Fotbal international

Live Blog Bundesliga, etapa a 30-a. Dortmund, la 4 puncte de top 4. Bayern poate câştiga titlul în runda viitoare

21.04.2021 | 22:15
Live Blog Bundesliga etapa a 30a Dortmund la 4 puncte de top 4 Bayern poate castiga titlul in runda viitoare
ADVERTISEMENT

Marţi, 21 aprilie, şi miercuri, 22 aprilie, au avut loc partidele din cadrul etapei a 30-a din Bundesliga. Bayern s-a distanţat la 10 puncte, după ce RB Leizig a pierdut la Koln. Dortmund speră încă să recupereze 4 puncte pentru a putea juca în sezonul viitor de Liga Campionilor, iar Schalke a retrogradat matematic.

Programul etapei a 30-a din Bundesliga

Miercuri, 21 aprilie

  • Werder Bremen – Mainz 0-1 (Szalai 16)
  • Borussia Dortmund – Union Berlin 2-0 (Reus 27, Guerreiro 88)
ADVERTISEMENT

Haaland a ratat un penalty în minutul 27. Pe respingere a marcat Reus.

  • Hoffenheim – Monchengladbach 3-2 (Kramaric 49, 65, Bebou 60 / Plea 25, Lazaro 45+1)
  • Stuttgart – Wolfsburg 1-3 (Castro 90+2 / Schlager 13, Weghorst 29, Gerhardt 65)

Marţi, 20 aprilie

  • FC Koln – RB Leipzig 2-1 (J. Hector 46, 60 / Haidara 59)
  • Bayern Munchen – Leverkusen 2-0 (Choupo-Motin 7, Kimmich 13)
  • Arminia Bielefeled – Schalke 1-0 (Klos 50)
  • Eintracht Frankfurt – Augsburg 2-0 (Hinteregger  37, A. Silva 58)
  • Partida Hertha Berlin – Freiburg a fost amânată
ADVERTISEMENT


Fotbaliştii lui Schalke, atacaţi de fani după retrogradare

UPDATE 21 aprilie, ora 18:30 / Suporterii lui Schalke nu au acceptat umilinţa retrogradării din Bundesliga după 30 de ani pe prima scenă fotbalistică a Germaniei şi au cerut socoteală jucătorilor şi staff-ului.

Schalke a pierdut 0-1 la Arminia Bielefeld în etapa 30 şi a retrogradat matematic. Cu doar 13 puncte în 30 de meciuri, „minerii“ sunt ultimii în campionat. Echipa a avut un parcurs dezastruos, acumulând un golaveraj incredibil 18-76 şi doar două victorii. După ultimul eşec, formaţia a revenit la stadionul Veltins din Gelsenkirchen, unde a fost aşteptată de circa 500 de fani furioşi, care au înjurat şi aruncat cu ouă spre fotbalişti şi staff. Jucătorii au fugăriţi, iar poliţia fost nevoită să intervină.

ADVERTISEMENT

Conducerea lui Schalke a condamnat acţiunile suporterilor şi a precizat că o anchetă a început în acest caz. „Deși înțelegem frustrarea și furia provocate de retrogradarea noastră, clubul nu va accepta niciodată agresiunile fizice ale jucătorilor și ale staffului. Clubul condamnă cu tărie acest comportament și vine în sprijinul staff-ului. O investigație asupra acestui incident este deja în desfășurare“, se arată în comunicatul lui Schalke.

Rivalii de la Borussia Dortmund, în schimb, au fost foarte fericiţi după retrogradarea „minerilor“, sărbătorind cu focuri de artificii.

ADVERTISEMENT

Lewandowski a revenit după accidentare

UPDATE 21 aprilie, ora 17:30 / Atacantul polonez Robert Lewandowski a revenit la antrenamentele lui Bayern şi este apt de joc, după cum reiese din comunicatul emis de clubul bavarez.

„La o lună de la victoria cu 4-0 împotriva lui VfB Stuttgart, din mijlocul lui martie, FC Bayern poate, în sfârşit, să-i ureze ‘bine ai revenit!’ celui mai bun atacant. Robert Lewandowski a participat la antrenamentul de miercuri alături de colegii săi şi a făcut un pas mare spre revenirea pe teren“, au anunţat cei de la Bayern. Antrenorul Hansi Flick a precizat că polonezul ar putea juca în următorul meci, de sâmbătă, 24 aprilie, pe terenul lui Mainz. Bayern îşi va asigura un nou titlu de campioană în cazul în care se impune la Mainz.


Ştire iniţială 20 aprilie, ora 19:00

Bayern Munchen se poate considera deja campioană

La vârf în Bundesliga s-a făcut definitiv linişte după ultima etapă. Bayern Munchen a arătat de ce este capabilă această echipă chiar şi atunci, ca şi la Paris, în returul cu PSG a reuşit doar o victorie cu 1-0, insuficientă şi a rupt „lupilor” din Wolfsburg invincibilitatea internă cu un spectaculos 3-2.

Şi dacă ne uităm cine a semnat succesul cu 3-2 două goluri puştiul Musiala şi unul Choupo-Moting meritul bavarezilor este unul remarcabil la lista lungă de indisponibilităţi.

Bayern are acum şapte puncte avans peste Leipzig, care nu a reuşit, deşi a jucat acasă să îi dea gol lui Hoffenheim, fosta echipă a lui Julian Nagelsmann, năruind astfel ultimele speranţe la titlu pentru colosul financiar din estul Germaniei.

Borussia Dortmund a ajuns la patru puncte de locul 4

Acum eşecurile locurilor 3 şi 4, Wolfsburg şi Frankfurt, neaşteptat spulberată cu 4-0 la Monchengladbach, fac mai interesantă lupta pentru locurile de Champions League,. în sensul în care Borussia Dortmund se află acum la doar patru lungimide ultimul loc de Champions League iar Leverkusen la şase.

Jos, situaţia devine incertă după ce partida Mainz – Hertha Berlin nu s-a putut disputa din cauza problemelor de virus apărute la clubul din capitala Germaniei şi acest lucru se va perpetua, pentru că şi meciul de miercuri, 21 aprilie, acasă cu Freiburg, a fost amânat.

Schalke 04, clubul de tradiţie care va juca în Bundesliga 2

Sigură este doar istorica retrogradare după zeci de ani a unui club de mare tradiţie precum Schalke 04 Gelsenkirchen, o cădere abisală a unui club care în anii precedenţi îl întâlneam prezent în cupele europene, nu de puţine ori şi la nivelul Champions League.

În această rundă intermediară Bayern Munchen joacă acasă cu Leverkusen, care a mai început să spere şi care vrea să profite de faptul că în contunuare sunt foarte mulţi jucători cheie la bavarezi indisponibili. Însă s-a văzut că jucători socotiţi de mâna a doua au fost extrem de utili lui Hansi Flick.

Wolfsburg şi Frankfurt, atenţie sporită pentru locurile de Champions League

Borussia Dortmund speră să mai pună trei puncte în cursa pentru Champions League jucând din nou acasă, de astă dată în compania lui Union Berlin, care a făcut un sezon mai mult decât decent, aflându-se pe locul 8, cu 43 de puncte.

Însă de acum şi Wolsburg şi Frankfurt trebuie să fie foarte atente, pentru a nu ruina ce au construit. Lupii nu au meci uşor, în deplasare la Stuttgart, dar la Frankfurt vine Augsburg, o echipă care cu 32 de puncte nu se poate socoti sută la sută scutită de griji.

ADVERTISEMENT