Sporturi

Live Blog Australian Open 2021. Ana Bogdan, eliminată de Danielle Collins. Meci de excepție reușit de Barty

09.02.2021 | 11:39
Live Blog Australian Open 2021 Ana Bogdan eliminata de Danielle Collins Meci de exceptie reusit de Barty
ADVERTISEMENT

Între 8 și 21 februarie, terenurile de la Melbourne Park vor fi gazda ediției cu numărul 109 din istoria Australian Open. În mod tradițional, acest prim turneu de Grand Slam al anului se desfășura în a doua jumătate a luni ianuarie, însă anul acesta a fost amânat cu aproape o lună ca urmare a problemelor legate de pandemia de coronavirus.

Ashleigh Barty, demonstrație de forță în turul 1! 6-0, 6-0 cu Danka Kovinic

UPDATE, 9 februarie, ora 11:15 / Ashleigh Barty a demonstrat încă o dată că este într-o formă excelentă, după ce a câștigat Yarra Valley Classic săptămâna trecută. În turul 1 de la Australian Open, Barty a învins-o pe Danka Kovinic cu un incredibil 6-0, 6-0.

ADVERTISEMENT

Cu acest succes, Barty își asigură poziția de lider mondial și după Australian Open 2021. În turul 2 la Melbourne, Barty o va înfrunta pe învingătoarea dintre Sara Sorribes Tormo și Daria Gavrilova. Simona Halep și Ashleigh Barty se pot înfrunta doar în finala acetei ediții de la Australian Open.

Ana Bogdan, învinsă de Danielle Collins în turul 1 la Australian Open

UPDATE, 9 februarie, ora 09:59 / Prăbușirea Anei Bogdan a continuat și în setul doi. A cedat clar manșa secundă, 1-6. După 3-6, 1-6 în turul 1 cu Danielle Rose Collins, jucătoarea din Sinaia este eliminată. Singurele românce calificate în turul 2 sunt Simona Halep și Sorana Cîrstea.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 9 februarie, ora 09:23 / Ana Bogdan a pierdut primul set cu Danielle Collins, în ciuda faptului că a avut 2-0 și apoi 3-2. A pierdut, însă, patru game-uri consecutive.


Victoria Azarenka, eliminată după ce i s-a făcut rău în timpul meciului

UPDATE, 9 februarie, ora 08:30 / Victoria Azarenka a fost eliminată în turul 1 de la Australian Open, după ce a fost învinsă de Jessica Pegula, scor 5-7, 4-6. În al doilea set al meciului, jucătoarea de tenis din Belarus a avut probleme de respiraţie şi a cerut intervenţia medicului. Sportiva a părăsit terenul şi a revenit după nouă minute, iar la finalul meciului nu a dorit să vorbească despre problemele pe care le-a avut.

ADVERTISEMENT

“Nu văd de ce ar trebui să vorbească cineva despre problemele sale medicale, pentru că asta va apărea pe internet, iar oamenii vor începe să judece. Nu am înțeles vreodată motivul pentru care atunci când cineva este bolnav sau accidentat, trebuie să spună ce are în fața lumii. Acest lucru ar trebui să se schimbe, dar dacă jucătorii vor să vorbească despre asta, atunci o pot face. Dar nu ar trebui să fie o obligație”, a declarat Victoria Azarenka.


Rezultatele complete din ziua 1 de concurs la Australian Open. S-a stabilit programul de marţi. Când joacă Ana Bogdan

UPDATE, 8 februarie, ora 15:55 / S-au terminat toate meciurile din ziua 1 de la Australian Open 2021, după un succes spectaculos al lui Denis Shapovalov în faţa lui Jannik Sinner. Au fost victorii în turul 1 pentru cei mai importanţi oameni de pe tablou. Djokovic, Thiem, Zverev, Kyrgios,  Dimitrov şi Wawrinka merg mai departe pe tabloul masculin. Unde cea mai mare surpriză este eliminarea lui Gael Monfils. Iată rezultatele de pe tabloul masculin.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, Naomi Osaka, Serena Williams, Iga Swiatek, Aryna Sabalenka şi Bianca Andreescu sunt printre favoritele care şi-au asigurat calificarea în turul 2. Angelique Kerber a fost eliminată. Iată rezultatele de pe tabloul feminin.

UPDATE, 8 februarie, ora 15:40 / S-a afişat programul zilei a doua la Australian Open. Ana Bogdan este singura jucătoare din România care intră în concurs marţi. O va înfrunta pe Danielle Rose Collins, locul 40 în clasamentul WTA, în ultimul duel de pe terenul 10. Va începe, cel mai probabil, în jurul orei 11:00.

Sorana Cîrstea a eliminat-o pe Patricia Ţig în turul 1. Victorie în minimum de seturi

UPDATE, 8 februarie, ora 11:37 / Sorana Cîrstea a învins-o pe Patricia Ţig, scor 6-2, 6-1, şi s-a calificat în turul 2 la Australian Open 2021. O va înfrunta pe Petra Kvitova, favorita 9 a competiţiei.

UPDATE, 8 februarie, ora 10:56. Sorana Cîrstea câştigă primul set, scor 6-2, din disputa românească, împotriva Patriciei Ţig.

UPDATE, 8 februarie, ora 10:42. A început partida dintre Patricia Ţig şi Sorana Cîrstea, în turul 1 la Australian Open 2020. Sorana a făcut primul break şi conduce cu 4-1 în setul 1.


Bianca Andreescu a îvins-o pe Mihaela Buzărnescu în turul 1 la Australian Open: “A fost greu cu o colegă din România

UPDATE, 8 februarie, ora 09:16 / Mihaela Buzărnescu este eliminată în turul 1 la Australian Open 2021. Bianca Andreescu a obținut prima ei victorie după mai bine de un an de pauză, din cauza unei accidentări. A fost 6-2, 4-6, 6-3 pentru reprezentanta Canadei.

“Nu a fost un meci ușor, mai ales că am jucat împotriva unei colege din România. O victorie importantă pentru mine, după o pauză foarte lungă. Înseamnă enorm. Mihaela și-a ridicat nivelul după primul set, putea să câștige și ea. Cred că îmi pot ridica și eu nivelul la următoarele meciuri. Dar nu vreau să fiu prea dură cu mine, a fost primul meci”, a declarat Bianca Andreescu.

UPDATE, 8 februarie, ora 8:34 / Mihaela Buzărnescu a câștigat setul doi, scor 6-4. Vom avea set decisiv pentru calificarea în turul 2.


UPDATE, 8 februarie, ora 7:40 / Mihaela Buzărnescu a pierdut primul set în partida cu Bianca Andreescu. Scor 6-2 în favoarea jucătoarei care reprezintă Canada. Miki nu a avut nicio minge de break pe serviciul Biancăi. În schimb a cedat de două ori pe propriul serviciu.

Irina Begu, eliminată în turul 1 de Nina Stojanovic, locul 100 în clasamentul WTA. Şi Kerber este out!

În unul dintre primele meciuri ale zilei, Irina Begu a fost învinsă de Nina Stojanovic, locul 100 WTA, în minimum de seturi. A fost 6-3, 6-4 pentru reprezentanta Serbiei, care o va înfrunta pe Serena Williams în turul 2.

O singură surpriză importantă până acum la Australian Open 2021. Bernarda Pera a învins-o pe Angelique Kerber, scor 6-0, 6-4. Serena Williams, Naomi Osaka și Iga Swiatek au obținut calificări în minimum de seturi. De asemenea, Ajla Tomljanovic a învins-o pe Misaki Doi și o va înfrunta pe Simona Halep în turul 2, dacă românca trece de Lizette Cabrera.


Simona Halep va face pereche la dublu cu australianca Charlotte Kempenaers-Pocz, o puștoaică de 16 ani

UPDATE 7 FEBRUARIE, ora 10:38 / Simona Halep a decis să participe și în proba de dublu la Australian Open și și-a ales-o ca parteneră pe australianca Charlotte Kempenaers-Pocz, o puștoaică de 16 ani fără clasament WTA (locul 92 în clasamnetul ITF al junioarelor).

Perechea Halep-Kempenaers-Pocz a primit un wild card din partea organizatorilor și în primul primul tur se va duela cu dublul australian Arina Rodionova – Storm Sanders.


Programul jucătoarelor românce în proba de simplu în turul 1 la Australian Open

UPDATE 5 FEBRUARIE, ora 10:15 / În urma tragerii la sorți, au fost stabilite adversarele jucătoarelor românce în primul tur la Australian Open.

  • Simona Halep – Lizette Cabrera (Australia)
  • Mihaela Buzărnescu – Bianca Andreescu
  • Sorana Cârstea – Patricia Țig
  • Ana Bogdan – Danielle Collins
  • Irina Begu – Nina Stojanovic (Serbia)

Australian Open se dispută cu spectatori în tribune

Anunțul amînării cu aproape o lună a turneului de la Australian Open a fost făcut încă din data de 17 decembrie 2020, pentru prima dată, din motive precauționale, turneele de calificări având loc cu mult timp înaintea startului competiției propriu zise, între 10-13 ianuarie, în afara Antipozilor, mai precis la Doha în Qatar și la Dubai, în Emiratele Arabe Unite.

Vestea uriașă este faptul că acesta va fi un Grand Slam cu prezența publicului în tribune, 50 la sută din capacitatea arenelor, estimându-se o prezență de circa 30.000 de persoane, iar în ultimele cinci zile numărul spectatorilor se va reduce la 25.000. Oricum, și sportivii au salutat cu bucurie faptul că meciurile nu se vor juca fără public, fiind convinși că astfel și calitatea spectacolului va crește simțitor.

Marele absent pe tabloul masculin la Australian Open 2021 este elvețianul Roger Federer

Patru sunt marile arene de la Melbourne Park pe lângă terenurile secundare. Pe aceste terenuri principale vor evolua numai jucători și jucătoare din top 50. Aceste arene sunt Rod Laver, John Cain (fosta Melbourne Arena), Margaret Court și 1573 Arena. Dintre sportivii români, doar Simona Halep va putea evolua constant pe una dintre aceste arene.

În turneul masculin, nu va fi prezent unul dintre campionii în mai multe rânduri la Australian Open, elvețianul Roger Federer și la feminin Madison Keys și Amanda Anisimova, ambele testate pozitiv la coronavirus, Kiki Bertens, accidentare la picior și Daiana Yamstrenska, suspendată pentru dopaj.

Ce premii se acordă la Australian Open 2021

Câștigătorii primului Grand Slam vor fi recompensați cu 2.000 de puncte în ierarhiile ATP și WTA, finaliștii cu 1.200 de puncte la băieți și 1.300 la fete, semifinalele aduc 720 de puncte la masculin și 780 la feminin, iar în sferturi se acordă 360 de puncte în ATP și 430 în WTA.

Premiile au scăzut ca urmare a impactului economic nefast al pandemiei. Câștigătorii vor primi 2,75 milioane dolari australieni, atât la masculin, cât și la feminin, iar învinșii câte 1,5 milioane. La dublu, premiile pentru învingători sunt de 600.000 dolari australieni și 150.000 pentru dublu mixt.

Horia Tecău, cu un nou partener la dublu masculin

Capii de serie la masculin sunt în ordine Novak Djokovic, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas și Alexander Zverev și la feminin Ashleigh Barty, SIMONA HALEP, Naomi Osaka, Sofia Kenin, învingătoarea de la ultima ediție, Elina Svitolina și Karolina Pliskova.

Este prezentă la prima ei competiție majoră după mai bine de un și canadianca de origini române Bianca Andreescu. La dublu masculin, după foarte mult timp, Horia Tecău are un alt partener, brazilianul Felipe Melo și perechea lor e favorită nr.7.

Șapte jucătoare din România pe tabloul principal

La această ediție suntem reprezentați doar la simplu doar în turneul feminin, acolo unde au intrat pe tabloul principal, alături de Simona Halep, Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Ana Bogdan, Mihaela Buzărnescu, ca lucky looser, și Irina Begu. Sorana Cîrstea va juca în primul tur chiar cu Patricia Țig, deci una dintre ele va continua în turul 2.

Simona Halep are o parte de tablou cu multe obstacole grele, putând da peste poloneza Iga Swiatek, care a bătut-o la Roland Garros, din nou în optimi, posibil Serena Williams în sferturi, iar apoi totul e posibil, cu Naomi Osaka, Petra Kvitova sau Garbine Muguruza, cu care a jucat anul trecut semifinala.

ADVERTISEMENT