Sporturi

Live Blog Australian Open optimi de finală. Nadal, fără emoţii cu Fognini. Un favorit s-a retras din cauza unei accidentări. S-au stabilit toate meciuril din sferturi

15.02.2021 | 11:30
Live Blog Australian Open optimi de finala Nadal fara emotii cu Fognini Un favorit sa retras din cauza unei accidentari Sau stabilit toate meciuril din sferturi
ADVERTISEMENT

Primul turneu de Grand Slam al acestui an, Australian Open, intră în faza în care spectacolul şi adrenalina cresc foarte mult odată ce s-a ajuns în turul 4 sau mai bine spus optimile de finală ale Openului australian. Din acest moment putem vorbi cu certitudine că în competiţie au rămas cei mai buni jucători şi cele mai bune jucătoare cu mici excepţii, pentru că surprizele, sarea şi piperul, nu au lipsit.


Tabloul complet al sferturilor de finală: Djokovic – Zverev, Nadal – Tsitsipas și Halep – Williams

UPDATE, 15 februarie, ora 11:30 / În urma rezultatelor înregistrate în ziua opt de concurs, s-a stabilit tabloul complet al sferturilor de finală. Djokovic – Zverev și Nadal – Tsitsipas sunt cele mai așteptate confruntări la masculin. Simona Halep – Serena Williams este capul de afiș la feminin.

ADVERTISEMENT

Marţi, 16 februarie

Naomi Osaka – Su-wei Hsieh. ora 3:30

Grigor Dimitrov – Aslan Karatsev. ora 06:00

Simona Halep – Serena Williams. ora 10:00

Novak Djokovic – Alexander Zverev. ora 11:30

Miercuri, 17 februarie. Orele de start nu au fost stabilite

Jessica Pegula – Jennifer Brady

Daniil Medvedev – Andrei Rublev

Ashleigh Barty – Karolina Muchova

Rafael Nadal – Stefanos Tsitsipas

Barty și Muchova, ultimele care și-au asigurat calificarea în sferturile de finală

UPDATE, 15 februarie, ora 11:26 / Ashleigh Barty și Karolina Muchova sunt ultimele două jucătoare calificate în sferturile de finală. Fază a competiției în care se vor și duela, în cursul zilei de miercuri. Barty a trecut de Shelby Rogers, din SUA, scor 6-3, 6-4.

Tot în minimum de seturi s-a impus și Karolina Muchova, care a trecut de Elise Mertens, favorita 18, scor 7-6, 7-5.

ADVERTISEMENT

Iată rezultatele complete din optimile de finală

Duminică

Luni:

Matteo Berrettini, accidentat, se retrage din competiție. Tsitsipas – Nadal în sferturi

UPDATE, 15 februarie, ora 9:53 / Matteo Berrettini s-a retras din competiție din cauza unor probleme abdominale. Italianul trebuia să îl înfrunte astăzi, în ultimul meci al zilei, pe Stefanos Tsitsipas. Grecul merge în sfeturile de finală, fază a competiției în care îl va înfrunta pe Rafael Nadal.

Rafael Nadal, calificare fără emoţii. L-a învins în trei seturi pe Fognini

UPDATE, 15 februarie, ora 08:45 / Rafael Nadal merge în sferturile de finală după o victorie în minimum de seturi în faţa lui Fabio Fognini, scor 6-3, 6-4, 6-2.

ADVERTISEMENT

Favoritul numărul doi al competiţiei îl va înfrunta în sferturile de finală pe câştigătorul dintre Stefanos Tsitsipas şi Matteo Berrettini, ultimul meci programat astăzi.

S-au stabilit 6 dintre sferturile de finală de pe cele două tablouri

UPDATE, 15 februarie, ora 8:30 / Se ştiu deja şase sferturi de finală de pe cele două tablouri. Iată ce meciuri vom vedea marţi şi miercuri la Australian Open 2021.

ADVERTISEMENT

Marţi, 16 februarie

Naomi Osaka – Su-wei Hsieh. ora 3:30

Grigor Dimitrov – Aslan Karatsev. ora 06:00

Simona Halep – Serena Williams. ora 10:00

Novak Djokovic – Alexander Zverev. ora 11:30

Miercuri, 17 februarie. Orele de start nu au fost stabilite

Jessica Pegula – Jennifer Brady

Daniil Medvedev – Andrei Rublev

Elina Svitolina părăseşte competiţia, învinsă de locul 61 WTA

UPDATE, 15 februarie, ora 8:16 / Elina Svitolina, favorită 5, a fost eliminată de la Australian Open 2021 de Jessica Pegula, locul 61 WTA, scor 6-4, 3-6, 6-3.

În turul 3 la Australian Open 2021, Jessica Pegula o va înfrunta pe Jennifer Brady, într-un duel sută la sută american. Brady a trecut de Donna Vekic, scor 6-1, 7-5.

Pe tabloul masculin a fost stabilit un duel rusesc în sferturile de finală. Daniil Medvedev nu a avut emoţii cu Mackenzie McDonald, pe care l-a învins în minimum de seturi, scor 6-4, 6-2, 6-3. Andrei Rublev îi va fi adversar lui Medvedev în semifinale. După ce Casper Ruud a abandonat după ce pierduse primele două seturi, scor 6-2, 7-6 (3).

Novak Djokovic, sucesul cu numărul 300 la turneele de Grand Slam

UPDATE, 14 februarie, ora 16:24 / Sârbul Novak Djokovic, favorit principal, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Australian Open, trecând în optimi de canadianul Milos Raonic, score 7-6 (4), 4-6, 6-1, 6-4.

Pentru Djokovic este a 12-a calificare în sferturi la Australian Open, turneu pe care l-a câştigat de opt ori. Sârbul este al doilea sportiv, după Roger Federer, care obţine 300 de victorii în meciuri de la turnee de Grand Slam. Până în prezent, el a înregistrat 45 de înfrângeri la Grand Slam-uri.

”Nu m-am pregătit pentru acest meci. Am folosit fiecare oră pentru a mă recupera după meciul cu Taylor. Categoric am fost mai în formă în trecut”, a declarat Djokovic, care în sferturi îl va întâlni pe germanul Alexander Zverev, cap de serie numărul 6.


Dominic Thiem, favorit 3, eliminat de la Australian Open 2021. Grigor Dimitrov l-a bătut în minimum de seturi

UPDATE, 14 februarie, ora 09:08 / Dominic Thiem părăseşte competiţia în optimile de finală, învins de Grigor Dimitrov. Austriacul, favorit numărul 3, a fost lipsit de energie după victoria incredibilă din turul precedent, cu Nick Kyrgios, în cinci seturi. Şi a cedat în trei seturi în faţa lui Dimitrov, scor 4-6, 4-6, 0-6.

Dimitrov îl va înfrunta în sferturile de finală pe Aslan Karatsev, locul 114 ATP, surpriza competiţiei. Doar că rusul vine şi el după un meci epuizant de cinci seturi, câştigat în faţa lui Felix Auger-Aliassime.

Au mai rămas de disputat doar trei partide în ziua a şaptea de concurs la Australian Open 2021. Lajovic – Zverev este prima dintre ele, pentru ca apoi să se mai joace Halep – Swiatek şi Djokovic – Raonic.


Naomi Osaka și Serena Williams s-au calificat în sferturile de finală. Și rusul Aslan Karatsev e în ultimii 8!

UPDATE, 14 februarie, ora 7:30 / Naomi Osaka și Serena Williams au avut meciuri complicate în optimile de finală, dar au reușit să se impună în cele din urmă. Nipona a trecut de finalista de anul trecut, Garbine Muguruza, scor 4-6, 6-4, 7-5. În vreme ce Serena a învins-o pe Aryna Sabalenka, scor 6-4, 2-6.

Simona Halep ar urma să o înfrunte pe Serena Williams în sferturile de finală dacă va trece astăzi de Iga Swiatek. Iar Osaka o va înfrunta pe Su-wei Hsieh, care a învins-o fără probleme pe Marketa Vondrousova, scor 6-4, 6-2.

Pe tabloul masculin, Rusul Aslan Karatsev, locul 114 ATP, își continuă parcursul incredibil. L-a învins în cinci seturi pe favoritul 20, Felix Auger-Aliassime, deși câștigase doar patru game-uri în primele două seturi. A fost 3-6, 1-6, 6-3, 6-3, 6-4. Venit din calificări, Karatsev a mai scos un cap de serie în drumul spre sferturi. Pe argentinianul Diego Schwartzman, cap de serie numărul 8.


Programul optimilor de finală în turneul masculin la Australian Open 2021

Duminică, 14 februarie

ora 03:30 Roger Alliasime – Karatsev

ora 06:00 Thiem – Dimitrov

ora 09:30 Lajovic – Zverev

ora 11:30 Djokovic – Raonic

Programul optimilor de finală în turneul feminin la Australian Open 2021

Duminică, 14 februarie, ora 02:00

Hsieh – Vondrousova

Muguruza – Osaka

ora 04:00 Sabalenka – S. Williams

ora 10:00 HALEP – Swiatek

În optimi avem în program multe confruntări foarte interesante şi echilibrate, la care este foarte greu de prezis deznodământul, dar, din păcate această fază a Australian Open se va derula strict între competitori, arbitri, antrenori şi alţi oficiali, după ce guvernatorul statului Victoria, unde se află Melbourne, Daniel Andrews, a oprit timp de cinci zile accesul publicului în tribune pe motiv de COVID.

Astfel, vedete ale sportului alb, precum Novak Djokovic, Alexander Zverev, Serena Williams sau Garbine Muguruza, care şi-au exprimat public satisfacţia pentru faptul că în primele trei tururi au simţit din nou viaţa tribunelor, vor trebui să revină la tenisul sterp, fără energia fanilor. În această situaţie va fi şi Simona Halep, la meciurile căreia s-au aflat mereu mulţi compatrioţi în tribune.

Novak Djokovic acuză probleme medicale

Pe tabloul masculin au loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, 14 februarie şi apoi de duminică spre luni, 15 februarie, câte patru partide, identică fiind situaţia şi pentru celelalte probe (simplu femei, dublu masculin şi feminin). Primele patru partide de la masculin aduc pe teren pe doi dintre favoriţi, Novak Djokovic şi Dominic Thiem. Ceilalţi doi, Daniil Medvedev şi Rafael Nadal vor juca 24 de ore mai târziu.

Novak Djokovic, omul cu cele mai multe Australian Open în palmares, îl va avea în faţă pe canadianul Milos Raonic, un jucător de mare forţă şi excelent la serviciu, locul 14 ATP. Problema este că sârbul acuză unele probleme medicale şi punea chiar varianta de a nu mai putea continua. Aşa încât nu ar fi chiar o mare surpriză dacă ar lua decizia de retragere.

Thiem a avut mari probleme în turul 3 cu Kyrgios

Dominic Thiem şi bulgarul Grigor Dimitrov promit un spectacol pe cinste, chiar dacă austriacul e favorit. S-a văzut în turul 3, când Nick Kyrgios l-a condus cu 2-0 la seturi că e vulnerabil la un joc ofensiv bazat pe lovituri foarte puternice, ceea ce cam ştie să facă şi bulgarul, socotit de ani buni play-boy-ul circuitului masculin.

În afara meciului dintre Simona Halep şi Iga Swiatek alte meciuri foarte tari la feminin se anunţă a fi Garbine Muguruza – Naomi Osaka şi Aryna Sabalenka – Serena Williams, în noaptea de sâmbătă spre duminică şi apoi duminică dimineaţă având loc meciurile de pe partea de tablou a Simonei Halep. Pe această parte parcă doar meciul dintre Hsieh din Taipei şi cehoiaca Vondrousova pare a avea un învingător anticipat în persoana europenei.

Şi Horia Tecău are meci la dublu în optimi

Tot în noaptea de sâmbătă spre duminică va fi pe teren, cel mai devreme, în jurul orei 02:00 ora României şi Horia Tecău în proba de dublu masculin, alături de noul său partener, brazilianul Felipe Melo. Au însă un examen foarte dificil, pentru că Dodig şi Polasek sunt un cuplu foarte sudat de ani de zile şi cu multe succese la activ.

Dintre confruntările din noaptea de duminică spre luni reţin atenţia la masculin Tsitsipas – Berrettini şi McDonald – Medvedev, iar la feminin lucrurile par mult mai simple. Ashleigh Barty e superfavorită cu Shelby Rogers, Elina Svitolina cu altă americancă, Pegula iar cel mai tare meci din cele patru se anunţă a fi Muchova – Mertens.

ADVERTISEMENT