Fotbal international

Live Blog Bundesliga etapa a 21-a. Bayern Munchen – Arminia Bielefeld 3-3. Clasamentul actualizat

15.02.2021 | 23:28
Live Blog Bundesliga etapa a 21a Bayern Munchen  Arminia Bielefeld 33 Clasamentul actualizat
ADVERTISEMENT

În acest weekend au fost programate meciurile din cadrul etapei a 21-a din Bundesliga, campionatul primei divizii din Germania. Partidele s-au jucat pe parcursul a patru zile, deschiderea fiind făcută vineri seară iar epilogul, după multă vreme, a fost nu duminică seară, ci luni, 15 februarie. Asta pentru că joi seară multipla campioană Bayern Munchen, cea care de opt sezoane a monopolizat titlul, a jucat joi seară, în Qatar, finala CM a cluburilor și avea nevoie de o zi în plus de repaus.

Programul etapei a 21-a din Bundesliga

Luni, 15 februarie

Bayern Munchen – Arminia Bielefeld 3-3 (Lewandowski 48, Tolisso 57, Davies 70 / Vlap 9, Pieper 37, Gebauer 49)

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 13 februarie

Werder Bremen – Freiburg 0-0

Borussia Dortmund – Hoffenheim 2-2 (Sancho 24, Haaland 81 / Dabbur 31, 51)

dor

Leverkusen – Mainz 2-2 (Alario 14, Schick 85 / Glatzel 89, Stoger 90+2)

Stuttgart – Hertha Berlin 1-1 (Kalajdzic 45+3 / Netz 82)

Union Berlin – Schalke 04 0-0

Vineri, 12 februarie

Leipzig – Augsburg 2-1 (Dani Olmo 38 pen., Nkunku 53 / Caligiuri 77 pen.)

Duminică, 14 februarie

Eintracht Frankfurt – Koln 2-0 (Silva 57, Evan 79′)

Wolsburg – Monchengladbach 0-0


Marco Rose va prelua banca tehnică a Borussiei Dortmund

UPDATE, 15 februarie, ora 18:46 / Oficialii clubului Borussia Monchengladbach au anunțat că au ajuns la un acord cu tehnicianul Marco Rose pentru rezilierea pe cale amiabilă a contractului pentru ca tehnicianul să poată semna cu Borussia Dortmund. ”În ultimele săptămâni am discutat intens despre viitorul lui Marco Rose. Din păcate, a decis să activeze o clauză din contract, scadent în vara lui 2022, și să meargă la Dortmund din vară”, a declarat directorul sportiv al Borussiei Monchengladbach, Max Eberl, pentru site-ul oficial al clubului.

 


Upamecano prezentat oficial Bayern Munchen

UPDATE, 13 februarie, ora 15:41 / Fundașul Dayot Upamecano a semnat un contract pe 5 ani cu Bayern Munchen. Bavarezii au achitat clauza de reziliere în valoare de 42,5 milioane de euro către RB Leipzig. “Suntem bucuroși ca am reușit să-l aducem pe Dayot Upamecano la Bayern Munchen. Dayot va fi un jucător important pentru noi in anii următori, sunt convins de acest lucru”, a declarat directorul sportiv al lui Bayern.

ADVERTISEMENT


Cum l-a adus Bayern acasă pe Muller de la Doha

UPDATE, 13 februarie, ora 12:58 / Atacantul echiprei Bayern Munchen, Thomas Muller, nu a putut juca în finala CM al cluburilor după ce a fost depistat cu Covid-19, iar bavarezii au făcut un gest uriaș pentru a-și aduce jucătorul de la Doha.

Fotbalistul în vârstă de 31 de ani nu a putut reveni în Germania cu restul lotului din cauza restricțiilor sanitare, iar Bayern a luat decizia de a închiria un avion privat pentru a-l aduce la Munchen pe jucător.

ADVERTISEMENT

Jucătorul a fost complet izolat de piloți și personalul de bord pe timpul zborului, iar la sosirea în Germania a intrat direct în carantină. Muller va rata astfel întâlnirea cu Arminia Bielefeld.


Oricum, meciul campionilor de la Bayern de luni seară este clar un joc de-a pisica și șoarecele, în postura bietei rozătoare aflându-se nou promovata Arminia Bielefeld, ocupanta locului 16, poziția de baraj, pe care bavarezii i-au depășit lejer și în tur, cu 4-1. Este foarte probabil și prin faptul că urmează optimile de finală din Liga Campionilor ca antrenorul Hans Flick să trimită luni o echipă cu multe rezerve.

ADVERTISEMENT

Etapa începe vineri seară pe stadionul din Leipzig. Echipa lui Julian Nagelsmann primește vizita lui Augsburg, o echipă pe care, în mod normal, trebuie să o depășeacă ușor. Leipzig a primit vestea extrem de proastă ca trebuie să joace meciul de acasă din optimile Champions League cu Liverpool în afara granițelor, fiind aleasă Budapesta.

Leipzig deschide etapa a 21-a din Bundesliga vineri seară

Leipzig a cam pierdut contactul cu Bayern, după ce a avut o perioadă când s-a aflat în coasta lui Lewandowski și compania, distanța mărindu-se deja la șapte puncte. A contat mult și neașteptatul eșec pe terenul penultimei clasate Mainz, dar oricum este clar că nu poate fi, ca nimeni de altfel, un rival competitiv pentru Bayern, care pare desprinsă din altă galaxie.

Excelent este marșul lupilor din Wolfsburg, care în ultimele cinci etape au obținut 13 puncte și se află, absolut meritat pe treapta de bronz. Acum vor avea un examen dificil acasă, dar care poate di depășit, în compania unei Borussii Monchengladbach, extrem de inconstantă și care a pierdut la rândul ei, neașteptat, acasă, cu Koln.

Wolfsburg și Eintracht Frankfurt, revelațiile de Top 4

În pas cu Wolfsburg se mișcă o a doua surpriză a sezonului, Eintracht Frankfurt, cocoțată momentan pe ultimul loc de Champions League, locul 4, după un parcurs identic al verzilor, adică tot 13 puncte din ultimele 15 posibile. Atenție însă pentru că la Frankfurt poposește acea echipă ciudată numită Koln, care face puncte pe terenurile echipelor de prim plan și pierde acasă cu lumea de jos.

În schimb, cu toate vedetele de 24 de carate, a se citi de peste o sută de milioane euro, Borussia Dortmund străbate o nouă perioadă teribil de proastă. Învinsă la Freiburg etapa trecută echipa lui Haaland și a lui Sancho a căzut până pe locul 6, având nu mai puțin de trei înfrângeri în ultimele cinci etape.

Borussia Dortmund și Leverkusen, marile decepții

Borussia Dortmund joacă acasă cu Hoffenheim, cândva o sperietoare a echipelor gazdă, dar care în acest sezon ocupă abia locul 12. În plus, pentru deplasarea de la Dortmund va fi greu de alcătuit un prim unsprezece, Hoffe având nu mai puțin de nouă jucători out cu accidentări.

Prost stau și farmaciștii din Leverkusen, aflați pe locul 5, trei eșecuri și două victorii în ultimele cinci meciuri, dar succesul după spectaculosul 5-2 acasă cu Stuttgart din ultima etapă dă speranțe fanilor în reviriment. Acum însă vine ca oaspete o altă ciudățenie de echipă, Mainz, penultima clasată și care a fost cu greu egalată la Dortmund de către galben-negri.

ADVERTISEMENT