putintseva (Rusia/Kazahstan), în timp ce Raluca Olaru și slovena Dalila Jakupovic vor da peste finalistele de anul trecut, unguroaica Timea Babos și franțuzoaica Krisitna Mladenovic, cotate cap de serie numărul 2.


UPDATE, 18 ianuarie, ora 23:00/ Roger Federer se alătură pe lista sportivilor care pun sub semnul îndoielii disputarea Australian Open în acest an. Chiar dacă Craig Tiley, directorul executiv al turneului, declara că nu se pune problema amânării, jucătorul elvețian trage un semna de alarma asupra calității aerului din Australia.

Sincer, chiar nu știu ce să spun despre situația asta. Aș putea oferi orice fel de răspuns. Putem noi să facem ceva în legătură cu asta? Nu foarte multe. Ce situație… Putem doar să ținem legătura cu oficialii.

Dacă ei își dau acceptul, înseamnă că se poate juca. Mergeți pe stradă, întrebați oamenii dacă vor să se mute turneul din Melbourne sau din Australia.  

Din ce ni s-a spus la ședința dinaintea turneului, la Jocurile Olimpice și la alte competiții importante, indexul calității aerului era de 300. Aici arată 200”, a declarat Federer la o conferință de presă susținută în Australia.


UPDATE, 18 ianuarie, ora 09:05 / Monica Niculescu, locul 128 WTA, este singura jucătore din România care a trecut de calificări și a intrat pe tabloul principal de la Australian Open. Ea o va întâlni în primul tur pe franțuzoaica Alize Cornet, locul 60 WTA.

Întâlnirea dintre cele două sportive se va disputa marți, ora urmând a fi stabilită ulterior. Niculescu are 2-1 în meciurile directe, reușind să câștige ultieme două întâlniri: 5-7, 6-0, 6-3, în primul tur la Australian Open 2012 și 6-4, 6-0, în finală la Guangzhou în 2014.

Prima întâlnire a avut loc în 2007, în turul doi de la Wimbledon, iar Cornet a câștigat cu 3-6, 6-4, 6-2. Niculescu, care se află pentru a 13-a oară consecutiv pe tabloul principal de simplu de la Australian Open, mai are două victorii în fața francțuzoaicei și în proba de dublu.


UPDATE, 18 ianuarie, ora 08:09 / Gabriela Ruse, locul 181 WTA, a ratat prezența pe tabloul principal de la Australiuan Open. Românca a fost învinsă în ultimul tur al calificărilor de americanca Caty McNally, locul 116 WTA, scor 1-6, 1-6.


UPDATE, 17 ianuarie, ora 15:06 / La o zi după eliminarea de la WTA Adelaide, Simona Halep a poposit la Melbourne, acolo unde a făcut deja primul antrenament. ”…și Bună, Melbourne”, a fost mesajul postat de româncă pe Facebook, însoțit de o inimioară și două poze.


UPDATE, 17 ianuarie, ora 14:50 / Craig Tiley, șeful Australian Open 2020, spune că primul Grand Slam al anului se va desfășura normal, conform programului anunțat, în ciuda calității aerului de la Melbourne, afectat de incendiile din zonă.

”Au fost foarte multe speculații în ultima perioadă legate de Australian Open. S-a spus că nu se va mai desfășura sau va fi amânat. Ceea ce vă pot spune e că nu schimbăm deloc programul din cauza calității aerului. Turneul merge mai departe”, a spus Tiley.


UPDATE, 17 ianuarie, ora 09:09 / Monica Niculescu se alătură Simonei Halep, Soranei Cîrstea și Irinei Begu pe tabloul principal de la Australian Open 2020. Jucătoarea de 32 de ani a trecut de Stefanie Voegele în ultimul tur al calificărilor de la Melbourne, scor 6-2, 3-6, 6-4!

  • 13 prezențe consecutive pe tabloul principal de la Australian Open are Monica Niculescu

Celor patru li se poate adăuga și Gabriela Ruse, cea care s-a calificat în ultimul tur al calificărilor.

  • Gabriela Ruse – Caty McNally (116 WTA) se va juca sâmbătă, de la ora 05:00.

UPDATE, 17 ianuarie, ora 08:23 / Ana Bogdan, Marius Copil și Laura Paar au părăsit Australian Open 2020 încă din faza calificărilor. Gabriela Ruse în schimb s-a calificat în ultimul tur.

  • turul II al calificărilor: Nuria Parrizas-Diaz (212 WTA, Spania) – Gabriela Ruse (181 WTA) 3-6, 5-7
  • ora 02:30, turul II al calificărilor: Anna Kalinskaya (108 WTA, Rusia) – Laura Paar (216 WTA) 6-4, 7-6
  • ora 04:00, turul II al calificărilor: Marius Copil (151 ATP) – Lorenzo Musetti (361 ATP, Italia) 7-6, 4-6, 5-7
  • ora 04:30, ultimul tur al calificărilor: Ana Bogdan (96 WTA) – Ann Li (142 WTA, SUA) 7-5, 6-7, 2-6

UPDATE, 16 ianuarie, ora 14:50 / Cinci români atacă vineri tablourile de simplu de la Melbourne. Pe partea feminină avem patru jucătoare: Ana Bogdan, Monica Niculescu, Laura Paar și Gabriela Ruse, iar pe tabloul băieților este prezent Marius Copil.

Programul meciurilor:

  • ora 01:00, turul II al calificărilor: Nuria Parrizas-Diaz (212 WTA, Spania) – Gabriela Ruse (181 WTA)
  • ora 02:30, turul II al calificărilor: Anna Kalinskaya (108 WTA, Rusia) – Laura Paar (216 WTA)
  • ora 04:00, turul II al calificărilor: Marius Copil (151 ATP) – Lorenzo Musetti (361 ATP, Italia)
  • ora 04:30, ultimul tur al calificărilor: Ana Bogdan (96 WTA) – Ann Li (142 WTA, SUA)
  • ora 06:00, ultimul tur al calificărilor: Stefanie Voegele (117 WTA, Elveția) – Monica Niculescu (128 WTA)

UPDATE, 16 ianuarie, ora 08:50 / Ana Bogdan (96 WTA) este la un meci de a ajunge pe tabloul principal de la Australian Open 2020. Românca a trecut de Belinda Woolcock în turul secund, scor 6-2, 6-3. În ”finală”, va evolua contra americancei Ann Li (142 WTA).

Tot joi s-au mai calificat în turul II al calificărilor Elena Gabriela Ruse (181 WTA), după ce a trecut de  Usue Arconada (131 WTA) cu 6-7, 7-5, 6-4 și Marius Copil la masculin, victorie cu Tung Ling Wu din Taipei, 3-6, 7-6, 7-6. Pentru Copil urmează un meci cu italianul de 17 ani Lorenzo Musetti, locul 361 ATP, în turul II.

Joi, pe tabloul fetelor, Monica Niculescu o înfruntă pe Valeriya Tomova în turul secund al calificărilor. Vineri, pe teren va intra Laura Paar, care o va înfrunta în turul 2 al calificărilor pe Anna Kalinskaya.


UPDATE, 14 ianuarie, ora 22:35 / Liderul clasamentului ATP de dublu, columbianul Robert Farah, campion în 2019 la Wimbledon și US Open alături de compatriotul său Juan Sebastian Cabal, a fost depistat pozitiv, a anunțat publicația britanică Metro.

Jucătorul de 32 de ani a fost depistat pozitiv cu substanţa boldenon (un anabolizant) la un test din 17 octombrie 2019 la Cali și a dat vina pentru acest test pozitiv consumului de carne columbiană contaminată cu această substanţă. Farah nu va participa la ediția din acest an de la Australian Open

De asemenea, Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat că l-a suspendat provizoriu pe Nicolas Jarry (locul 78 ATP), după ce sportivul chilian a fost depistat pozitiv cu Ligandrol, la Cupa Davis, în 19 noiembrie.


UPDATE, 14 ianuarie, ora 12:42/ Trei românce au evoluat marți în calificările de la Australian Open 2020. Două dintre ele, Monica Niculescu și Ana Bogdan, s-au calificat mai departe. Iată rezultatele:

  • Monica Niculescu (128 WTA) – Anhelina Kalinina (157 WTA) 7-6, 6-2
  • Jaqueline Cristian (208 WTA) – Martina Trevisan (154 WTA) 2-6, 2-6
  • Ana Bogdan (96 WTA) – Ivana Popovic (458 WTA) 7-6, 6-4

UPDATE, 14 ianuarie, ora 11:06/ Tot marți, meciul demonstrativ de la Koyoong, oraș la 7 km distanță de Melbourne, dintre Maria Sharapova și Laura Siegemund, a fost oprit și anulat la scorul de 6-7, 5-5 din cauza fumului dens provenit de la incendii.

”Cred că a fost cea mai bună decizie luată de organizatori”, a spus rusoaica la conferința de presă de după partidă.


UPDATE, 14 ianuarie, ora 10:09/ Incendiile din Australia încep să facă primele victime la primul Grand Slam din 2020. În primul tur al calificărilor, slovena Dalila Jakupovic a abandonat în meciul cu elvețianca Stefanie Voegele, la scorul de 6-4, 5-6, după ce a părut că se sufocă din cauza fumului.

Jakupovic a început să tușească, s-a pus în genunchi și nu a mai putut să continue partida de la Melbourne. Imediat, aceasta a părăsit arena, fiind ajutată de oameni din staff-ul medical.


UPDATE, 14 ianuarie, ora 09:25/ Monica Niculescu s-a calificat în turul II al calificărilor de pe tabloul de simplu de la Australian Open. Aceasta a trecut, în două seturi, de Anhelina Kalinina (157 WTA) din Ucraina, scor 7-6, 6-2.

Din păcate, Jaqueline Cristian (208 WTA) nu a avut replică în fața italiencei Martina Trevisan (154 WTA), cedând clar cu 2-6, 2-6.

Marți, la Melbourne, Ana Bogdan (96 WTA) o va întâlni pe Ivana Popovic (458 WTA). Ruse, Țig, Bara și Paar evoluează miercuri.


UPDATE, 13 ianuarie, ora 13:40/ A avut loc tragerea la sorți pentru primul tur de calificări la Australian Open.

Șapte jucătoare din România vor juca în runda inaugurală a calificărilor pentru primul turneu de Mare Șlem al anului, dintre care două, Laura Paar și Irina Bara, au meci direct. Programul sportivelor din România în turul întâi de calificare:

  • Monica Niculescu (128 WTA) – Anhelina Kalinina (157 WTA)
  • Elena Ruse (181 WTA) – Usue Arconada (131 WTA)
  • Jaqueline Cristian (208 WTA) – Martina Trevisan (154 WTA)
  • Patricia Țig (113 WTA) – Leylah Fernandez (206 WTA)
  • Irina Bara (160 WTA) – Laura Paar (216 WTA)
  • Ana Bogdan (96 WTA) – Ivana Popovic (458 WTA)

Dacă România are șapte reprezentante la feminin, în runda calificărilor pentru tabloul ATP al Australian Open intră un singur jucător român, Marius Copil, care va juca pentru un loc în turul doi cu Tung Lin Wu, locul 230 mondial.


Live Blog Australian Open 2020

Australian Open va fi televizat, ca şi în anii precedenţi, în exclusivitate pe canalele Eurosport, cele care au preluat de mai mulţi ani difuzarea tuturor celor patru turnee de Grand Slam ale anului. Va fi prima ediţie la care se va folosi pentru suprafaţa de joc, care este hard, GreenSet, materialul acrilic realizat de compania GreenSet Worldwide. Este al treilea tip de material folosit pentru hardul de la Melbourne în ultimii ani.

Ediţia din acest an a Australian Open vine într-un moment teribil de dur pentru Australia, ţară care a fost cuprinsă de incendii devastatoare pe suprafeţe uriaşe. S-a vorbit chiar despre amânarea turneului, pentru că fumul toxic s-a deplasat până în America de Sud şi ar putea ajunge şi la Melbourne, punând în pericol sănătatea jucătorilor.

Australian Open 2020 are loc la Melbourne şi este primul turneu de Grand Slam al anului

Premii record la această ediţie

25 de terenuri sunt la dispoziţia organizatorilor, cele mai importante trei fiind Rod Laver Arena, Melbourne Arena şi Margaret Court Arena. Învingătorii la feminin şi masculin vor primi 2000 de puncte în ierarhiile WTA şi ATP. Finaliştii câte 1300 la femei, 1200 la bărbaţi. Calificarea în semifinale va aduce 780 puncte la feminin, 720 la masculin. Accesul în sferturi 430 la femei, 360 la bărbaţi.

În privinţa premiilor, acestea vor fi în valoare de 71 milioane dolari australieni, cu 13,6 mai mari decât la ediţia precedentă. Câştigătorii sunt recompensaţi cu suma de 4.120.000 la simplu, 760.000 la dublu masculin şi feminin şi 190.000 la dublu mixt. Calificarea în finală la simplu înseamnă un premiu de 2.065.000, în semifinale 1.040.000, în sferturi 525.000, în optimi 300.000, turul 3 180.00, turul 2 128.000, turul 1 90.000, calificări turul 3 (ultimul) 50.000, turul 2 calificări 32.500

Australian Open 2020. Premii record la această ediţie

Simona Halep este a patra favorită în turneul feminin

Primii 10 favoriţi la masculin sunt Rafael Nadal,  campionul de anul trecut Novak Djokovic, Roger Federer, Dominic Thiem, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev, Matteo Berettini, Gael Monfils şi David Goffin, iar la feminin Ashleigh Barty, Karolina Pliskova, Naomi Osaka, campioana de anul trecut, SIMONA HALEP, Elina Svitolina, Belinda Bencic, Petra Kvitova, Serena Williams, Kiki Bertens şi Madison Keys. Absenţă răsunătoare la feminin, canadianca de origine română Bianca Andreescu, din motive medicale.

În calificări avem nu mai puţin de şapte sportive, care vor încerca să ajungă pe tabloul principal, acolo unde, alături de Simona Halep se mai află doar Soarana Cârstea şi Irina Begu, ultima numai ca urmare a retragerii rusoaicei Vera Zvonareva. În schimb la masculin, după ce ajunsese la un moment dat locul 80 în lume Marius Copil a avut o cădere severă, fiind acum locul 153 şi singurul român prezent la simplu va trebui să joace calificări.

Australian Open 2020. Simona Halep este a patra favorită

Şapte jucătoare şi Marius Copil pe tabloul calificărilor

În primul tur al calificărilor feminine vom avea marţi, 14 ianuarie, următoarele partide cu participare românească: Jacqueline Cristian – Trevisan (Italia); Monica Niculescu – Kalinina (Ucraina), Ana Bogdan – Popovic (Australia) şi miercuri, 15 ianuarie confruntarea sută la sută românească Irina Bara – Laura Paar, Gabriela Ruse – Arconada (SUA) şi Patricia Ţig – Fernandez (Canada). Marius Copil joacă miercuri cu Wu Tung-Lin din Taipei.

 

ADVERTISEMENT