Fotbal international

Live Blog Bundesliga etapa a 29-a. Dortmund o distruge pe Bremen. Haaland a reușit o nouă ”dublă”

18.04.2021 | 18:16
Live Blog Bundesliga etapa a 29a Dortmund o distruge pe Bremen Haaland a reusit o noua dubla
ADVERTISEMENT

Etapa a 29-a din Bundesliga are loc în acest weekend, debutează vineri seară şi se încheie duminică. De urmărit va fi modul în care va reacţiona campioana Bayern Munchen după eliminarea din sferturile de finală ale Champions League.

Programul etapei a 29-a din Bundesliga

Duminică, 18 aprilie

Borussia Dortmund – Werder Bremen 4-1 (Reyna 29, Haaland 32 pen., 38, Hummels 87 / Rashica 14)

Vineri, 16 aprilie

Leipzig – Hoffenheim 0-0

Sâmbătă, 17 aprilie

Augsburg – Bielefeld 0-0

Freiburg – Schalke 04 4-0 (Holer 7, Sallai 22 pen., Gunter 50, 74)

Monchengladbach – Frankfurt 4-0 (Ginter 10, Hofmann 61, Bensebaini 67, Wolf 90+5)

Union Berlin – Stuttgart 2-1 (Promel 20, Musa 43 / Forster 49)

Wolfsburg – Bayern Munchen 2-3 (Weghorst 35, Philipp 54 / Musiala 15, 37, Choupo- Moting 24)

WOL

Leverkusen – Koln 3-0 (Bailey 5, 76, Diaby 76)

Mainz – Hertha Berlin amânat

bun


Hansi Flick și-a anunțat plecarea de la Bayern la finalul sezonului

UPDATE, 17 aprilie, ora 19:38 / Tehnicianul echipei Bayern Munchen, Hans-Dieter Flick, a anunţat că vrea să se despartă de gruparea germană la sfârşitul acestui sezon.

ADVERTISEMENT

”Am anunţat echipa, vreau să îmi închei contractul la sfârşitul sezonului”, a declarat Flick, după victoria cu Wolfsburg, conform Le Figaro. Întrebat în legătură cu eventualitatea unui viitor tot în Germania, el a precizat că încă nu este hotărât ce să facă.


Focar de coronavirus la Hertha Berlin

UPDATE, 16 aprilie, ora 16:55 / Clubul Hertha Berlin a anunţat că toată echipa va trebui să stea în carantină 14 zile, după ce a înregistrat al patrulea caz de infectare cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Cei infectaţi sunt antrenorul principal Pal Dardai, antrenorul secund Admir Hamzagic şi jucătorii Dodi Lukebakio şi Marvin Plattenhardt. Hertha Berlin și-a amânat deja meciul cu Mainz și, cel mai probabil, același lucru se va întâmpla și cu partidele cu Freiburg şi Schalke 04.


La acest moment bavarezii au un avans de cinci puncte peste ocupanta locului secund Leipzig, care va deschide seria partidelor din această rundă vineri seară, pe teren propriu, în compania celor de la Hoffenheim. Cu alte cuvinte un nou episod din serialul lui Julian Nagelsmann, antrenorul lui Leipzig, fost ani de zile pe banca lui Hoffenheim.

ADVERTISEMENT

Leipzig trebuie în mod normal să obţină cele trei puncte din acest meci, mai ales că Hoffenheim este o echipă în mare derivă faţă de sezoanele anterioare şi în mod normal la acest moment nu poate face faţă ocupantei locului secund din Bundesliga.

Bayern merge cu mulţi absenţi şi la Wolfsburg

Evident, meciul etapei este Wolfsburg .- Bayern Munchen, deplasare grea după eliminarea din Champions League la ocupanta locului 3, aflată însă la 11 puncte de bavarezi. Un eşec pentru Bayern, coroborat cu victoria lui Leipzig, ar reduce distanţa la doar două puncte şi ar face exploziv finalul de sezon din Bundesliga.

ADVERTISEMENT

Bayern continuă să aibă o listă foarte mare de jucători absenţi şi la acest meci, cele trei mari probleme fiind golgeterul Robert Lewandowski, al doilea om de gol Serge Gnabry şi importantul mijlocaş Leon Goretzka. Absenţe foarte grele, care au cântărit enorm la meciurile cu PSG şi pot complica lucrurile şi în bârlogul lupilor.

Wolfsburg e neînvinsă acasă

Hansi Flick, omul care va lăsa pe Bayern în vară pentru a prelua naţionala Germaniei, este îngrijorat de faptul că are oamenii contaţi şi că aceştia vin şi după efortul mare făcut în returul de la Paris, unde Bayern s-a impus cu 1-0, dar insuficient pentru a răsturna acel 2-3 de la Munchen. Se teme de oboseala acestora şi de pericolul altor accidentări.

În plus Wolfsburg este una dintre cele mai puternice echipe pe teren propriu, cu nouă succese şi patru egaluri, nici un eşec, în timp ce bavarezii au înregistrat trei eşecuri în acest sezon pe terenuri străine, ceea ce face şi mai interesantă această confruntare.

Dortmund mai speră la locul 4

Altă echipă germană europeană eliminată acum din Champions League, Borussia Dortmund, are nevoie de un miracol pentru a mai reuşi să dea jos pe Eintracht Frankfurt de pe locul 4, fiind la şapte puncte în urmă. Borussia joacă acum acasă cu Werder Bremen şi în primul rând trebuie să câştige.

Iar apoi să spere că Frankfurt se va împiedica la Monchengladbach, altă fostă ambsadoare a Germaniei în Champions League până în optimi, rezultat care ar reduce la patru puncte distanţa în lupta pentru locul 4, cu cinci etape înainte de încheierea sezonului.

ADVERTISEMENT