Fotbal international

Live Blog Bundesliga etapa a 28-a. Fanii lui Bayern nu pot sărbători dacă echipa va câştiga titlul. Anunţul de ultimă oră. Vezi aici toate golurile. Video

28.05.2020 | 11:06

Etapa a 28-a din Bundesliga se joacă marţi 26 mai şi miercuri 27 mai, fiind prima rundă intermediară de la reluarea competiţiei după pandemia de COVID 19. Şi programează chiar în prima întâlnire cel mai aşteptat meci, finala pentru titlu, Borussia Dortmund – Bayern Munchen.

Rezultatele din etapa a 28-a

  • Hoffenheim – Koln 3-1 (Baumgartner 11, 46, Zuber 49 / Kranz 60) – VEZI VIDEO
  • Augsburg – Paderborn 0-0
  • Dusseldorf – Schalke 04 2-1 (Hennings 64, Karaman 68 / McKennie 53) – VEZI VIDEO
  • Union Berlin – Mainz 1-1 (Ingvartsen 33 / Baku 13) – VEZI VIDEO
  • Leipzig – Hertha Berlin 2-2 (Klostermann 24, Schick 68 / Grujic 10, Piatek 81) – VEZI VIDEO
  • Borussia Dortmund – Bayern Munchen 0-1 (Kimmich 44) – VEZI VIDEO
  •  Leverkusen – Wolfsburg 1-4 (Baumgartlinger 86 / Pongracic 43, 75, Arnold 65, Steffen 68) – VEZI VIDEO
  • Werder Bremen – Monchengladbach 0-0
  • Frankfurt – Freiburg 3-3 (An. Silva 35, Kamada 79, Chandler 83 / Grifo 29, Petersen 68, Holer 70) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT


UPDATE, 28 mai, ora 11:07 / Bayern Munchen s-a distanţat la 7 puncte faţă de Borussia Dortmund, iar bavarezii sunt mari favoriţi să câştige titlul. Cu toate acestea, fanii echipei lui Hansi Flick nu vor putea să sărbătorească trofeul.

Tradiţia anuală de celebrare a titlului câştigat de Bayern, la Marienplatz, este inimaginabilă în acest an. Nu este vorba de o lipsă a succesului sportiv pe care îl are campioana, ci este vorba de restricţiile cauzate de pandemia de coronavirus”, a declarat Dieter Reiter, primarul oraşului Munchen, în Bild.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 27 mai, ora 21:15 / Patrik Schick, atacantul lui Leipzig, a trimis un șut pe cadrul porții adverse, care la prima vedere nu părea că îi poate pune probleme lui Rune Jarstein, portarul Herthei Berlin, titularul naționalei Norvegiei.

Jarstein a prin mingea în primă fază, dar a scăpat balonul, care l-a lovit în braț și a intrat în poartă.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 27 mai, ora 14:49 /Norvegianul Erling Haaland, atacantul care a impresionat de la venirea sa în acest sezon la Borussia Dortmund, nu a mai fost one man show în derbyul cu Bayern Munchen, fiind bine blocat de Davies şi Boateng. Poate incrimina totuşi, o fază clară de penalty în a doua repriză, când şutul său a fost deviat cu braţul de Boateng, dar arbitrul Stieler a lăsat jocul să continue.

Acelaşi arbitru Stieler s-a dovedit a fi piaza rea a norvegianului, ca urmare a faptului că în urma unei ciocniri între cei doi la mijlocul terenului atacantul Borussiei s-a accidentat la genunchi şi cu toate eforturile făcute pentru a continua şchiopăta prea tare ca să mai poată rămâne pe teren. Rămâne de văzut cât de serioasă e accidentarea şi care va fi durata de stat în afara terenului. O grea lovitură pentru Borussia în aceste ultime etape rămase.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 27 mai, ora 10:16 / Borussia Dortmund a ratat şansa să se apropie de Bayern Munchen, iar înfrângerea din derby i-a făcut pe oficialii clubului să ia o decizie drastică în privinţa lui Lucien Favre. Conform Bild, antrenorul va părăsi clubul la finalul sezonului, iar BVB îi caută deja înlocuitor. Pe listă s-ar afla Julian Nagelsmann, antrenorul lui RB Leipzig, şi Niko Kovac, fostul tehnician al lui Bayern Munchen.


UPDATE, 26 mai, ora 22:10 / Cristi Balaj, fostul arbitru român, consideră că Borussia Dortmund a fost „furată” la una dintre cele mai controversate faze ale meciului, când șutul lui Erling Haaland a fost respins în afara terenului de cotul lui Jerome Boateng.

„Oprește deplasarea cu cotul, își mărește suprafața corpului din dorința de a opri sau devia mingea. Trebuia să dea lovitură de pedeapsă.

Rămâne în discuție măsura disciplinară, nu era o situație iminentă, portarul era pe linia porții, așa că trebuia cartonaș galben”, a fost reacția lui Cristi Balaj.

Momentul controversat din Dortmund - Bayern, în care șutul lui Haaland a lovit cotul lui Boateng
Momentul controversat din Dortmund – Bayern, în care șutul lui Haaland a lovit cotul lui Boateng

UPDATE, 26 mai, ora 21:22 / Bayern Munchen a învins-o pe Borussia Dortmund, scor 1-0, graţie golului marcat de Joshua Kimmich în minutul 44. Bavarezii au ajuns la un avans de 7 puncte faţă de rivala din derby.


UPDATE, min 18 / Bayern Munchen a ratat o ocazie mare de a deschide scorul. Şutul lui Gnabry a fost respins de pe linia de porţii de Piszczek.


UPDATE, min 1 / Borussia Dortmund putea să deschidă scorul în secunda 32, însă şutul lui Haaland a fost respins de pe linia de porţii.


UPDATE, 26 mai, ora 19:00 / Au fost anunţate echipele de start.


UPDATE, 26 mai, ora 16:40 / Borussia Dortmund – Bayern Munchen, derby-ul etapei a 28-a din Bundesliga, poate fi urmărit în România pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Sport.


UPDATE, 26 mai, ora 15:37 / Erling Haaland continuă să doboare record după record, iar puștiul lui Dortmund este peste Lionel Messi și Cristiano Ronaldo la capitolul goluri marcate până la 19 ani.

Haaland a reușit să înscrie 62 de goluri în 106 meciuri, Leo Messi a marcat doar 20 de goluri în 63 de meciuri, iar Cristiano Ronaldo 12 goluri în 87 de partide.


UPDATE, 26 mai, ora 13:56 / Mario Gotze nu este prea afectat de faptul că va pleca de la Borussia Dortmund la finalul sezonului. Înainte de derby-ul cu Bayern Munchen, fotbalistul de 27 de ani a acceptat o provocare pe Tik Tok şi a făcut schimb de haine cu soţia lui. Astfel, Gotze s-a filmat în timp ce purta o rochie, totul spre amuzamentul fanilor.

bundesliga etapa a 28-a
Mario Gotze a făcut schimba de haine cu soţia lui (sursă foto: twitter.com)

UPDATE, 26 mai, ora 11:20 / Derby-ul Borussia Dortmund – Bayern Munchen va fi transmis în aproape 200 de ţări. Meciul dintre cele două rivale va atrage audienţe record, în special în Germania, din moment ce fanii nu pot să vină la stadion.


UPDATE, 25 mai, ora 23:45 / Ultimele informații din cele două tabere înaintea finalei Borussia Dortmund – Bayern Munchen din această seară, de la ora 19:30.

Munchenezii au anunțat că Tiago Alcantara nu a putut fi recuperat, în timp ce gazdele se vor putea baza pe incerții Hummels și Axel Witsel.


UPDATE, 25 mai, ora 19:31 / Bayern Munchen pregătește o ofertă monstruoasă pentru Jadon Sancho, perla lui Dortmund, iar bavarezii vor să ofere 120.000.000 de euro pentru mijlocașul englez.

Sancho nu ar fi primul jucător care ”trădează” Dortmund pentru rivala Bayern, acest lucru s-a mai întâmplat în trecut cu Mats Hummels, Mario Gotzer sau Robert Lewandowski, primii doi revenind la Borussia Dortmund între timp.


UPDATE, 25 mai, ora 17:35 / Marcel Sabitzer a fost depistat pozitiv cu coronavirus în aprilie, dar a fost ferit de presă de către conducerea lui RB Leipzig.

Mijlocașul a jucat în ambele meciuri de la reluarea Bundesligii și a reușit să înscrie un gol în partida cu Mainz, 5-0.


UPDATE, 25 mai, ora 15:11 / Gluma zilei vine de la Augsburg, după ce administratorii contului de Twitter al formației bavareze s-au amuzat pe seama victoriei din deplasare cu Schalke, 3-0.

Augsburg s-a impus lejer, în fața unui adversar care nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor și care a avut doar două șuturi pe poartă în 90 de minute.

Gluma celor de la Ausgburg, după victoria cu Schalke. Sursă foto: Twitter
Gluma celor de la Ausgburg, după victoria cu Schalke. Sursă foto: Twitter

Programul etapei a 28-a din Bundesliga

Marţi, 26 mai, ora 21:30

ora 19:30 Borussia Dortmund – Bayern Munchen

Leverkusen – Wolfsburg

Werder Bremen – Monchengladbach

Frankfurt – Freiburg

Miercuri, 27 mai, ora 21:30

ora 19:30 Leipzig – Hertha Berlin

Hoffenheim – Koln

Augsburg – Paderborn

Dusseldorf – Schalke 04

Union Berlin – Mainz

Clasament înaintea etapei a 28-a din Bundesliga

bundesliga etapa a 28-a. Clasament înaintea etapei
bundesliga etapa a 28-a. Clasament înaintea etapei

Bundesliga etapa a 28-a dominată de marele meci de la Dortmund

Aşadar, marţi, de la ora 19:30 galben-negrii lui Lucien Favre vor căuta să îngenuncheze liderul, de care sunt separaţi la patru puncte. Borussia are nevoie de victorie, pentru a face bătălia la titlu palpitantă. Bayern poate fi mulumită şi cu remiza, pentru că ar păstra avansul şi ar trece de cel mai greu hop.

Ambele echipe vin după câte două succese realizate destul de facil şi au arătat că sunt conectate la maxim, deşi a existat o pauză de două luni, marcând şase şi respectiv şapte goluri. Dortmund e neînvinsă acasă, pe Signal Iduna Park, având zece victorii şi trei egaluri. Bavarezii au afară nouă succese, dintre care ultimele cinci deplasări, două remize şi au pierdut de două ori.

Lovitură pentru Dortmund: Hummels are şanse mici de a juca

Problema pentru Lucien Favre este faptul că omul cheie din apărare, care a jucat ani buni şi la Bayern, Matt Hummels, este incert, dar cu şanse reduse de a putea fi refăcut până la ora jocului. Cum nici Schultz, Witsel sau Reus nu sunt apţi Borussia are ceva probleme de lot.

La Bayern sunt absenţi pe termen lung Niklas Sule, Tolisso şi Javier Martinez, dar acestea sunt absenţe fără impact, iar brazilianul Coutinho e deja istorie pentru munchenezi.

Monchengladbach merge la victorie la Bremen

În ultimele cinci confruntări directe la Dortmund au fost câte două victorii de fiecare parte şi un rezultat de egalitate, dar Borussia s-a impus în ultima partidă, cu scorul de 3-2.

O altă Borussie, cea din Monchengladbach, a căzut pe locul 5, loc de Europa League, după ce a pierdut acasă jocul direct cu Leverkusen. Acum merge la una dintre echipele care probabil va retrograda, deşi a produs o mare surpriză, câştigând la Freiburg. Este vorba de Werder Bremen, care are şi vreo şapte indisponbilităţi, ceea ce face ca acest duel în alb-verde, culorile ambelor echipe, să aibă mare favorită gruparea vizitatoare.

Farmaciştii din Leverkusen faţă în faţă cu lupii

Leverkusen – Wolfsburg este un alt meci interesant de marţi seară, farmaciştii venind după victorii clare la Bremen şi la Monchengladbach, dar trebuie să fie atenţi la lupii din oraşul Volkswagen-ului, o echipă greu de bătut când joacă afară.

Seara de marţi se încheie cu partida Frankfurt – Freiburg, şi aici ambele echipe având culori identice, roşu şi negru. Freiburg a pierdut trei puncte enorme în lupta pentru Europa League, 0-1 acasă cu Bremen. Frankfurt e doar umbra echipei din ultimele două sezoane, dar joacă acasă şi cel mai probabil vor marca ambele echipe.

Leipzig, atenţie la Hertha Berlin!

Ultimele cinci meciuri sunt programate miercuri. Leipzig, după egalul de acasă cu Freiburg, a făcut instrucţie la Mainz, dar acum vine în vizită echipa care cu noul antrenor, Bruno Labbadia, are două victorii la scor, cu Hoffenheim şi în derby cu Union, adică Hertha Berlin şi iarăşi nu va fi uşor pentru Werner şi colegii lui.

Augsburg, reconfortată după cinci meciuri fără victorie cu un super 3-0 pe terenul lui Schalke, primeşte pe lanterna roşie Panderborn, autoare a două egaluri consecutive. Fortuna Dusseldorf, care a scăpat printre degete victoria la Koln, având 2-0 în minutul 82 şi luând doar un punct, joacă acasă cu o formaţie în mare degringoladă cum e Schalke 04.

Hoffenheim – Koln, clasicul meci de marchează ambele?

Hoffenheim vizează prima victorie, acasă cu Koln, dar pare mai degrabă meciul tipic de înscriu ambele formaţii. În fine, Union Berlin, fără gol marcat şi cu şase primite, fără antrenor principal şi cu şase absenţe va căuta să nu piardă acasă cu Mainz, demolată de Leipzig cu 5-0.

ADVERTISEMENT