Fotbal international

LIVE BLOG Bundesliga – ultima etapă. Bayern Munchen, al șaptelea titlu consecutiv. Robben şi Ribery, retrageri cu goluri de la campioni VIDEO

18.05.2019 | 18:51
LIVE BLOG Bundesliga  ultima etapa Bayern Munchen al saptelea titlu consecutiv Robben si Ribery retrageri cu goluri de la campioni VIDEO

Bayern Munchen a învins-o pe Eintracht Frankfurt, scor 5-1 (Coman 4, Alaba 53, Sanches 58, Ribery 72, Robben 78 / Haller 50), în timp ce Borussia Dortmund s-a impus la Monchengladbach cu 2-0 prin golurile marcate de Sancho 45 și Reus 54. Bavarezii au câștigat titlul cu numărul 29 și al șaptelea consecutiv. Starurile Franck Ribery și Arjen Robben au marcat la ultimul joc în tricoul bavarezilor. Ultima etapă a sezonului din Bundesliga a oferit un adevărat spectacol, marcându-se nu mai puțin de 41 de goluri. Pe lângă Bayern Munchen, Borussia Dortmund și RB Leipzig în Champions League s-a mai calificat și Bayer Leverkusen după victoria de astăzi, iar în Europa League vor evolua Borussia Monchengladbach, VfL Wolfsburg și Eintracht Frankfurt, aceasta din urmă beneficiind de eșecul surprinzător al celor de la Hoffenheim pe terenul formației lui Alexandru Maxim, FSV Mainz.

Live Blog Bundesliga etapa 34. Toate rezultatele din ultima etapă


UPDATE, ora 18:50 / Niko Kovac este al doilea antrenor croat care câștigă titlul în Bundesliga, după Branko Zebec.


UPDATE, ora 18:45 / Cei trei jucători care vor pleca de la Bayern Munchen în această vară, Arjen Robben, Rafinha și Franck Ribery, au ridicat trofeul de campioană câștigat de Bayern Munchen.


UPDATE, ora 18:35 / Foștii jucători de la Bayern Munchen, Philippe Lahm și Mihael Ballack, mesaje de felicitare pentru bavarezi.


UPDATE, ora 18:20 / Bayern Munchen a învins Eintracht Frankfurt cu 5-1 (Coman 4, Alaba 53, Sanches 58, Ribery 72, Robben 78 / Haller 50), în timp ce Borussia Dortmund s-a impus la Monchengladbach cu 2-0 prin golurile marcate de Sancho 45 și Reus 54.


UPDATE, ora 18:05 / Franck Ribery a marcat la ultimul meci pentru Bayern Munchen și a fost onorat de conaționalul său Kylian Mbappe.


UPDATE 16:30 / Coregrafie superbă a fanilor lui Bayern pentru Arjen Robben, Franck Ribery şi Rafinha, aflaţi la ultimul meci în tricoul bavarezilor.


VIDEO Bayern Munchen – Eintracht Frankfurt 5-1

VIDEO Gladbach – Dortmund 0-2

VIDEO Werder Bremen – Leipzig 2-1

VIDEO Hertha Berlin – Leverkusen 1-5

VIDEO Schalke 04 – Stuttgart 0-0

VIDEO Dusseldorf – Hannover 2-1

VIDEO Mainz – Hoffenheim 4-2

VIDEO Freiburg – Nurnberg 5-1

VIDEO Wolfsburg – Augsburg 8-1


Doar zona suspinelor ştie exact ce se va întâmpla, în sensul în care Nurnberg şi Hannover vor juca la anul în Bundesliga 2, iar Stuttgart, locul 16, ocupanta poziţiei de baraj, se va bate cu locul 3 din al doilea eşalon, care va fi decis după ultima etapă, programată duminică, 19 mai, între Paderborn, locul 2 şi promovată direct în acest moment şi Union Berlin, locul 3, distanţă de un punct.

Aşadar, să vedem care este situaţia luptei pentru titlu. Deşi a condus la un moment dat şi cu 9 puncte, Borussia Dortmund a pierdut ritmul câştigător şi acum, înaintea ultimelor 90 de minute ale sezonului, se află la două lungimi în spatele liderului Bayern Munchen, cu şanse mici să mai obţină titlul, pentru că şi dacă Bayern face doar egal acasă şi Dortmund bate, la meciuri directe Bayern stă mai bine, după acel 5-0 în meci direct la Munchen, în retur.

LIVE BLOG Bundesliga. Dortmund a avut şi nouă puncte avans peste Bayern dar le-a pierdut şi acum doar victoria lui Frankfurt la Munchen o mai poate face campioană
LIVE BLOG Bundesliga. Dortmund a avut şi nouă puncte avans peste Bayern dar le-a pierdut şi acum doar victoria lui Frankfurt la Munchen o mai poate face campioană

Bayern e campioană şi cu un egal

Concret, Bayern are 75 de puncte, iar Dortmund 73. Pentru ca Dortmund să iasă campioană, trebuie să bată la Monchengladbach, misiune foarte grea, gazdele trăgând la locul 4, de Champions League şi sunt pe el în acest moment, iar Bayern să piardă acasă cu un Frankfurt stors de puteri după aventura europeană.

LIVE BLOG Bundesliga. Wolfsburg poate prinde CL dacă Dortmund bate la Gladbach şi Hertha pe Leverkusen
LIVE BLOG Bundesliga. Wolfsburg poate prinde CL dacă Dortmund bate la Gladbach şi Hertha pe Leverkusen

Pentru Champions League e clar numele primelor trei: Bayern, Dortmund şi Leipizig, locul 3. Bayern şi Leipzig vor juca şi finala Cupei Germaniei, ceea ce duce la faptul că şi locul 7 va merge în Europa, sub forma turului preliminar în Europa League. Pentru locul 4 se bat Monchengladbach, 55 puncte, golaveraj plus 15, Bayern Leverkusen, 55 puncte, golaveraj plus 13, Frankfurt, 54 de puncte, plus 14 şi Wolfsburg 52 puncte. Ultima, ca să prindă CL trebuie să piardă toate trei din faţă.

Bătălie mare pentru Europa League

Locurile 5 şi 6 merg direct în grupele Europa League, locul 7 în tur preliminar. Pe 5 se află Leverkusen 55 puncte, pe 6  Frankfurt 54, pe 7 Wolfsburg 52, pe 8 Hoffenheim 51 şi pe 9 Werder Bremen cu 50 de puncte. Aceste echipe se bat pentru Europa League. Teoretic, Leverkusen nu are cum rata, un punct asigură matematic EL, Frankfurt are nevoie de un egal la Munchen, greu, dar nu imposibil, pentru că Bayern va fi campioană şi la egal iar la Bayern antrenor Niko Kovac, fostul coach de la Frankfurt. Wolfsburg bate acasă pe Augsburg şi face 55, iar Hoffenheim şi Bremen depind de jocul rezultatelor, Hoffenheim de un eşec al lui Frankfurt la Munchen.

Iată programul complet al etapei a 34-a din Bundesliga, Toate meciurile încep la ora 16:30

Bayern Munchen – Eintracht Frankfurt

Borussia Monchengladbach – Borussia Dortmund

Wolfsburg – Augsburg

Werder Bremen – Leipzig

Hertha Berlin – Leverkusen

Mainz – Hoffenheim

Fortuna Dusseldorf – Hannover

Schalke 04 – Stuttgart

Freiburg – Nurnberg