Sporturi

Live Blog Australian Open, semifinale. Daniil Medvedev l-a învins pe Stefanos Tsitsipas și va juca finala cu Novak Djokovic

19.02.2021 | 12:04
Live Blog Australian Open semifinale Daniil Medvedev la invins pe Stefanos Tsitsipas si va juca finala cu Novak Djokovic
ADVERTISEMENT

Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, se apropie cu paşi repezi de momentul închiderii porţilor. Duminică, 21 februarie, vor avea loc ultimele partide de la această ediţie, prima disputată în condiţii speciale datorită pandemiei de coronavirus.

Daniil Medvedev l-a învins pe Stefanos Tsitsipas și va juca finala cu Novak Djokovic

UPDATE, 19 februarie, ora 12:57 / Daniil Medvedev s-a calificat în finala turneului masculin de la Australian Open, unde îl va întâlni duminică dimineața pe Novak Djokovic. Rusul l-a învins pe grecul Stefanos Tsitsipas cu scorul de 6-4, 6-2, 7-5, în două ore și 11 minute de joc.

ADVERTISEMENT

„N-am nicio presiune, Novak Djokovic e favorit, vrea să-i ajungă pe Roger Federer și pe Rafael Nadal la titluri de Grand Slam-uri câștigate. Eu doar voi intra pe teren și sper să iasă bine. Djokovic are mai multă experiență, dar și mai multe de pierdut”, a declarat Daniil Medvedev la finalul partidei cu Stefanos Tsitsipas.


UPDATE, 19 februarie, ora 12:03 / Daniil Medvedev s-a impus categoric și în cel de-al doilea set al meciului cu Stefanos Tsitsipas: 6-2, după 35 de minute de joc.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 19 februarie, ora 11:28 / Daniil Medvedev a câștigat primul set al semifinalei contra lui Stefanos Tsitsipas cu scorul de 6-4, după 40 de minute.

UPDATE, 19 februarie, ora 10:48 / A început meciul Daniil Medvedev – Stefanos Tsitsipas, cea de-a doua semifinală de pe tabloul masculin de la Australian Open.

ADVERTISEMENT


Perechea Sabalenka / Mertens a câștigat finala de dublu feminin

UPDATE, 19 februarie, ora 08:53 / Aryna Sabalenka și Elise Mertens au devenit campioane la dublu la Australian Opne, după ce au trecut în finală de dublul Krejcikova / Siniakova cu scorul de 6-2, 6-3.


Novak Djokovic l-a învins pe Aslan Karatsev în prima semifinală masculină

UPDATE, 18 februarie, ora 12:38 / Novak Djokovic este primul finalist al turneului masculin, după ce l-a învins pe Aslan Karatsev cu scorul de 6-3, 6-4, 6-2. În ultimul act, el îl va întâlni pe învingătorul meciului Daniil Medvedev – Stefanos Tsitsipas.

ADVERTISEMENT

„Medvedev este jucătorul care a evoluat la cel mai înalt nivel în ultimele 3-4 luni. A câştigat o finală la US Open în urmă cu câţiva ani, în faţa lui Rafa Nadal. Stefanos încă nu s-a calificat într-o finală. Va fi plăcut să îi văd jucând. Mereu fac meciuri de cea mai mare intensitate. Amândoi joacă grozav! Îmi voi lua popcorn şi mă voi bucura de disputa lor”, a declarat Novak Djokovic după victoria obținută în fața lui Karatsev.

UPDATE, 18 februarie, ora 12:06 / Djokovic s-a impus și în cel de-al doilea set al meciului cu Aslan Karatsev, după 45 de minute, cu scorul de 6-4.

UPDATE, 18 februarie, ora 11:23 / Sârbul Novak Djokovic a câștigat primul set al semifinalei cu rusul Aslan Karatsev cu scorul de 6-3, după 39 de minute.

UPDATE, 18 februarie, ora 10:45 / A început meciul Novak Djokovic – Aslan Karatsev, prima semifinală de pe tabloul masculin de la Australian Open.


Jennifer Brady, la prima finală de Grand Slam din carieră. O va înfrunta pe Osaka sâmbătă

UPDATE, 18 februarie, ora 8:55 / Semifinala surpriză de la Australian Open 2021 a oferit poate cel mai frumos meci de pe tabloul feminin. Jennifer Brady a învins-o pe Karolina Muchova, scor 6-4, 3-6, 6-4, la capătul unui meci electrizant. Ultimul game a fost unul epic, întins pe durata a peste 10 minute.

Brady a avut 40-15 şi chiar a sărbătorit calificarea după a doua minge de meci, când adversara ei a trimis în fileu. Doar că se dictase aut înainte, pe atacul jucătoarei din SUA. Brady nu a observat şi a crezut că partida s-a terminat. A privit spre loja ei, ba chiar s-a lăsat la pământ. A fost nevoită, însă, să se ridice şi să continue lupta.

Muchova a profitat de moment şi a avut câteva mingi de break, pe care le-a ratat cu returul. Brady a mai ratat şi ea alte două mingi de meci, dar în cele din urmă a concretizat-o pe a cincea.


Naomi Osaka – Serena Williams 6-3, 6-4. Nipona merge în a patra finală de Grand Slam a carierei

UPDATE, 18 februarie, ora 6:33 / Naomi Osaka a învins-o clar pe Serena Williams, scor 6-3, 6-4, și merge în a patra finală de Grand Slam a carierei. Le-a câștigat pe precedentele trei. O va înfrunta în finală pe învingătoarea dintre Jennifer Brady sau Karolina Muchova.

Naomi Osaka – Serena Williams 6-3, 6-4


UPDATE, 18 februarie, ora 5:15 / A început prima semifinală de la Australian Open 2021, Naomi Osaka – Serena Williams.


Programul semifinalelor în turneul masculin la Australian Open

Joi, 18 februarie

  • Novak Djokovic – Aslan Karatsev 6-3, 6-4, 6-2

Vineri, 19 februarie

  • ora 10:30 Daniil Medvedev – Stefanos Tsitsipas

Programul semifinalelor în turneul feminin la Australian Open

Joi, 18 februarie

  • Naomi Osaka – Serena Williams 6-3, 6-4
  • Karolina Muchova – Jennifer Brady 4-6, 6-3, 4-6

Programul semifinalelor în turneul de dublu masculin la Australian Open

Joi, 18 februarie

  • Dodig/Polasek – Mektic/Pavic 4-6, 6-4, 6-3

Vineri, 19 februarie,

  • J. Murray/Soares – Ram/Salisbury 4-6, 6-7

Programul semifinalelor în turneul de dublu feminin la Australian Open

Joi, 18 februarie

  • Ninomya/Wang – Blinkova/Potapova 4-6, 3-6
  • Raina/Rakhimova – Jones/Podoroska 4-6, 6-4, 11-9

Premieră pe tabloul feminin de la Australian Open

Joi, 18 februarie şi vineri, 19 februarie, se vor stabili finaliştii în toate probele aflate în programul turneului. Din păcate, visul nostru de a revedea, ca anul trecut pe Simona Halep cel puţin în semifinală a fost spulberat în sferturi nu atât de exactitatea jocului Serenei Williams, cât mai ales de mult prea marele respect arătat de campioana noastră celei pe care în ultima întâlnire o spulberase pe iarba de la Wimbledon, în 2019.

Şi Simona a ratat o mare oportunitate, pentru că tot în sferturi avea să se oprească şi liderul mondial Ashleigh Barty, spre marea dezamăgire a compatrioţilor ei australieni, învinsă absolut neaşteptat de jucătoarea din Cehia Karolina Muchova. În acest fel, Muchova urmând a juca semifinala cu americanca Jennifer Brady, vom avea sigur o prezenţă în premieră pentru o finală de Grand Slam, niciuna dintre ele nemaiatingând acest prag.

Fetele joacă ambele semifinale la Australian Open joi, 18 februarie

La masculin merită de semnalat că după austriacul Dominic Thiem a mai căzut un cap ilustru, cel al spaniolului Rafa Nadal, învins la capătul unui meci maraton de către talentatul dar foarte capriciosul grec Stefanos Tsitsipas. Astfel că dintre capii de serie au mai rămas doar favoritul principal, deţinătorul record a 8 Grand Slam la Australian Open, Novak Djokovic şi rusul Daniil Medvedev, numărul 4 mondial.

Fetele sunt cele care vor afla în dimineaţa zilei de joi, 18 februarie, numele jucătoarelor ce vor evolua sâmbătă în finală. Primul meci începe la ora 05:00, ora României, Naomi Osaka – Serena Williams. Scorul general este 2-2, cel mai important meci dintre ele fiind finala US Open 2018, unde Osaka a câştigat cu 2-0 primul ei Grand Slam din carieră.

O singură semifinală la masculin e programată joi

În a doua semifinală, estimată a începe în jurul orei 06:30, se vor confrunta Karolina Muchova şi Jennifer Brady, două prezenţe pe care nimeni nu le-ar fi putut anticipa înainte de startul competiţiei. Karolina Muchova e locul 27 WTA iar americanca locul 24. O singură întâlnire între ele, pe zgură, în 2019, la Praga, 2-1v pentru Muchova.

Dintre semifinalele masculine joi, de la ora 10:30, se va disputa doar cea dintre favoritul nr. 1, Novak Djokovic şi marea revelaţie a turneului, rusul Aslan Karatsev, locul 114 în lume. Este de aşteptat ca sârbul să oprească aici marşul incredibil al necunoscutului Karatsev.

Semifinalele se vor disputa fără spectatori

A doua semifinală masculină va avea loc a doua zi, vineri, 19 februarie, tot de la ora 10:30, între Daniil Medvedev şi grecul Tsitsipas. Va fi meciul dintre locul 4 şi locul 6, aflat la episodul nr.7. Scorul la general este descurajator pentru elen, pentru că este 5-1 în favoarea rusului, singurul succes al lui Tsitsipas venind la Turneul Campionilor de la Londra, în 2019.

Din păcate, în urma deciziei luată de guvernatorul statului Victoria, Daniel Andrews încă de la faza optimilor, când a spus că va fi vorba de o interdicţie de 5 zile pe motiv de COVID, dar pe care apoi a prelungit-o, nici semifinalele nu vor beneficia de freamătul viu al tribunelor. Un lucru care îi deranjează şi pe jucători, care şi-au exprimat profunda nemulţumire, după ce până în turul 3, inclusiv, publicul s-a aflat în sală.

ADVERTISEMENT