Sporturi

Live Blog Australian Open sferturi de finală. Nadal, eliminat de Tsitsipas! Grecul a întors scorul de la 0-2 la seturi

17.02.2021 | 14:53
Live Blog Australian Open sferturi de finala Nadal eliminat de Tsitsipas Grecul a intors scorul de la 02 la seturi
ADVERTISEMENT

Noaptea de luni spre marți, 16 februarie și apoi marți spre miercuri, 17 februarie, au loc la Melbourne partidele din cadrul sferturilor de finală ale Australian Open atât în probele de simplu cât și în cele de dublu. Semifinalele la femei se vor juca joi iar la bărbați vineri, urmând ca lupta pentru trofeu să aibă loc sâmbătă, la feminin și duminică, la masculin.

Surpriză în Rafael Nadal – Stefanos Tsitsipas. Ibericul, eliminat de la Australian Open

Rafael Nadal – Stefanos Tsitsipas 6-3, 6-2, 6-7 (4), 4-6, 5-7

Rafael Nadal a fost eliminat de Stefanos Tsitsipas, după ce ibericul a avut 2-0 la seturi. În decisiv, tenismenul grec a câştigat cu 7-5, după ce Rafa şi-a pierdut serviciul în penultimul game. Stefanos Tsitispas îl va întâlni pe Daniil Medvedev în semifinale.

ADVERTISEMENT

Semifinalele Australian Open 2021 pe tabloul masculin

  • Novak Djokovic – Aslan Karatsev
  • Stefanos Tsitsipas – Daniile Medvedev

UPDATE, 17 februarie, ora 8:41 / Daniil Medvedev merge și el în semifinale, după ce a trecut de compatriotul său Andrei Rublev, scor 7-5, 6-3, 6-2. Îl va înfrunta în penultimul act pe învingătorul dintre Rafael Nadal – Stefanos Tsitsipas, partidă programată de la ora 10:00.

Ashleigh Barty pierde în sferturile de finală! Muchova – Brady și Osaka – Williams sunt semifinalele de pe tabloul feminin

UPDATE, 17 februarie, ora 8:10 / Ziua 11 de concurs a început cu o surpriză uriașă. Karolina Muchova a învins-o pe favorita unu a competiției, Ashleigh Barty, scor 1-6, 6-3, 6-2.

ADVERTISEMENT

În ultimul sfert de finală de pe tabloul feminin, Jennifer Brady a câștigat duelul contra compatrioatei Jessica Pegula, scor 4-6, 6-2, 6-1. Brady – Muchova și Osaka – Williams sunt semifinalele de pe tabloul feminin.


Novak Djokovic îl învinge pe Zverev și se califică pentru o semifinală cu surpriza Karatsev

UPDATE, 16 februarie, ora 15:41 / Sârbul Novak Djokovic s-a calificat în semifinale după ce a trecut de germanul Alexander Zverev într-un meci extenuant.

ADVERTISEMENT

Liderul ATP, de opt ori câștigător la Melbourne, s-a impus cu scorul de 6-7 (6), 6-2, 6-4, 7-6 (6) după mai bine de trei ore și jumătate și va juca în semifinale cu revelația actualului turneu, rusul Aslan Karatsev.

Pentru Djokovic este a 39-a semifinală de Grand Slam din carieră. Sârbul a câștigat întotdeauna turneul de la Antipozi atunci când a ajuns în careul de ași.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 16 februarie, ora 08:47 / Aslan Karatsev s-a calificat în semifinale! L-a învins pe Grigor Dimitrov, scor 2-6, 6-4, 6-1, 6-2. Bulgarul a pornit partida cu probleme medicale, acuza dureri la spate. Karatsev, 27 de ani, este primul jucător din istorie care ajunge în semifinale la debutul său pe tabloul principal al unui Grand Slam.

S-a mai întâmplat doar la feminin și niciodată în era Open. Este al cincilea jucător din istorie care vine din calificări și ajunge în semifinale. Pentru a ajunge în calificări, Aslan a jucat calificări la Doha.


UPDATE, 16 februarie, ora 08:34 / Naomi Osaka s-a calificat în semifinale după ce a trecut de Su-wei Hsieh, scor 6-2, 6-2. O va înfrunta pe învingătoarea dintre Simona Halep și Serena Williams pentru un loc în ultimul act.

Pe tabloul masculin, Aslan Karatsev este foarte aproape să dea lovitura. Ar fi primul jucător din era Open care joacă semifinale de Grand Slam la debut. Are 2-1 la seturi și 4-1 în setul 4 cu Grigor Dimitrov.


Programul sferturilor de finală în turneul masculin la Australian Open

Marți, 16 februarie

Dimitrov – Karatsev 6-2, 4-6, 1-6, 2-6

Djokovic – A. Zverev 6-7 (6), 6-2, 6-4, 7-6 (6)

Miercuri, 17 februarie

ora 06:00 Rublev – Medvedev

ora 11:30 Tsitsipas – Nadal

Programul sferturilor de finală în turneul feminin la Australian Open

Marți, 16 februarie

Osaka – Hsieh 6-2, 6-2

HALEP – S. Williams 3-6, 3-6

Miercuri, 17 februarie

ora 03:00 Brady – Pegula

ora 10:00 Barty – Muchova

Se cunosc numele celor opt jucători și ale celor opt jucătoare ajunse în această fază superioară a competiției și spre bucuria noastră România continuă să fie reprezentată cu mare cinste de cea mai bună jucătoare pe care a avut-o vreodată, Simona Halep, 29 de ani, care o va reîntâlni în sferturi, pentru a 12-a oară în carieră, pe Serena Williams.

Meciul Simonei, precum și cel al asiaticelor Hsieh și Naomi Osaka se vor juca pe 16 februarie, urmând ca 24 de ore mai târziu să intre în scenă și cele patru jucătoare de pe cealaltă parte a tabelului, respectiv Barty – Muchova și disputa americană sută la sută Pegula – Brady.

Meciuri interesante în turneul masculin

La băieți, în prima zi, Grigor Dimitrov, care l-a executat în optimi pe austriacul Dominic Thiem, joacă pe 16 februarie cu rusul Karatsev, o prezență absolut neașteptată în această fază, care a trecut în cinci seturi în optimi de canadianul Roger-Aliassime. În al doilea meci Novak Djokovic îl va întâlni pe germanul Alexander Zverev. A doua zi Rafa Nadal îl va avea adversar pe grecul Tsitsipas și doi ruși se vor bate pentru semifinale: Rublev – Medvedev.

Ritualul în ceea ce ne privește a rămas același. Simona Halep va juca din nou de la ora 10:00, ora României, pe arena principală Rod Laver, deschizând sesiunea de seară la Melbourne, după care va urma iarăși sârbul Novak Djokovic în partida cu Alexander Zverev. Ar fi superb ca tradiția aceasta să se mențină pentru ultima oară la această ediție, în sensul în care din nou Simona și apoi Novak să iasă de pe teren învingători.

Rușii se bat între ei pentru un loc în semifinale

Novak Djokovic a arătat că nu este în plenitudinea forțelor sale fizice, pierzând seturi pe parcurs, ceea ce nu prea i se înttâmpla de obicei. A și declarat că în timpul partidei cu americanul Taylor Fritz, în 16-imi, a fost chiar la un pas de a abandona, acuzând probleme medicale. Sunt nouă meciuri directe, cu șase succese Djokovic și trei Zverev, ultimul însemnând în 2018 câștigarea Turneului Campionilor la Londra.

Play-boy-ul tenisului masculin, bulgarul Grigor Dimitrov, locul 21 mondial, îl va întâlni pe rusul Aslan Karatsev, numărul 114, cel care este cea mai mare surpriză a sferturilor de finală în turneul masculin. Nu există nici o întâlnire anterioară între cei doi. Spaniolul Rafa Nadal s-a întâlnit de opt ori cu grecul Tsitsipas și scorul general este 7-1, singurul succes elen fiind la Madrid în 2019. În fine, în duelul rus Daniil Medvedev are 4-0 la meciuri în fața lui Andrei Rublev.

Război american pe pământ australian la feminin

În turneul feminin cel mai atractiv duel va fi Simona Halep – Serena Williams, scor 9-2 la general pentru americancă. Însă ultima dată, în 2019, în finala de la Wimbledon, Halep a câștigat categoric în două seturi. În disputa asiatică scorul general este de 4-1 pentru Naomi Osaka în fața lui Hsieh din Taipei, marea surpriză în concursul feminin. Hsieh s-a impus doar la Miami, în 2019.

Disputa americancelor Brady și Pegula are doar două precedente, scorul fiind de 2-0 pentru Pegula, locul 61 WTA, de fapt un succes cu 2-0 și un altul pe jumătate, pentru că Brady a abandonat după primul set. Ashleigh Barty, favorita 1 și liderul mondial, o întâlnește pe cehoaica Muchova, cu care a mai jucat doar o dată și a bătut-o cu 2-0.

 

 

ADVERTISEMENT