Fotbal international

Live Blog Bundesliga, etapa a 24-a. Bayern Munchen rămâne lider și după această rundă

07.03.2021 | 21:15
Live Blog Bundesliga etapa a 24a Bayern Munchen ramane lider si dupa aceasta runda
ADVERTISEMENT

Bayern Munchen a rămas lider și după etapa cu numărul 24. În ciuda faptului că a jucat în „Der Klassiker”, cu Borussia Dortmund, fotbaliștii lui Hansi Flick au reușit să câștige cu 4-2. Lewandowski a reușit un hattrick. Supercampioana Europei are 55 de puncte, cu două mai multe decât Leipzig. Etapa viitoare, bavarezii o vor înfrunta pe Werder Bremen.

Programul etapei a 24-a din Bundesliga

Duminică, 7 martie

  • FC Koln – Werder Bremen 1-1 (Hector 83 /Sargent 66)
  • Arminia Bielefeld – Union Berlin 0-0

Sâmbătă, 6 martie

  • Bayern Munchen – Borussia Dortmund 4-2 (Lewandowski 27, 44-pen., 90, Goretzka 87 / Haaland 2, 9)
ADVERTISEMENT

Echipele de start:

  • Frankfurt – Stuttgart 1-1 (Kostic 69 / Kalajdzic 68)
  • Freiburg – Leipzig 0-3 (Nkunku 41, Sorloth 64, Forsberg 79)
  • Hertha Berlin – Augsburg 2-1 (Piatek 62, Lukebakio 87-pen. / Benes 2)
  • Hoffenheim – Wolfsburg 2-1 (Baumgartner 8, Kramaric 41 / Weghorst 23)
  • Monchengladbach – Leverkusen 0-1 (Schick 7)

Vineri, 5 martie

  • Schalke – Mainz 0-0

Jamal Musiala a semnat pe 5 ani cu Bayern și va primi un salariu uriaș

UPDATE 5 MARTIE, ora 17:20 / Jamal Musiala a făcut senzație la Bayern în ultima perioadă, iar prestațiile sale excelente nu aveau cum să treacă neobservate și nerăsplătite. Convinși de evoluțiile tânărului de 18 ani, șefii lui Bayern i-au oferit un contract pe 5 sezoane, primul de profesionist din cariera sa, iar salariul oferit este unul fabulos: 5.000.000 de euro anual. Această remunerație s-ar traduce în încasări de 95.000 de euro pe săptămână pentru unul dintre cei mai promițători tineri din Europa.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 18 ani, Musiala a devenit cel mai tânăr marcator englez din istoria UCL, cu ocazia turului optimilor Ligii Campionilor din februarie. 17 ani și 363 de zile avea Musiala când a marcat contra lui Lazio.


ȘTIRE INIȚIALĂ 5 MARTIE, ora 15:06

Lewandowski – Haaland, super duelul din etapa a 24-a din Bundesliga

Bayern – Dortmund este show-ul mult așteptat al rundei, pentru că îi vom vedea la lucru, față în față, pe consacratul Robert Lewandowski, cel care sezonul trecut dacă France Football nu ar fi anulat acordarea Balonului de Aur din motive de pandemie, ar fi fost câștigător și pe unul dintre cei mai talentați atacanți din generația tânără, norvegianul Erling Haaland.

ADVERTISEMENT

Deși Borussia Dortmund nu se află acum nici măcar în Top 4, disputa de la Munchen rămâne un eveniment de vârf al sezonului în fotbalul german de prim eșalon. Ambele echipe au suficienți jucători de valoare pentru ca să poată oferi un spectacol pe măsură. Doar că pentru galben-negrii meciul acesta nu vine deloc bine, pentru că este programat înainte cu puține zile de returul optimilor de finală, acasă, cu Sevilla.

Borussia Dortmund, mari dubii pentru Jadon Sancho și Guerreiro. La Bayern lipsesc Tolisso, D. Costa și Pavard

La Bayern,absenții nu sunt jucători de neînlocuit: Tolisso, Douglas Costa și Pavard, deși fundașul francez a jucat majoritatea meciurilor. Însă la Dortmund lucrurile ar putea arăta mai rău. Sunt sigur out Piszczek, Akanji, Schmelzer și Witsel, iar prezența a două piese de bază, Jadon Sancho și Guerreiro, este foarte serios pusă sub semnul întrebării, urmare a unor probleme musculare.

ADVERTISEMENT

Din 2014 nu au mai pierdut bavarezii acasă în campionat în fața lui Dortmund. În schimb, „galben-negrii” au fost realmente pulverizați în mai multe rânduri cu scoruri de maidan: 4-o, 4-1, 5-0 sau chiar 6-0 în 2018, semn că pe Allianz Arena a cam fost coșmar pentru Borussia în ultimii ani.

RB Leipzig merge la Freiburg înainte de returul cu Liverpool

Ocupanta locului secund, RB Leipzig, vine după o spectaculoasă calificare în semifinalele Cupei Germaniei, 2-0 cu un Wolfsburg, care nu mai știa de când nu mai pierduse un meci. RB Leipzig a reușit etapa trecută o senzațională întoarcere de rezultat cu Monchengladbach de la 0-2 la pauză la un 3-2 obținut în prelungiri. Acum, merge la Freiburg, unde nu va fi un meci ușor, mai ales că vine înainte de returul de pe Anfield Road cu Liverpool din Champions League.

Wolfsburg, ocupanta locului 3, va juca în deplasare cu Hoffenheim, o echipă extrem de imprevizibilă, care în zi bună poate bate pe oricine, așa cum a pierdut Bayern cu 4-1. „Lupii” au pierdut în Cupă la Leipzig, dar obiectivul lor rămâne calificarea în grupele Champions League. Este genul de meci în care așteptăm goluri de la ambele echipe.

Meci de tradiție la Monchengladbach

Și Eintracht Frankfurt, echipa care încheie TOP 4, luând-o înaintea lui Dortmund, nu va avea un meci facil, deși joacă acasă, pentru că Stuttgart, dincolo de faptul că e neînvinsă de patru etape, este o formație eminamente ofensivă, care înscrie cu mare ușurință, dar la fel de ușor și încasează goluri.

Un meci de tradiție, care întotdeauna a oferit dispute de calitate și goluri, se va juca și la Monchengladbach între echipa locală Borussia și Leverkusen. Farmaciștii sunt în oarecare degringoladă, cu trei etape fără victorie și eliminare cu dublă înfrângere în fața lui Young Boys Berna.

ADVERTISEMENT