Fotbal international

Live Blog Bundesliga etapa a 11-a. Dortmund l-a ales pe înlocuitorul lui Favre. Cine va conduce echipa până la finalul sezonului

13.12.2020 | 18:18
Live Blog Bundesliga etapa a 11a Dortmund la ales pe inlocuitorul lui Favre Cine va conduce echipa pana la finalul sezonului
ADVERTISEMENT

Etapa a 11-a din Bundesliga se desfășoară în acest weekend, începând de vineri, 11 decembrie până duminică, 13 decembrie, inclusiv. Nu există nici un derby de clasament, dar în program figurează destule partide care suscită un real interes.

Liderul Bayern Munchen va merge în capitala Germaniei, la Berlin, acolo unde va juca pe terenul unei echipe aflate abia la al doilea an de prezență în prima divizie. Union Berlin are un parcurs neașteptat de bun, ocupând locul 6. Union a pierdut runda trecută în derbyul capitalei, cu Hertha, pentru prima dată după șase meciuri.

ADVERTISEMENT

Bayern Munchen vine după un meci din ultima etapă a grupelor Champions League, acasă cu Lokomotiv Moscova, în care a folosit mai mulți jucători de rezervă. Absențele sunt Kimmich, Martinez, Lucas Hernandez și Davies. Robert Lewandowski e extrem de supărat pentru faptul că anul acesta nu se acordă Balonul de Aur.

Programul etapei a 11-a din Bundesliga

Sâmbătă, 12 decembrie

  • Borussia Dortmund – Stuttgart 1-5 (Reyna 39 / Wamangituka 26 pen., 53, Forster 60, Coulibaly 64, Gonzalez 90+2) – VEZI VIDEO
  • Monchengladbach – Hertha Berlin 1-1 (Embolo 70 / Guendouzi 47) – VEZI VIDEO
  • Mainz – Koln 0-1 (Rexhbecaj 55) – VEZI VIDEO
  • Freiburg – Arminia Bielefeld 2-0 (Grifo 79 pen., Jeong Woo-Yeong 90+2) – VEZI VIDEO
  • Leipzig – Bremen 2-0 (Sabitzer 26 pen., Olmo 41) – VEZI VIDEO
  • Union Berlin – Bayern Munchen 1-1 (Promel 4 / Lewandowski 68) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Duminică, 13 decembrie

  • ora 16:30 Augsburg – Schalke 04
  • ora 19:00 Leverkusen – Hoffenheim

Vineri, 11 decembrie, ora 21:30

  • Wolfsburg – Frankfurt 2-1 (Weghorst 76 pen., 88 / Dost 63 pen.)

Borussia Dortmund i-a găsit înlocuitor lui Lucien Favre

UPDATE, 13 decembrie, ora 18:00 / Lucien Favre a fost dat afară după doi ani petrecuți la Dortmund, dar șefii Borussiei i-au găsit rapid înlocuitor elvețianului. Conform jurnalistului italian Gianluca Di Marzio, alesul pentru postul de principal pe Signal Iduna Park este Marco Rose (44 de ani), cel care din 2019 o pregătește pe Borussia Monchengladbach, echipă cu care tocmai a reușit calificarea în optimile UEFA Champions League.

Aceeași sursă susține însă că germanul nu va veni imediat la conducerea lui BVB, ci la vară. Până atunci, galben-negrii vor fi conduși de „secundul” Edin Terzic.

ADVERTISEMENT

Lucien Favre a fost dat afară de Borussia Dortmund, după 1-5 cu Stuttgart

UPDATE, 13 decembrie, ora 15:45 / Borussia Dortmund l-a dat afară pe Lucien Favre! Înfrângerea umilitoare cu VfB Stuttgart, scor 1-5, a fost picătura care a umplut paharul pentru șefii galben-negrilor. Aventura antrenorului în vârstă de 63 de ani pe Signal Iduna Park se termină astfel după doi ani în care nu a câștigat decât un singur trofeu cu BVB, Supercupa Germaniei, în 2019.

În Bundesliga, Dortmund este pe locul 5, după 11 etape, cu 19 puncte, cinci mai puține decât liderul Bayern. Cu Favre la timonă, galben-negrii au reușit totuși să obțină calificarea în optimile Ligii Campionilor, Borussia câștigând cu 13 puncte grupa F, din care au mai făcut parte Lazio (10p), Brugge (8p) și Zenit (1p).

ADVERTISEMENT

UPDATE 12 decembrie, 18:10 / Borussia Dortmund a suferit o înfrângere drastică pe teren propriu, 1-5 cu Stuttgart. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 26 din penalty, dar la pauză s-a intrat la egalitate. În partea secundă, Stuttgart a înscris de 3 ori în 12 minute şi încă o dată în prelungiri, pentru un succes clar.

Live Blog Bundesliga etapa a 11-a. Program, rezultate, clasament, informații de ultimă oră

Borussia Dortmund a jucat și ea în Champions League, reușind să câștige grupa după succesul de la Sankt Petersburg, deși cel mai important om de gol, norvegianul Haaland este accidentat, cu o problemă musculară.

Galben-negrii revin în campionat pe teren propriu pentru un meci deloc ușor cu șvabii de la Stuttgart, o echipă care marchează multe goluri, inclusiv în deplasare. Stuttgart este una dintre echipele cu cele mai multe meciuri de over 2,5 din campionat și partida de la Dortmund are toate premisele să ia această turnură, cu goluri în ambele porți.

Ocupanta locului 2, Bayer Leverkusen, are un meci dificil acasă cu Hoffenheim. Ambele echipe sunt calificate în 16-imile Europa League și la ultima etapă au odihnit mai mulți titulari. Farmaciștii sunt într-o perioadă excelentă, cu un singur egal în ultimele cinci etape, în rest numai victorii, dar Hoffenheim are un joc de contraatac extrem de tăios.

Leipzig se bate la primul loc!

După excepționala performanță din ultima etapă de Champions League, în care a învins și a eliminat pe Manchester United Leipzig revine la treburile din campionat, unde ocupă locul 3, la două lungimi de liderul Bayern, cu care a reușit un superb 3-3 în ultima etapă, la Munchen, după ce a condus de fiecare dată. Leipzig joacă acasă cu Bremen, care în ultimele cinci etape nu are nici o victorie: trei remize și două eșecuri.

Tot după un meci crucial de Champions League revine în campionat și Borussia Monchengladbach. Alb-verzii au jucat la Madrid, contra lui Real și acum trebuie să revină urgent la rutina din Bundesliga, unde ocupă locul 7, cu 16 puncte. Joacă acasă cu Hertha Berlin, o echipă extrem de capricioasă afară, capabil să piardă la formații din subsol și să pună mari probleme celor din față.

Etapa programează și trei meciuri din a doua parte a clasamentului: Mainz – Koln, Freiburg – Arminia Bielefeld și Augsburg – Schalke 04, meciuri în care probabil că principalul aspect îl va reprezenta angajamentul, determinarea, lupta pentru fiecare minge, un fotbal în care predomină aspectul elementul fizic.

ADVERTISEMENT