Fotbal international

Live Blog Bundesliga, etapa a 13-a. Bayern câștigă dramatic la Leverkusen și trece pe primul loc

20.12.2020 | 16:00
Live Blog Bundesliga etapa a 13a Bayern castiga dramatic la Leverkusen si trece pe primul loc
ADVERTISEMENT

Trei zile în acest weekend, Bundesliga are programată etapa cu numărul 13, în care se va vedea în meciul cheie Bayer Leverkusen – Bayern Munchen dacă farmaciştii au într-adevăr forţa să se bată sezonul acesta la titlu cu cea mai mare putere ever din fotbalul german, recentă câştigătoare a Champions League.

Aşadar, meciul meciurilor se joacă la Leverkusen, pe BayArena, din păcate fără spectatori, altfel stadionul ar fi fost plin, sâmbătă, 19 decembrie, cu începere de la ora 19:30. Deşi la acest moment farmaciştii sunt cei care ocupă primul loc, cu 28 de puncte, iar Bayern e în urma sa, la o lungime, la fel ca RB Leipzig, casele de pariuri merg tot pe mâna colosului bavarez şi încă destul de categoric, oferind o cotă de 1,80 la 4,40 dacă Leverkusen va obţine cele trei puncte.

ADVERTISEMENT

Olandezul Peter Bosz, antrenorul “aspirinelor”, are cinci jucători indisponibili, dar numai Stefan Bendner este foarte important, pentru că el a jucat până acum în toate cele opt partide până să se accidenteze. Ceilalţi jucători out sunt Aranguiz, Arias, Palacios şi Paulinho, ultimul un atacant brazilian de 20 de ani, care încă nu a debutat.

 Bundesliga, programul etapei a 13-a

Sâmbătă, 19 decembrie

  • Leverkusen – Bayern Munchen 1-2 (Schick 14 / Lewandowski 43, 90+3)


  • Augsburg – Frankfurt 0-2 (Framberger 53 aut., Zuber 87)
  • Mainz – Werder Bremen 0-1 (Dinkci  90+1)
  • Monchengladbach – Hoffenheim 1-2 (Stindl 34 pen.  / Kramaric 76, Sessegnon 86)
  • RB Leipzig – FC Koln 0-0
  • Schalke 04 – Arminia Bielefeld 0-1 (Klos 53)
ADVERTISEMENT

Duminică, 20 decembrie

  • Freiburg – Hertha Berlin 4-1 (Grifo 7, Demirovic 59, Gulde 67, Petersen 90+4 / Lukebakio 52)
  • Wolfsburg – Stuttgart 1-0 (Brekalo 50)

Vineri, 18 decembrie

  • Union Berlin – Borussia Dortmund 2-1 (Awoniyi 57, Friedrich 78 / Moukoko 60)

La doar 16 ani, puștiul Youssoufa Moukoko a intrat în istoria Bundesligii, fiind cel mai tânăr jucător din toate timpurile care a reușit să înscrie un gol în această competiție.

ADVERTISEMENT

El a marcat în minutul 60 al partidei pe care Dormund a jucat-o pe terenul lui Union Berlin.


Manuel Baum a fost dat afară de la Schalke

UPDATE, 19 decembrie, ora 17:45 / Antrenorul Manuel Baum a fost demis de la conducerea tehnică a echipei Schalke 04, după mai puţin de trei luni de la instalarea în funcţie, din cauza rezultatelor slabe înregistrate.

Baum, 41 de ani, fusese numit în funcţie la 30 septembrie, în locul lui David Wagner. Echipa din Gelsenkirchen va fi pregătită în continuare de olandezul Huub Stevens, numit interimar.

ADVERTISEMENT

Stevens cunoaşte echipa, pe care a antrenat-o în mai multe rânduri (din 1996 până în 2002, din 2011 până în 2012 şi la sfârşitul sezonului 2018-2019). Câştigătorul Cupei UEFA din 1997 îşi cunoaşte misiunea: să pună capăt unei serii de 30 de jocuri fără victorie.

Schalke nu a mai câştigat în campionat din 17 ianuarie. În acest sezon, formaţia ocupă ultimul loc, 18, în Bundesliga, cu patru remize în 12 meciuri.


Leverkusen, singura echipă neînvinsă înainte de etapa a 13-a din Bundesliga

Leverkusen deţine momentan un record important, în sensul că este singura echipă din acest sezon în Bundesliga care încă nu a cunoscut înfrângerea. Are opt succese, ultimul extrem de convingător la Koln, cu 4-0, şi patru egaluri. Acasă are trei victorii şi două egaluri, cu Hertha Berlin şi Leipzig, cu Hertha fiind singurul joc în care nu a marcat.

Bayern Munchen nu a arătat tocmai la potenţial maxim în ultimele apariţii interne. A bătut în ultimul meci, acasă, pe Wolfsburg, dar greu, cu 2-1şi cu un meci înainte s-a împotmolit la Berlin, doar remiză cu Union. Afară are patru victorii, un egal şi a pierdut un singur meci, un sec 1-4 cu Hoffenheim.

Leipzig poate deveni lider la un egal Leverkusen – Bayern

Leipzig poate profita la maxim de un eventual şi destul de posibil egal la Leverkusen, pentru că trupa lui Julian Nagelsmann întâlneşte acasă pe Koln. E adevărat că „ţapii” au împuns cu cornele unde nimeni nu se aştepta, la Dortmund, însă vine greu de crezut că vor putea repeta isprava şi la Leipzig, o echipă care este un mecanism foarte bine pus la punct.

Borussia Dortmund a pierdut teren serios în ultimele etape. Mai întâi a pierdut cu 3-2 meciul cu Bayern Munchen pe teren propriu, apoi a venit rezultatul şocant cu FC Koln şi scaunul antrenorului Lucian Favre s-a rupt după halucinantul 1-5 acasă cu Stuttgart, în locul acestuia fiind numit Edin Terzic, dar e posibil să fie doar o soluţie până la final de an, pentru că ţinta rămâne Marco Rose.

Dortmund, tot fără Haaland, încheie anul la Berlin

E drept, Borussia l-a pierdut pe golgeterul norvegian Haaland şi de atunci s-a ales praful. Acum are parte de o deplasare foarte grea, la Berlin, cu revelaţia Union. Partida se joacă vineri, 18 decembrie, de la ora 21:30, în deschiderea etapei.

Un meci foarte interesant se va disputa la Wolfsburg între două echipe extrem de ofensive, care înscriu mult dar şi primesc. destul. În bârlogul lupilor vine echipa care a dat de pământ cu Dortmund cu puţin timp în urmă. Wolfsburg – Stuttgart va fi ultimul meci din Bundesliga din 2020. Şi merită atenţie inclusiv partida Monchengladbach – Hoffenheim, unde iarăşi pot fi goluri multe şi în ambele porţi.

ADVERTISEMENT