Fotbal international

Live Blog Bundesliga etapa a 30-a. Un nou pas greșit pentru Schalke. Vine Raul să o salveze? Vezi golurile. Video

07.06.2020 | 10:12

Etapa a 30-a din Bundesliga are loc în weekend, pe parcursul a trei zile, vineri, 5 iunie, sâmbătă, 6 iunie şi duminică, 7 iunie. Lupta la titlu pare a fi fost deja rezolvată după ce Bayern Munchen s-a impus cinic, atât cât a trebuit, la un gol, în meciul cheie de la Dortmund.

Rezultatele etapei a 30-a din Bundesliga

  • Augsburg – FC Koln 1-1 (Max 88 / Modeste 86) – VEZI VIDEO
  • Union Berlin – Schalke 1-1 (Andrich 11 / Kenny 28) – VEZI VIDEO
  • Werder Bremen – Wolfsburg 0-1 (Weghorst 82) – VEZI VIDEO
  • Borussia Dortmund – Hertha Berlin 1-0 (E. Can 58) – VEZI VIDEO
  • Dusseldorf – Hoffenheim 2-2 (Hennings 5, 75 / Dabbur 17, Zuber 61) – VEZI VIDEO
  • Eintracht Frankfurt – Mainz 0-2 (Niakhate 43, Kunde Malong 77) – VEZI VIDEO
  • Bayer Leverkusen – Bayern Munchen 2-4 (Alario 10, Wirtz 89 / Coman 26, Goretzka 42, Gnabry 45+1, Lewandowski 66) – VEZI VIDEO
  • RB Leipzig – Paderborn 1-1 (Schick 27 / Strohdiek 90+2) – VEZI VIDEO
  • Freiburg – Monchengladbach 1-0 (Petersen 59) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT
Clasament Bundesliga după etapa a 30-a

UPDATE, 7 iunie, ora 10:12 / Schalke 04 se află într-o situație dezastruoasă, nu a câștigat niciun punct în cele 4 etape scurse de la reluarea Bundesligii după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus, iar șefii clubului se gândesc tot mai serios la înlocuirea antrenorului David Wagner. În cazul unui nou rezultat negativ în partida de duminică din deplasare cu Union Berlin, acesta va fi aproape sigur demis, iar ca înlocuitor se vorbește tot mai mult de Raul Gonzalez.

Fost jucător de legendă al lui Real Madrid, Raul Gonzalez a evoluat pe finalul carierei la Schalke și a rămas în relații foarte bune cu persoanele din conducerea clubului. În prezent, Raul antrenează pe Real Castilla, echipa secundă a „galacticilor”, dar nu ar ar spune „nu” unei oferte din Germania, mai ales că în vară îi expiră contractul cu gruparea madrilenă.

ADVERTISEMENT

După disputarea a 29 de partide, Schalke ocupă locul 10 în Bundesliga, cu 37 de puncte, și a pierdut orice șansă de a obține un loc de cupe europene pentru sezonul viitor.


UPDATE, 6 iunie, ora 20:48 / Înainte de începerea partidei Borussia Dortmund – Hertha Berlin, toți cei 22 de jucători care erau titulari au îngenuncheat la mijlocul terenului, în semn de solidaritate față de protestul anti-rasism care a luat amploare în SUA după uciderea lui George Floyd.

ADVERTISEMENT
Jucătorii de la Dortmund și Hertha au îngenuncheat la mijlocul terenului înainte de începerea partidei

UPDATE, 6 iunie, ora 9:48 / Scandal la Borussia Dortmund înaintea partidei de astăzi cu Hertha Berlin (ora 19:30). Jadon Sancho și Manuel Akanji au fost amendați de Liga Profesionistă de Fotbal din Germania (DFL) cu câte 10.000 de euro fiecare pentru că au chemat un frizer acasă și nu au respectat regulile de distanțare socială. Oficialii fotbalului german au luat această decizie după ce pe rețelele de socializare au apărut mai multe fotografii cu cei doi jucători, care nu purtau mască de protecție, în timpul „operației” de înfrumusețare.

„DFL i-a amendat pe Manuel Akanji și Jadon Sancho. Jucătorii Borussiei Dortmund au încălcat normele de igiență și de protecție împotriva infecției, după ce au chemat un frizer acasă. Fără îndoială, fotbaliștii profesioniști trebuie să se tundă, însă, momentan, acest lucru trebuie făcut respectând protocolul medical. În cazuri speciale, clubul a fost cel care a asigurat acest serviciu jucătorilor”, sună comunicatul DFL.

ADVERTISEMENT
Un tuns l-a costat pe Jadon Sancho 10.000 de euro

Dacă oficialii Borussiei au fost de acord cu penalizarea dictată de Liga Profesionistă, nu același lucru se poate spune despre Jadon Sancho, care a postat un mesaj ironic pe rețelele de socializare: „Ce mai glumă, DFL!”.

Publicația germană Bild susține că și alți jucători ai Borussiei ar fi făcut același lucru, dar pentru că nu au existat dovezi suficiente ei au scăpat de pedeapsă. Este vorba de Axel Witsel, Thorgan Hazard, Raphael Guerreiro și Dan-Axel Zagadou.


UPDATE, 5 iunie, ora 14:43 / Kai Havertz este noua senzaţie din Bundesliga, iar marile cluburi au început să-i dea târcoale. Bild a anunţat vineri că Bayer Leverkusen a refuzat o ofertă fabuloasă de la Real Madrid. Nemţii nu au acceptat 80.000.000 de euro pentru atacantul de 20 de ani. Fotbalistul mai este dorit de Bayern Munchen, dar şi de granzii din Premier League, iar oficialii lui Bayer Leverkusen speră să obţină peste 100.000.000 de euro.


UPDATE, 5 iunie, ora 10:35 / Timo Werner este foarte aproape de un transfer în Premier League. Atacantul lui RB Leipzig se afla pe lista lui Liverpool, însă Chelsea pare să fie echipa care s-a mişcat mai repede. Presa din Anglia a anunţat joi seară că fotbalistul a ajuns la un acord cu londonezii, care ar urma să plătească în jur de 60.000.000 de euro.

Chelsea i-a pregătit un contract până în vara anului 2025, iar salariul anual ar fi de 11.500.000 de euro. Pentru londonezii, Timo Werner ar fi al doilea transfer pentru sezonului 2020-2021, după ce l-au cumpărat deja pe Hakim Ziyech de la Ajax.


Etapa a 30-a din Bundesliga se deschide cu Freiburg – Monchengladbach

La adăpostul celor şapte puncte avans Bayern poate gestiona cu calm finalul de sezon, pentru că mai sunt doar cinci etape până la final cu aceasta inclusiv şi foarte probabil că bavarezii vor sărbători titlul mult mai devreme.

Vineri, 5 iunie, se joacă Freiburg – Monchengladbach. Gazdele s-au aflat mult timp în postura de a se lupta pentru un loc de Europa League şi poate că încă mai speră, mai ales că există o portiţă care poate duce şi locul 7 în cupele europene, dar cu o condiţie. Aceea ca Bayern Munchen sau Leverkusen să câştige Cupa Germaniei, competiţie aflată în faza semifinalelor.

Cinci partide au loc sâmbătă

Monchengladbach se bate cu Dortmund, Leipzig şi Leverkusen pentru calificarea în grupele Champions League şi a avut o perioadă mai puţin fastă, dar succesul din ultima etapă, acasă cu Union Berlin, pare a-i fi redat moralul.

Cinci partide sunt programate sâmbătă. Cel mai important joc este la Leverkusen, unde vor juca Bayer cu Bayern. Farmaciştii sunt la mare luptă cu Monchengladbach pentru locul 4, ultimul de Champions League. Meci foarte greu pentru gazde, care în ultimii ani nu au prea reuşit să adune puncte acasă cu munchenezii, cu excepţia partidei din sezonul trecut, când au reuşit să se impună cu 3-1.

Borussia Dortmund, faţă în faţă cu revelaţia Hertha Berlin

Hoffenheim, care e la un punct în spatele lui Wolfsburg, pentru loc de Europa League, va juca la Dusseldorf, o formaţie care respiră foarte greu aerul primei divizii după pandemie şi e în real pericol de retrogradare. Leipzig are o misiune facilă acasă, cu ultima clasată, Paderborn, care pare a fi prima retrogradată, dar să nu uităm că Leipzig încă nu a câştigat pe teren propriu de la reluarea campionatului.

Frankfurt – Mainz e un meci din zona locurilor de baraj, cu două echipe extrem de vulnerabile defensiv, dar parcă totuşi gazdele, mai ales după victoria de la Wolfsburg, au mai multă calitate. Ultimul meci de sâmbătă aduce faţă în faţă pe Borussia Dortmund şi revelaţia Hertha Berlin, neînvinsă după pandemie, după ce a preluat banca tehnică Bruno Labbadia.

Union Berlin – Schalke 04, meciul echipelor cu cel mai slab punctaj după pandemie

Ultimele trei meciuri au loc duminică. Wolfsburg merge la Bremen, unde Werder va da totul pentru a scoate măcar un punct, echipa arătând o dăruire exemplară şi reuşind să se apropie bine cel puţin de locul de baraj, dacă nu chiar de salvarea directă.

Augsburg – Koln e un meci care promite goluri, foarte posibil de o parte şi de alta, pentru că ambele echipe nu sunt sub presiune şi ambele joacă ofensiv. Un joc pe viaţă şi pe moarte se anunţă a fi la Berlin, între două dintre cele mai slabe echipe de la reluare, Union şi Schalke 04. Gazdele au un singur punct, echipa din Gelsenkirchen a pierdut toate meciurile. Union Berlin a luat-o rău în jos, ajungând în zona cu mari probleme.

ADVERTISEMENT