Fotbal international

Live Blog Bundesliga etapa a 26-a. Bayern o distruge pe Stuttgart! Haaland o salvează pe Dortmund

20.03.2021 | 18:22
Live Blog Bundesliga etapa a 26a Bayern o distruge pe Stuttgart Haaland o salveaza pe Dortmund
ADVERTISEMENT

În acest weekend, vor avea loc meciurile din cadrul etapei a 26-a din Bundesliga, după care, ca peste tot, va fi pauză pentru partidele din primele etape ale preliminariilor CM 2022 pentru echipele naţionale. Germania este chiar adversara noastră în grupa J şi o vom întâlni la Bucureşti pe 28 martie.

Programul etapei a 26-a din Bundesliga

Sâmbătă, 20 martie

  • Bayern Munchen – Stuttgart 4-0 (Lewandowski 18, 23, 39, Gnabry 22)
  • FC Koln – Borussia Dortmund 2-2 (Duda 34 pen., Jakobs 65 / Haaland 4, 90)
  • Eintracht Frankfurt – Union Berlin 5-2 (Andre Silva 2, 41, Andrich 35 aut., Kostic 39, Zuber 90+2 / Kruse 7, 45+3)
  • Werder Bremen – Wolfsburg 1-2 (Mohwald 45 / Sargent 9 aut., Weghorst 42)
  • Schalke 04 – Monchengladbach 0-3 (Stindl 15, Lainer 63, Elvedi 72)
ADVERTISEMENT

Vineri, 19 martie

  • Arminia Bielefeld – RB Leipzig 0-1 (Sabitzer 46)

Duminică, 21 martie

  • Hoffenheim – Mainz 1-2 (Bebou 39 / Glatzel 1, Kohr 41)
  • Hertha Berlin – Leverkusen 3-0 (Zeefuik 4, Cunha 26, Cordoba 33)
  • Freiburg – Augsburg 2-0 (Sallai 51, Lienhart 79)

bun

Bayern Munchen, în continuare fără portarul Neuer în etapa a 26-a din Bundesliga

Etapa se deschide vineri seară cu partida Arminia Bielefeld – RB Leipzig. Gazdele vin după un mare succes in deplasare la Leverkusen, un rezultat enorm în lupta pentru supravieţuire, iar echipa lui Julian Nagelsmann după eliminarea din Champions League cu dublă înfrângere în faţa lui Liverpool.

ADVERTISEMENT

Liderul Bayern Munchen va avea parte de o confruntare de tradiţie sâmbătă, pe Allianz Arena sosind o echipă care dă şi primeşte aproape la fel de mult, Stuttgart. Este aşteptat să se înscrie pe puţin trei-patru goluri şi să marcheze cel puţin o dată şi şvabii.

Bayern va fi din nou fără portarul Neuer şi fără francezul Coman, dar nu vor lipsi oamenii grei, Lewandowski, Thomas Muller, Gnabry, Goretzka, suficient pentru ca să fie spectacol. Bayern a intrat în sferturile de finală ale Champions League învingând la pas pe Lazio.

ADVERTISEMENT

Multe absenţe importante pentru Borussia Dortmund

Borussia Dortmund e una dintre performerele Champions League, reuşind să urce în sferturi după ce a eliminat pe Sevilla la capătul a două partide mare intensitate şi cu multe goluri. În campionat însă galben-negrii nu mai sunt aceeaşi forţă din Europa şi momentan se află abia pe locul 5, la două lungimi de ultima poziţie de Champions League.

Borussia va juca pe terenul ţapilor, la Koln, unde în  mod normal ar trebui să facă legea. Însă, în tur, la Dortmund s-a consemnat surpriza şi acum merge fără opt jucători, dintre care Jadon Sancho, Reus, Guerreiro şi Witsel chiar sunt importanţi. Greul rămâne tot pe umerii nordicului Erling Haaland, care i-a calificat în Champions League cu golurile sale. Dar şi puştiul minune Youssoufa Moukoko poate fi util.

ADVERTISEMENT

Ocupanta locului 3, Wolfsburg, are meci la Bremen, o formaţie foarte închisă şi care jucând şi acasă va ridica şi mai multe obstacole în faţa lupilor. În mod normal Wolfsburg este echipa mai bună, o arată şi diferenţa clară din clasament, însă stilul de joc al lui Bremen incomodează foarte mult.

Leverkusen şi Monchengladbach caută revirimentul

Eintracht Frankfurt se menţine pe locul 4 după ce a reuşit o spectaculoasă remiză la Leipzig. Nu a mai câştigat însă de trei etape şi acum primeşte pe Union  Berlin, poziţia a şaptea, genul de adversar incomod ca formaţie oaspete, pentru că se aşează pe mai multe linii defensive dar ştie şi să profite de neglijenţa apărării adverse pentru a surprinde pe contraatac. Într-un cuvânt un meci deloc uşor pentru roş-negrii din Frankfurt.

Două nume cu pedigree, dar aflate în ultimele săptămâni pe tobogan, sunt cele ale lui Bayer Leverkusen şi Borussiei Monchengladbach. Farmaciştii au pierdut acasă cu modesta Bielefeld şi acum merg la Berlin, pentru partida cu Hertha, în timp ce alb-verzii, după ce au terminat cu Champions League, eliminaţi de Manchester City, pot spera că vor urca în clasament în Bundesliga, mai ales că primul adversar, în deplasare, este lanterna roşie Schalke 04.

ADVERTISEMENT