Sporturi

Live Blog Australian Open, turul 3. Rafael Nadal, ultimul care și-a asigurat calificarea. Rezultatele complete și programul optimilor

13.02.2021 | 15:48
Live Blog Australian Open turul 3 Rafael Nadal ultimul care sia asigurat calificarea Rezultatele complete si programul optimilor
ADVERTISEMENT

Începând din noaptea de joi spre vineri, 12 februarie și continuând cu cea de vineri spre sâmbătă, 13 februarie, la Australian Open se vor derula partidele din cadrul turului 3, 16-imile de finală ale primului turneu de Grand Slam al anului. Deja sita a mai cernit, în special în turneul feminin sau la dublu din rândul favoriților și pe măsură ce înaintăm în competiție vom avea meciuri din ce în ce mai echilibrate și mai interesante.


Meciuri tari în optimile de finală: Halep – Swiatek, Osaka – Muguruza, Thiem – Dimitrov și Djokovic – Raonic

UPDATE, 13 februarie, ora 15:40 / Duminică și luni se vor disputa meciurile din optimile de finală la Roland Garros. Se anunță meciuri foarte spectaculoase atât pe tabloul masculin, cât și pe cel faminin. Thiem – Dimitrov, Djokovic Raonic, Osaka – Muguruza și Halep – Swiatek sunt super partidele programate duminică, ziua 7 de concurs. Iată programul complet:

ADVERTISEMENT

Duminică, 14 februarie

Luni, 15 februarie (orele de start nu au fost stabilite)

Rafael Nadal și Fabio Fognini s-au calificat. Toate rezultatele din turul 3

UPDATE, 13 februarie, ora 14:30 / Rafael Nadal și Fabio Fognini sunt ultimii care au reușit să își asigure calificarea în optimile de finală la Australian Open 2021. Au fost victorii în minimum de seturi pentru ambii, care se vor înfrunta în următoarea fază. Nadal a dispus de britanicul Cameron Norie, scor 7-5, 6-2, 6-2. În vreme ce Fognini a trecut de Alex de Minaur, scor 6-4, 6-3, 6-4. Iată rezultatele complete:

Tabloul masculin

Tabloul feminin

Karolina Pliskova și Belinda Bencic eliminate de la Australian Open 2021. Svitolina merge mai departe

UPDATE, 13 februarie, ora 10:03 / Continuă surprizele la Australian Open și în prima sesiune din ziua a șasea de concurs. Cea mai mare dintre ele este eliminarea favoritei numărul 6, Karolina Pliskova. Jucătoarea de 28 de ani a fost învinsă de conaționala ei, Karolina Muchova, scor 5-7, 5-7.

ADVERTISEMENT

Din cursa pentru titlu la Australian Open iese și Belinda Bencic. Jucătoarea din Elveția, favorită 11, a cedat clar în fața capului de serie 18, scor 2-6, 1-6. Svitolina merge în turul 4 după victoria cu Putintseva, scor 6-4, 6-0. O va înfrunta pe Jessica Pegula pentru un loc în sferturi.

Daniil Medvedev s-a certat cu antrenorul iar apoi s-a impus cu 6-0 în decisivul cu Filip Krajnovic

Pe tabloul masculin, Medvedev și Tsitsipas s-au calificat în optimile de finală. Rusul a avut nevoie de cinci seturi în fața lui Krajnovic, în vreme ce grecul a dispus cu 3-0 de Mikael Ymer.

ADVERTISEMENT

Daniil Medvedev, favorit 4 la Australian Open, a avut parte de momente tensionate în partida cu Filip Krajnovic. Antrenorul lui Medvedev, francezul Gilles Cervara, a încercat să îi ofere câteva sfaturi elevului său în setul 4. Rusul era condus cu 1-4 și partida se îndrepta spre decisiv.

Medvedev a făcut un semn dezaprobator și și-a ignorat antrenorul. Furios, Cervara a reacționat imediat: “Mai bine plec”, i-a transmis elevului său. Și a părăsit imediat arena. Medvedev nu a mai reușit să revină în acel set, dar s-a impus clar în decisiv, la zero. A fost 6-3, 6-3, 4-6, 3-6, 6-0 pentru favoritul 4, care îl va înfrunta pe Mackenzie McDonald, locul 192 ATP, în optimi.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic și Dominic Thiem s-au calificat cu emoții în optimi

UPDATE 12 FEBRUARIE, ora 15:15 / S-au încheiat toate meciurile programate joi în turul 3 al turneului de Grand Slam de la Australian Open.

Pe tabloul masculin, au ieșit în evidență victoriile la limită obținute de doi dintre jucătorii cu pretenții la câștigarea trofeului. Novak Djokovic și Dominic Thiem au avut nevoie de set decisiv pentru a-i elimina pe Taylor Fritz și, respectiv. Nick Kyrgios.

În întrecerea feminină, favoritele nu au avut nicio problemă în a merge mai departe. Simona Halep, Serena Williams, Naomi Osaka, Garbine Muguruza și Iga Swiatek au obținut victorii în minumium de seturi și se pregătesc pentru optimile de duminică.


Spectatorii protestează la meciul dintre Djokovic și Fritz. Au fost evacuați din arenă!

UPDATE 12 FEBRUARIE, ora 14:27 / Protest de amploare al spectatorilor la partida dintre Novak Djokovic și Taylor Fritz. Din cauza restricțiilor impuse de autorități pe perioada pandemiei de coronavirus, aceștia trebuie să fie acasă până la ora 23:59, iar organizatorii au fost nevoiți să evacueze arena la ora 23:30.

Cum meciul dintre Djokovic si Fritz era departe de a se fi încheiat la acel moment, fanii au protestat vehement și a fost nevoie ca partida să fie întreruptă până în momentul în care tribunele au fost golite.


5 zile fără fani în tribune, din cauza unor cazuri de Covid-19 apărute la un hotel de carantinare. Spectatorii revin din semifinale

UPDATE, 12 februarie, ora 8:20 / Autorităţile locale au decis ca începând de sâmbătă să se joace fără spectatori la Melbourne, timp de 5 zile. Măsura vine ca urmare a unor cazuri de Covid-19 apărute la un hotel de carantinare din aeroportul din Melbourne. Astfel, fanii ar putea să revină în tribune începând de joi, când sunt programate semifinalele la feminin.

Vor fi fani în tribune la partida de astăzi pe care Simona Halep o dispută împotriva Veronikăi Kudermetova. Autorităţile stabiliseră un maximum de 30.000 de oameni care pot asista, zilinic, la meciurile din arenele complexului din Melbourne Park. Cei mai mulţi au fost în cursul zilei de joi, 21.010.

“E tare dificil. Vor fi niște zile grele pentru toată lumea. Asta este situația, trebuie să ne conformăm și să sperăm că totul va fi bine. A fost foarte distrcativ să simt din nou fanii în tribune, mai ales aici, unde sunt speciali. A fost grozav! Dar știți cum este, trebuie să iei cele mai bune decizii”, a declarat Serena Williams.


Fără surprize pe tabloul feminin. Sabalenka, Muguruza, Serena și Osaka merg mai departe

UPDATE, 12 februarie, ora 7:55. Favoritele de pe tabloul feminin și-au respectat statutul fără prea mari emoții. Aryna Sabalenka a fost prima jucătoare calificată în turul 4, după ce a trecut de Ann Li, scor 6-3, 6-1. A urmat Muguruza, care a fost chiar mai expeditivă: 6-1, 6-1 cu Zariyna Dias.

Serena Williams a avut ceva emoţii doar în primul set al partidei cu Anastasia Potapova. A fost 7-6 (5), 6-2 pentru jucătoarea din SUA. Naomi Osaka a dispus fără probleme de Ons Jabeur, scor 6-3, 6-2. Pe tabloul masculin, Grigor Dimitrov este primul calificat în turul 4. Adversarul său, Pablo Carreno Busta, s-a retras accidentat după ce pierduse primul set la zero.

Programul turului 3 în turneul masculin de la Australian Open

Vineri, 12 februarie

  • Dimitrov – Carreno Busta 1-0 (Carreno Busta s-a retras în setul 2)
  • Mannarino – A. Zverev 0-3
  • Martinez – Lajovic 1-3
  • Karatsev – Schwarzmann 3-0
  • Fucsovics – Raonic 1-3
  • Șapovalov – Auger-Aliassime 0-3
  • Thiem – Kyrgios 3-2
  • Djokovic – Fritz 3-2

Sâmbătă, 13 februarie

  • ora 03:30 Harris – McDonald
  • ora 03:30 Krajinovic – Medvedev
  • ora 03:30 Ruud – Albot
  • ora 05:00 Rublev – Lopez
  • ora 06:00 Tsitsipas – Ymer
  • ora 08:00 Khachanov – Berrettini
  • ora 09:30 Fognini – De Minaur
  • ora 09:30 Norrie – Nadal

Programul turului 3 în turneul feminin de la Australian Open

Vineri, 12 februarie

  • Sabalenka – Li 2-0
  • CÎRSTEA – Vondrousova 0-2
  • Hsieh – Errani 2-1
  • Garbine Muguurza – Diyas 2-0
  • Potapova – S. Williams 0-2
  •  Osaka – Jabeur 2-0
  • HALEP – Kudermetova 2-0
  • Swiatek – Ferro 2-0

Sâmbătă, 13 februarie

  • ora 02:00 Muchova – Ka. Pliskova
  • ora 02:00 Putintseva – Svitolina
  • ora 03:00 Pegula – Mladenovic
  • ora 03:30 Kanepi – Vekic
  • ora 04:30 Brady – Juvan
  • ora 05:30 Bencic – Mertens
  • ora 08:00 Barty – Alexandrova
  • ora 08:00 Kontaveit – Rogers

Dintre jucătorii români care au început acest turneu de Grand Slam au mai rămas Simona Halep, favorita numărul 2 și Sorana Cîrstea pe tabloul de simplu feminin, Raluca Olaru și Andreea Mitu la dublu feminin și Horia Tecău la dublu masculin alături de Felipe Melo.

În turul 3, Sorana Cîrstea este prima care va intra pe teren, pentru a încerca o calificare în premieră la Australian Open, după ce a egalat acum cea mai bună prezență la Openul australian, unde a mai ajuns în turul 3 în 2013. Cîrstea o va întîlni pe o altă cehoiacă, Marketa Vondrousova, numărul 20 mondial. Simona Halep va juca în compania rusoaicei Veronika Kudermetova, locul 36 WTA.

Meci greu pentru dublul Mitu/Olaru

În turneul feminin de dublu Raluca Olaru și Andreea Mitu vor avea în față un cuplu puternic, Liudmila Kichenok și Jelena Ostapenko. Alături de Felipe Melo pentru prima dată Horia Tecău se pregătește de confruntarea cu tandemul Radu Albot (Moldova) / Daniel Evens (Anglia).

Marii favoriți în turneul masculin încă nu pot spune că au parte de meciuri de mare dificultate, cu excepția lui Dominic Thiem, care va trebui să facă față și presiunii tribunelor, pentru că adversar îi va fi excentricul australian Nick Kyrgios. Novak Djokovic are din nou american în față, pe Taylor Fritz.

Barty o întâlnește pe rusoaica Alexandrova

Rafael Nadal. după ce s-a antrenat în trei seturi cu americanul Mmoh, a dat peste englezul Cameron Norrie, meci ceva mai dificil, dar totuși la îndemână. Grecul Stephanos Tsitsipas, după ce a avut parte de un thriller cu australianul Kokkinakis, victorie în cinci seturi, îl întâlnește pe surprinzătorul suedez Mikael Ymer. Alexander Zverev îl are adversar pe francezul Adrian Mannarino iar Daniil Medvedev pe sârbul Filip Krajinovic.

În turneul feminin liderul mondial Ashleigh Barty va trebui să joace la potențial maxim cu dificila rusoiacă Ekaterina Alexandrova. Nipona Naomi Osaka e favorită certă în fața tunisiencei Ons Jabeur iar Aryna Sabalenka nu va avea viață ușoară cu americanca de origini chineze Ann Li.

Swiatek, cu gândul la Simona Halep

După un joc de încălzire, câștigat lejer în fața sârboiacei Stojanovic veterana Serena Williams va fi nevoită să ridice mult ștacheta, pentru că rusoaica de numai 20 de ani Anastasia Potapova nu are alură de sparring-partner. Iberica Garbine Muguruza trebuie în mod normal să facă pasul în optimi, după meciul cu kazaha Zarina Diyas.

Dacă Simona Halep va trece de Kudermetova, ceea ce ne dorim cu toții, avem toată șansa să revedem în optimi confruntarea de la Roland Garros cu poloneza Iga Swiatek, dacă aceasta o va învinge pe franțuzoaica Fiona Ferro.Belinda Bencic – Elise Mertens e un meci deschis oricărui rezultat. Avem și un duel între cehoiace: Karolina Pliskova contra Karolinei Muchova, iar Elina Svitolina se va război cu colerica kazahă Iulia Putințeva.

ADVERTISEMENT