Fotbal international

Live Blog Bundesliga, etapa a 15-a. Augsburg – Stuttgart 1-4 și Arminia Bielefeld – Hertha Berlin 1-0

09.01.2021 | 21:21
Live Blog Bundesliga etapa a 15a Augsburg  Stuttgart 14 si Arminia Bielefeld  Hertha Berlin 10
ADVERTISEMENT

Etapa a 15-a din Bundesliga are loc în perioada 8-10 ianuarie, în acest weekend şi în program figurează două partide foarte interesante, în care sunt implicate cele patru echipe germane care continuă Champions League în optimile de finală: Bayern Munchen, deţinătoarea trofeului, Borussia Monchengladbach, RB Leipzig şi Borussia Dortmund.

Etapa începe în forţă vineri seară cu partida de la Monchengladbach. Gazdele ocupă abia locul 7, cu 21 de puncte, plătind tribut prezenţei în Champions League, unde au reuşit marea bombă de a merge în optimi dintr-o grupă cu Real Madrid şi Inter.

ADVERTISEMENT

Borussia a câştigat etapa trecută la Bielefeld, punând capăt unei serii de patru meciuri fără victorie.

Programul etapei a 15-a din Bundesliga

Duminică, 10 ianuarie

  • Arminia Bielefeld – Hertha Berlin 1-0 (Yabo 64)
  • Augsburg – Stuttgart 1-4 (Richter 46/ Gonzalez 8-pen., Wamangituka 29, Castro 61, Didavi 87)
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 9 ianuarie

  • Freiburg – FC Koln 5-0 (Demirivic 18), Hofler 39, Sallai 59, Lienhart 69, Holer 79)
  • Leverkusen – Werder Bremen 1-1 (Schick 70 / Omer Toprak 52)
  • Mainz – Frankfurt 0-2 (Andre Silva 24 pen., 72 pen.)
  • Schalke 04 – Hoffenheim 4-0 (Hoppe 42, 57, 63, Harit 80)
  • Union Berlin – Wolfsburg 2-2 (Becker 29, Andrich 52 / Steffen 10, Weghorst 65 pen.)
  • RB Leipzig – Borussia Dortmund 1-3 (Sorloth 90 / J. Sancho 55, Haaland 72, 84)

LEI

Vineri, 8 ianuarie

  • Monchengladbach – Bayern Munchen 3-2 (Hofmann 35, 45+2, Neuhaus 48 / Lewandowski 21 pen., Goretzka 26)
ADVERTISEMENT

mon

bun

Monchengladbach – Bayern Munchen deschide etapa a 15-a din Bundesliga

Bayern vine după o partidă ciudată, care a creat şi suspiciuni în lumea pariurilor. O primă repriză de nerecunoscut acasă, 0-2 cu penultima clasată Mainz, pentru ca după pauză să se declanşeze iadul în careul oaspeţilor, bavarezii marcând de cinci ori.

Singura absenţă notabilă la echipa campioană este francezul Coman, omul care a adus în vară trofeul Champions League în finala cu PSG. Borussia poate avea unele speranţe, pentru că din 2015 până acum a reuşit pe teren propriu să învingă de trei ori pe Bayern.

ADVERTISEMENT

RB Leipzig nu a mai învins acasă de trei ani pe Borussia Dortmund

Al doilea meci cheie al etapei se joacă sâmbătă seară la Leipzig. Echipa lui Julian Nagelsmann ocupă poziţia secundă, la două puncte în spatele lui Bayern. Borussia Dortmund a întrerupt la primul meci din 2021 o serie nefastă de trei eşecuri acasă consecutive cu o victorie în faţa lui Wolfsburg, la meciul în care a revenit după accidentare şi golgheterul norvegian Haaland.

Singura problemă pentru RB Leipzig este faptul că de trei ani încoace nu a reuşit decât un egal în 2018 în faţa Borussiei pe teren propriu, ultimele două meciuri fiind câştigate de „galben-negrii” din Dortmund. La această oră, RB Leipzig pare a fi mult mai în formă decât Dortmund, însă tradiţia îndeamnă la maximă prudenţă.

Leverkusen a înregistrat două eşecuri consecutive şi a căzut de pe locul 1 pe poziţia a treia, la cinci lungimi de liderul Bayern. Acum şi-ar putea reveni, pentru că are meci acasă cu Werder Bremen, care, după un început bun de sezon, a mai izbutit doar o victorie şi în rest patru KO-uri în ultimele meciuri şi a coborât spre zona periculoasă.

„Lupii” vin la Berlin pentru meciul cu revelaţia Union

Un meci foarte interesant se joacă tot sâmbătă, între marea revelaţie a sezonului, Union Berlin, locul 5, şi Wolfsburg. „Lupii” vin după eşecul de la Dortmund, unde au dominat dar au ratat enorm, în timp ce gazdele au fructificat de două ori. Berlinezii au câştigat la Bremen şi uşor uşor au început să se infiripeze visuri de participare în Europa League.

Ultima clasată, Schalke 04, care a schimbat patru antrenori până acum, va juca acasă cu Hoffenheim, formaţie zguduită bine etapa trecută pe teren propriu de Freiburg şi care vine să îşi ia punctele înapoi. Schalke a stabilit deja un record negativ în istoria Bundesligii.

ADVERTISEMENT