Fotbal international

Live Blog Bundesliga etapa a 16-a. Bayern se distanţează în clasament

17.01.2021 | 21:03
Live Blog Bundesliga etapa a 16a Bayern se distanteaza in clasament
ADVERTISEMENT

Etapa a 16-a din Bundesliga a fost una a remizelor. Cinci dintre cele nouă partide s-au terminat la egalitate, cel mai neaşteptat rezultat fiind 1-1 la Dortmund – Mainz, în condiţiile în care oaspeţii sunt pe ultimul loc.

Bayern a câştigat greu, 2-1 cu Freiburg, dar a profitat de paşii greşiţi ai rivalelor şi s-a desprins la 4 puncte în fruntea clasamentului. Dortmund şi Leipzig au luat câte un punct, în timp ce Leverkusen a pierdut la revelaţia Union Berlin, care se menţine pe locul 5.

ADVERTISEMENT

Oaspeţii nu au câştigat niciun meci, cele 4 victorii din această rundă trecând în rândul gazdelor. Pe lângă Bayern şi Union Berlin, au mai câştigat Frankfurt, 3-1 cu Schalke, şi Werder Bremen, 2-0 cu Augsburg.

Programul etapei a 16-a din Bundesliga

Duminică, 17 ianuarie

  • Frankfurt – Schalke 3-1 (Andre Silva 28, Jovic 72, 90+1 / Hoppe 30)
  • Bayern Munchen – Freiburg 2-1 (Lewandowski 7, Muller 75 / Petersen 62)
ADVERTISEMENT

Vineri, 15 ianuarie

  • Union Berlin – Leverkusen 1-0 (Teuchert 88)

Sâmbătă, 16 ianuarie

  • Stuttgart – Monchengladbach 2-2 (Gonzalez 58, Wamangituka 90+6 pen. / Stindl 35 pen., Zakaria 61)
  • Werder Bremen – Augsburg 2-0 (Gebre Selassie 84, Agu 88)
  • Hoffenheim – Arminia Bielefeld 0-0
  • FC Koln – Hertha Berlin 0-0
  • Wolfsburg – RB Leipzig 2-2 (Weghorst 22, Steffen 35 / Mukiele 5, Orban 54)
  • Borussia Dortmund – Mainz 1-1 (Meunier 73 / Oztunali 57)


Începând de vineri, 15 ianuarie, şi până duminică, 17 ianuarie, inclusiv, au loc partidele din cadrul etapei a 16-a din Bundesliga. Sunt câteva meciuri atractive, cel puţin după calculul hârtiei (Union Berlin – Leverkusen, Wolfsburg – Leipzig), dar şi partide care par a avea învingători facili (Dortmund- Mainz şi Bayern Munchen – Freiburg).

ADVERTISEMENT

Însă, etapa din acest weekend porneşte sub impresia fantasticei performanţe obţinute de liderul Bundesligii 2, Holstein Kiel, în 16-imile de finală ale Cupei Germaniei la mijlocul acestei săptămâni. Echipa din Kiel a devenit brusc vedeta tuturor publicaţiilor, chiar şi pentru cele fără tematică sportivă.

Holstein Kiel a eliminat după lovituri de departajare cea mai puternică echipă din istoria fotbalului german, Bayern Munchen, campioana ultimelor opt ediţii şi deţinătoare a trofeului Champions League şi a făcut-o fără a avea în faţă o formaţie cu multe rezerve. Dimpotrivă, pe teren s-au aflat starurile Lewandowski, Neuer, Alaba, Thomas Muller etc.

ADVERTISEMENT

Bayern Munchen caută revanşa cu Freiburg în etapa a 16-a din Bundesliga după ruşinea din Cupă

Acum este de aşteptat ca frustrarea bavarezilor, umiliţi de o formaţie din liga a doua într-o fază atât de timpurie a Cupei, să refuleze la primul meci de campionat, care va avea loc acasă, cu Freiburg, duminică, 17 ianuarie, de la ora 16:30.

Freiburg este o formaţie capabilă să pună mari probleme pe terenuri străine, dovadă ultimul succes categoric obţinut cu Hoffenheim în deplasare, dar acum va avea în faţă un leu rănit în orgoliu, care va căuta să sfâşîie repede adversarul.

Wolfsburg – Leipzig, un meci de podium cu mulţi absenţi

Echipa de pe locul secund, RB Leipzig, care vine după o corecţie fără drept de apel acasă în faţa Borussiei Dortmund, are parte de o deplasare dificilă la Wolfsburg, care se află pe locul 6, ultimul de Europa League.

Ambele echipe vor avea importante probleme de efectiv, cu câte şapte absenţe, dintre care cel puţin patru jucători în fiecare tabără, sunt foarte importanţi. Cea mai mare pierdere la Leipzig este nouvenitul de la Salzburg, internaţionalul ungur Dominik Szoboszlai.

Borussia Dortmund a reînviat odată cu revenirea lui Halland pe teren

Învingătoarea lui Leipzig, Borussia Dortmund pare că și-a regăst forma bună odată cu revenirea în echipă a golgeterului Haaland și primeşte una dintre cele mai slabe echipe din campionat, Mainz, care a ajuns ultima, cu numai şase puncte.

Un alt meci interesant în această rundă se va juca la Berlin, între revelaţia Union, locul 5, şi Bayer Leverkusen. locul 3, dar fără victorie de trei meciuri. Union continuă să joace neaşteptat de bine, deşi multă lume opina că are lot de zona emoţiilor.

ADVERTISEMENT