Fotbal international

Live Blog Bundesliga etapa a 28-a. Bayern, semieșec surprinzător. Leipzig a venit la 5 puncte

10.04.2021 | 18:15
Live Blog Bundesliga etapa a 28a Bayern semiesec surprinzator Leipzig a venit la 5 puncte
ADVERTISEMENT

Etapa a 28-a din Bundesliga se va desfășura în acest weekend după un scenariu foarte rar întâlnit în acest sezon, în sensul în care va începe vineri, 9 aprilie, dar nu se va încheia, ca de obicei, duminică, 11 aprilie, ci 24 de ore mai târziu.

Programul etapei a 28-a din Bundesliga

Sâmbătă, 10 aprilie

Bayern Munchen – Union Berlin 1-1 (Musiala 68 / Ingvartsen 86)

Werder Bremen – RB Leipzig 1-4 (Rashica 61 pen. / Dani Olmo 24, Sorloth 32, 41, Sabitzer 61)

Eintracht Frankfurt – Wolfsburg 4-3 (Kamada 8, Jovic 27, Andre Silva 54, Durm 61 / Baku 6, Weghorst 46, Philipp 85)

ADVERTISEMENT

Hertha Berlin – Borussia Monchengladbach 2-2 (Ascacibar 23, Cordoba 51 / Plea 28, Stindl 37 pen.)

ora 19:30 VfB Stuttgart – Borussia Dortmund

Vineri, 9 aprilie

Arminia Bielefeld – Freiburg 1-0 (Santamaria 68-aut.)

Duminică, 11 aprilie

ora 16:30 Schalke 04 – Augsburg

ora 19:00 FC Koln – Mainz

Luni, 12 aprilie, ora 21:30

Hoffenheim –  Bayer Leverkusen

bun

Din păcate, pentru spectaculozitatea campionatului, Bayern Munchen a ucis din nou orice speranță a vreunei rivale etapa trecută, când s-a impus pe terenul ocupantei locului secund, Leipzig, în condițiile în care campioana ultimelor opt ediții a jucat fără Lewandowski, Davies și Jerome Boateng.

Acest succes, fără golgeterul polonez pe teren, a demonstrat clar faptul că la acest moment diferența de valoare dintre Bayern și restul echipelor este foarte mare și titlul este deja acontat pentru a noua oară, egalând recordul lui Juventus din Serie A până în sezonul anterior inclusiv.

ADVERTISEMENT

Bayern Munchen nu are rival chiar și fără Lewandowski

Evident, pentru Bayern Munchen acum toată atenția e îndreptată spre apărarea trofeului Champions League. Nu a avut noroc în sferturi, dând din nou de finalista ultimei ediții, PSG, însă echipa lui Hans Flick pare un fel de Robocop multiplicat.

Bayern Munchen are meci acasă cu Union Berlin, o formație care a avut un sezon mult peste așteptări, cochetând multă vreme cu locurile de Europa League. Va fi un meci lejer, probabil și cu multe rezerve la Bayern, iar bavarezii se pot concentra la returul cu PSG.

ADVERTISEMENT

Borussia Dortmund, ca și ieșită din lupta pentru Champions League

Surpriza neplăcută a sezonului este clar Borussia Dortmund. Cu atâtea vedete în lot, jucători tineri de mare valoare, galben-negrii mai au doar șanse teoretice la locul 4, de care îi desparte șapte puncte. Acum, înaintea returului cu Manchester City din Champions League, Borussia va juca la Stuttgart, un meci pe care toată lumea îl vede cu multe goluri în ambele porți.

Borussia Dortmund va trebui să vândă în vară cel puțin unul dintre staruri, în cazul extrem de probabil că va rata, după mulți ani, accesul în grupele Champions League, pentru că această ratare poate aduce mari pierderi financiare, cel puțin 80 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Eintracht Frankfurt – Wolfsburg, meciul locurilor 3 și 4

Un joc foarte interesant va fi cel dintre ocupantele locurilor 3 și 4, Eintracht Frankfurt – Wolfsburg, două echipe care au toate șansele să joace în grupele Champions League, deși nimeni nu le dădea vreo șansă la început de sezon.

Două mari deziluzii, după deziluzia supremă din Dortmund, sunt Monchengladbach și Leverkusen, ultima agățându-se totuși de trenul ultimului loc de Europa League. Leverkusen joacă luni cu Hoffenheim în deplasare, Gladbach pe terenul unei formații în pericol, Hertha Berlin.

ADVERTISEMENT