Fotbal international

Live Blog Bundesliga, etapa a 12-a. Dubla lui Lewandowski aduce victoria lui Bayern cu Wolfsburg

16.12.2020 | 21:46
Live Blog Bundesliga etapa a 12a Dubla lui Lewandowski aduce victoria lui Bayern cu Wolfsburg
ADVERTISEMENT

Şi Bundesliga are etapă intermediară în cursul acestei săptămâni, dar germanii sunt mai operativi, ei rezolvând probleme pe parcursul a numai două zile, marţi, 15 decembrie şi miercuri, 16 decembrie. Etapa începe de la o situaţie mai puţin obişnuită, Bayern Munchen, după 1-1 la Berlin, cu Union, cedând fotoliul de lider lui Leverkusen.

Farmaciştii nu s-au mai aflat în această onorantă postură de aproape 20 de ani, de pe vremea când jucau finala Champions League cu Real Madrid şi îl aveau în atac pe legendarul Rudi Voller. Leverkusen va merge miercuri la Koln, pentru un meci de tradiţie împotriva “ţapilor”, care în ultimele trei etape au obţinut şapte puncte şi au ieşit de pe locurile retrogradabile.

ADVERTISEMENT

Leverkusen are o tradiţie favorabilă a meciurilor jucate la Koln, însă se confruntă cu problema a nu mai puţin de şapte accidentări, dintre cale cele mai importante sunt ale lui Arias, Demirbay şi Paulinho. Din acest motiv partida va fi mult mai grea decât ar părea la prima vedere.

Programul etapei a 12-a din Bundesliga

Miercuri, 16 decembrie

  • Bayern Munchen – Wolfsburg 2-1 (Lewandowski 45+1, 50 / Philipp 6)


  • Arminia Bielefeld – Augsburg 0-1 (Gouweleeuw 85)
  • Hoffenheim – RB Leipzig 0-1 (Poulsen 60)
  • FC Koln – Leverkusen 0-4 (Weiser 8, Diaby 10, Schick 54, Wirtz 59)
  • Schalke 04 – Freiburg 0-1 (Sallai 5)
ADVERTISEMENT

Marţi, 15 decembrie

  • Frankfurt – Monchengladbach 3-3 (Andre Silva 22 pen., 24, Barkok 33 / Stindl 14, 90′ 90+4)
  • Hertha Berlin – Mainz 0-0
  • Stuttgart – Union Berlin 0-1 (Friedrich 4, Awoniyi 77′ / Kalajdzic 85′, 90′)
  • Werder Bremen – Borussia Dortmund 1-1 (Mohwald 28′ / Guerreiro 12′, Reus 78′ (P))

Bayern Munchen – Wolfsburg, în etapa a 12-a din Bundesliga

Bayern Munchennu a avut până acum în campionat acele evoluţii ceas cu care ne-au obişnuit oamenii lui Hans Flick. Urmează partida de pe teren propriu cu Wolfsburg, deloc uşoară pentru că lupii au un sezon foarte bun şi se află acum pe locul 4.

ADVERTISEMENT

Mai mult verzii din Wolfsburg au patru victorii şi un egal în ultimele cinci meciuri, la fel ca liderul Leverkusen. La Bayern, în afară de Kimmich şi Davies s-a accidentat şi mijlocaşul Goretzka.

Nagelsmann, o nouă confruntare cu trecutul

Leipzig, care străbate o perioadă excelentă, încununată cu performanţa calificării în optimile Champions League în detrimentul lui Manchester United, va avea parte de un meci spectaculos. Pentru Julian Nagelsmann va fi o nouă reîntâlnire cu echipa pe care a dus-o până în grupele Champions League, Hoffenheim şi jucându-se în deplasare va fi un examen de top pentru Leipzig.

ADVERTISEMENT

Borussia Dortmund, a doua favorită la titlu după Bayern, e în cădere liberă în competiţia internă. A terminat grupa de Champions League pe locul 1, dar în Bundesliga lucrurile merg chiar rău şi după dezastrul suferit acasă în ultima etapă, 1-5 cu Stuttgart, antrenorul Lucian Favre a fost concediat. Însă marea problemă e absenţa golgeterului Halland şi se vede serios în reuşitele galben-negrilor.

Dortmund şi-a demis antrenorul

Acum Dortmund va juca la Bremen şi dacă nu vrea să piardă contactul cu grupul din faţă trebuie neapărat să câştige în faţa unui adversar care a început bine sezonul, dar acum dă vădite semne de oboseală şi în ultimele cinci etape nu a mai obţinut decât două puncte.

Un meci de tradiţie şi foarte echilibrat se anunţă a fi la Frankfurt, unde Eintracht primeşte vizita Borussiei Monchengladbach, marea perfomeră a Germaniei în Champions League, într-o grupă cu Real Madrid şi Inter.

ADVERTISEMENT