Fotbal international

Live Blog Bundesliga etapa a 17-a. Bayern și Leipzig, victorii chinuite

20.01.2021 | 23:14
Live Blog Bundesliga etapa a 17a Bayern si Leipzig victorii chinuite
ADVERTISEMENT

Bundesliga are etapă intermediară, cea cu numărul 17, timp de două zile, marţi, 19 ianuarie şi miercuri, 20 ianuarie. Aceasta este ultima etapă a turului şi campioana ultimilor opt ani, Bayern Munchen, este şi acum prima la sfârşitul primei jumătăţi a campionatului, cu mari şanse de a repeta succesele de până acum.

Bayern a suferit de curând şocul unei neaşteptate eliminări în Cupa Germanieişi încă dintr-o fază incipientă a competiţiei, în faţa celor de la Holstein Kiel, din Liga a 2-a şi acest lucru s-a văzut inclusiv în ultima etapă, când bavarezii au avut serioase probleme pentru a trece pe teren propriu de Freiburg cu 2-1.

ADVERTISEMENT

Deocamdată singura echipă care pare a fi capabilă să se ţină cât de cât aproape este Leipzig, care vine după o importantă victorie la Wolfsburg, un stadion unde oaspeţii câştigă greu puncte. Totuşi sunt patru puncte avans pentru echipa lui Hansi Flick, care astfel, indiferent de rezultatul meciului din etapa intermediară va încheia turul pe primul loc.

Programul etapei a 17-a din Bundesliga

Miercuri, 20 ianuarie

Schalke 04 – Koln 1-2 (Hoppe 57 / Czichos 31, Thiemann 90+3)

Augsburg – Bayern Munchen 0-1 (Lewandowski 14 pen.)

aug

Arminia Bielefeld – Stuttgart 3-0 (Klos 27, Kempf 47 aut., Doan 86)

Freiburg – Frankfurt 2-2 (Sallai 32, Petersen 63 / Younes 6, Schlotterbeck 76 aut.)

Leipzig – Union Berlin 1-0 (Forsberg 70)

lei

Marţi, 19 ianuarie

Monchengladbach – Bremen 1-0 (Elvedi 66)

Hertha Berlin – Hoffenheim 0-3 (Rudy 33, Kramaric 68, 88)

Leverkusen – Borussia Dortmund 2-1 (Diaby 14, Wirtz 80 / Brandt 67)

Mainz – Wolfsburg 0-2 (Bialek 65, Weghorts 79)

bun

Bayern are parte de un derby regional în etapa a 17-a din Bundesliga

În ultima etapă a primei jumătăţi a campionatului Bayern are parte de un derby regional, urmând a se deplasa la Augsburg, echipă clasată pe locul 11, cu 19 puncte şi care a fi scutită de emoţiile din zona retrogradării.

ADVERTISEMENT

Istoricul confruntărilor directe de la Augsburg ar fi, cu două excepţii, un traseu liniar al victoriilor lui Bayern. Însă în 2019 a fost egal, 1-1, iar în 2014 am consemnat unicul succes pentru echipa locală, dar au fost destule guri rele care au suspicionat un ajutor regional, pentru că atunci Augsburg era în situaţie periculoasă şi victoria a fost un mare balon de oxigen.

Leipzig primeşte vizita revelaţiei Union Berlin

Leipzig joacă acasă, dar nu are un meci lejer. Şi asta pentru că adversarul, Union Berlin, la doar al doilea sezon în Bundesliga, face pur simplu minuni, ocupând locul 5, la numai o lungime de zona Champions League,  după ce a reuşit să bată pe Leverkusen în ultima etapă.

ADVERTISEMENT

Farmaciştii sunt în perioadă proastă. Din momentul în care au pierdut dramatic, în ultimele minute, acasă cu Bayern Leverkusen a intrat în vrie, fără victorie de patru etape. Acum o aşteaptă un examen de foc în compania Borussiei Dortmund.

Leverkusen – Dortmund, totul e posibil

Echipa lui Erling Haalandîncepuse în forţă 2021, însă din nou s-a împotmolit acasă, în ultima etapă, în faţa unei echipe din subsol. Lanterna roşie Mainz a plecat cu un punct nesperat, e drept că şi Reus a ratat un penalty. Leverkusen – Dortmund poate avea orice deznodământ, dar ceea ce pare cel mai probabil este să puncteze ambele echipe.

ADVERTISEMENT

Echipele care cochetează cu zona cupelor europene, Monchengladbach, Wolfsburg şi Stuttgart, au partide cu formaţii din zona fierbinte a clasamentului. Gladbach joacă acasă cu Werder Bremen, Wolfsburg se deplasează la ultima clasată, Mainz, iar Stuttgart va juca tot afară, la Arminia Bielefeld.

ADVERTISEMENT