Fotbal international

Live Blog Bundesliga, etapa a 2-a. Încă un antrenor a fost demis în Germania

28.09.2020 | 13:30
Live Blog Bundesliga etapa a 2a Inca un antrenor a fost demis in Germania
ADVERTISEMENT

Germania are un conservatorism total şi în fotbal. De ani de zile etapa de Bundesliga are loc în weekend, cu un meci de deschidere vineri, alte şase jocuri sâmbătă şi ultimele două duminică. Nu s-a schimbat un minut din programul stabilit cu mult în urmă.

Etapa se deschide vineri seară cu un meci de tradiţie, Hertha Berlin – Eintracht Frankfurt. Echipa din capitala Germaniei a început bine sezonul, cu un succes neaşteptat de clar la Bremen, 4-1, deşi era considerată drept una dintre formaţiile care în cel mai bun caz pot termina aproape de mijlocul clasamentului, dar cel mai probabil în a doua parte.

ADVERTISEMENT

Frankfurt era mare favorită în partida inaugurală, pentru că juca acasă cu nou promovata Arminia Bielefeld, însă a trebuit să se mulţumească doar cu un egal, ratând şi foarte multe ocazii. Pare a fi meciul tipic în care pot marca ambele formaţii.

Bundesliga, programul etapei a 2-a

Duminică, 27 septembrie

  • Hoffenheim – Bayern Munchen 4-1 (Bicakcic 16, Dabbur 24, Kramaric 77, 90+1 pen. / Kimmich 36) – VEZI VIDEO
  • Freiburg – Wolfsburg 1-1 (Petersen 11 / Brekalo 42) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 26 septembrie

  • Augsburg – Borussia Dortmund 2-0 (Uduokhai 40, Caligiuri 54) – VEZI VIDEO
  • Leverkusen – RB Leipzig 1-1 (Demirbay 20 / Forsberg 14) – VEZI VIDEO
  • Arminia Bielefeld – FC Koln 1-0 (Edmundsson 78) – VEZI VIDEO
  • Mainz – Stuttgart 1-4 (Quaison 14 / Wamangituka 45, Didavi 61, Klimowicz 80, Kalajdzic 87) – VEZI VIDEO
  • Monchengladbach – Union Berlin 1-1 (Thuram 56 / Schlotterbeck 80) – VEZI VIDEO
  • Schalke 04 – Werder Bremen 1-3 (Uth 90+3 / Fullkrug 22, 37, 59 pen.) – VEZI VIDEO

Vineri, 25 septembrie

  • Hertha Berlin – Eintracht Frankfurt 1-3 (Hinteregger 79 aut. / Silva 29, Dost 37, Rode 71) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

bun


UPDATE, 28 septembrie, ora 13:31 / Clubul FSV Mainz a anunțat demiterea antrenorului principal Achim Beierlorzer, după două înfrângeri din tot atâtea partide jucate în Bundesliga.

Antrenorul secund Jan-Moritz Lichte va prelua conducerea echipei până la o nouă decizie a conducerii. Mainz se află pe penultimul după ce a pierdut 1-3 la Leipzig și 1-4 acasă cu Stuttgart.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 27 septembrie, ora 11:30 / Tehnicianul echipei Schalke 04, David Wagner, este primul antrenor demis din Bundesliga în acest sezon.

Site-ul oficial al grupării din Gelsenkirchen a anunțat despărțirea de tehnicianul în vârstă de 48 de ani și de secunzii acestuia Christoph Buhler și Frank Frohling.

Schalke 04 are două înfrângeri în tot atâtea meciuri jucate în acest sezon din Bundesliga: 0-8 pe terenul lui Bayern Munchen și 1-3 acasă cu Werder Bremen.


Borussia Dortmund joacă în Bavaria în etapa a 2-a din Bundesliga

Campioana Bayern Munchen joacă duminică. Dar până atunci, sâmbătă sunt cel puţin două meciuri care merită atenţie. Cea care se presupune că este aghiotanta lui Bayern, mare favorită la locul 2, Borussia Dortmund, merge la Augsburg, în Bavaria, unde echipa locală a avut un start excelent, câştigând la Berlin, cu Union, fără drept de apel: 3-1.

Dortmund a rezolvat mai uşor decât se credea războiul Borusiilor din Bundesliga, spulberând pe propria arenă pe cei de la Monchengladbach. Deşi joacă afară, Borussia Dortmund are suficiente argumente pentru a lua cele trei puncte la Augsburg.

Leverkusen – RB Leipzig, viaţa fără Havertz şi Werner

Cel mai interesant meci are loc la Leverkusen, unde poposeşte semifinalista Champions League, RB Leipzig. „Farmaciştii” au început cu o remiză albă la Wolfsburg, în timp ce trupa lui Nagelsmann a avut misiune uşoară acasă cu Mainz. E meciul echipelor care şi-au vândut în vară vedetele la Chelsea: Kay Havertz la gazde, Timo Werner la oaspeţi.

Un alt meci de tradiţie în istoria Bundesligii are loc sâmbătă la Gelsenkirchen. Schalke nu ar mai trebui să se numească 04, denumirea istorică a clubului, ci 08, după catastrofalul eşec din debutul sezonului, pe terenul extratereştrilor de la Bayern Munchen. Este evident, enormă dorinţă la jucătorii lui Schalke de a câştiga cu Bremen şi a încerca o împăcare cât de cât cu suporterii.

Hoffenheim, următoarea victimă a lui Bayern?

Duminică e momentul campionilor, cea mai bună echipă nu doar din Bundesliga, probabil echipa momentului în lume. Bayern merge să joace la Sinsheim cu Hoffenheim şi se pune doar problemea câte goluri se vor marca în acest meci, pentru că altminteri de pe acum cota la victorie pentru bavarezi este de numai 1,20.

Etapa se încheie la Freiburg, unde echipa locală, învingătoare cu 3-2 la Stuttgart în prima etapă, trebuie să fie atentă la lupii din Wolfsburg. În avantajul gazdelor ar fi faptul că Wolfsburg e singurul club german care a trebuit să treacă prin etapele de calificare ale tururilor preliminarii din Europa League şi vine după partida din turul 3.

ADVERTISEMENT