Fotbal international

Live Blog Bundesliga, etapa a 31-a. Răsturnare de situație: Hansi Flick ar putea rămâne la Bayern

25.04.2021 | 17:22
Live Blog Bundesliga etapa a 31a Rasturnare de situatie Hansi Flick ar putea ramane la Bayern
ADVERTISEMENT

Bayern Munchen a pierdut pe terenul lui Mainz și a ratat ocazia de a deveni matematic campionaă cu trei etape înainte de finalul Bundesligii. În lupta pentru locurile de Champions League, Borussia Dortmund a câștigat în deplasare pe terenul lui Wolfsburg și s-a apropiat la doar un punct de Eintracht Frankfurt, care a pierdut la Leverkusen.

Programul etapei a 31-a din Bundesliga

Duminică, 25 aprilie

  • RB Leipzig – Stuttgart 2-0 (Haidara 46, Forsberg 67 pen.)
  • Monchengladbach – Bielefeld 5-0 (Embolo 6, 69, Thuram 15, Bensebaini 18 pen., Plea 84)
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 24 aprilie

  • Freiburg – Hoffenheim 1-1 (Grifo 82 / Kramaric 40)
  • Mainz – Bayern Munchen 2-1 (Burkardt 3, Quaison 37 / Lewandowski 90+5)
  • Union Berlin – Werder Bremen 3-1 (Pohjanpalo  51, 54, 68 / Gebre Selassie 83)
  • Wolfsburg – Borussia Dortmund 0-2 (Haaland 12, 69)
  • Leverkusen – Frankfurt 3-1 (Bailey 70, Alario 80, Demirbay 90+3 / An. Silva 90+1)

Vineri, 23 aprilie

  • Augsburg – FC Koln 2-3 (Gumny 54, Vargas 62 / Duda 8, 33, Kainz 23)

Meciul Schalke – Hertha a fost amânat.

Oficialii lui Bayern îi oferă un nou contract lui Hansi Flick

UPDATE 25 aprilie, ora 16:18 / Hansi Flick și-a anunțat plecarea de la Bayern Muncen la sfârșitul actualului sezon, dar oficialii clubului speră să-l întoarcă din drum. În acest sens l-au mandatat pe mentorul lui Flick, legendarul Karl-Heinz Rummenigge, să discute cu tehnicianul care a cucerit într-un singur sezon toate trofeele puse în joc: Bundesliga, Cupa Germaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al cluburilor.

ADVERTISEMENT

”Am convenit că ne vom aşeza la masă şi vom discuta după meciul cu Mainz. Dacă vom reuşi să-i îndeplinim condiţiile lui Hansi, părţile trebuie să colaboreze pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru stabilitatea clubului”, a declarat Rummenigge pentru Bild.

Sursa citată a anunțat încă de la începutul acestui an că Hansi Flick va pleca de la Bayern odată cu pensionarea lui Rummenigge, ba chiar s-a avansat ideea că actualul tehnician al bavarezilor va fi viitorul selecționer al Germaniei. Zvonurile au prins contur după debutul greoi al nemților în campania de calificare la Cupa Mondială din Qatar.

ADVERTISEMENT

Oficialii lui Schalke cer protecția Poliției după retrogradarea echipei

UPDATE 25 aprilie, ora 14:05 / Suporterii lui Schalke 04 nu se pot împăca cu ideea că echipa a retrogradat în eșalonul secund, după 33 de sezoane consecutive la cel mai înalt nivel. Imediat după eșecul de la Bielefeld, 0-1 cu Arminia, suporterii ”minerilor” i-au alerga pe fotbaliști la ieșirea acestora de pe arenă.

Speriați de ideea că fanii ar putea recidiva, conducerea clubului a solicitat sprijin și protecție din partea poliției. Potrivit relatărilor din presa din Germania, jucătorii ar fi fost urmăriţi până la casele lor şi ameninţaţi, iar maşina unui fotbalist ar fi fost avariată înainte ca poliţia să poată interveni.

ADVERTISEMENT

Directorul sportiv Peter Knaebel a declarat că ultimele evenimente în care au fost implicați jucătorii lui Schalke au afectat grav imaginea clubului și a făcut un apel la suporteri să înceteze actele de violență care nu se justifică ”nici în sport, nici în societate”.


Bayern poate deveni matematic campionaă în această etapă

În această rundă, la Munchen se vor deschide oficial şampaniile pentru cel de-al nouălea titlu consecutiv, performanţă care egalează reuşita italienilor de la Juventus în Serie A până ân acest an. Bayern Munchen are zece puncte avans peste ocupanta locului secund Leipzig şi va deveni matematic campioană. Şi aici se va opri traseul performanţelor bavareze din acest sezon, pentru că a fost eliminată în sferturile de finală ale Champions League şi, mare bombă, a fost scoasă şi din Cupa Germaniei de către divizionara secundă Holstein Kiel.

Un lucru este cert, faptul că sunt ultimele meciuri pe care Thomas Muller, Manuel Neuer şi colegii lor le mai petrec alături de antrenorul Hansi Flick. Acesta deja i-a anunţat pe jucători că la finalul acestui sezon drumurile se vor despărţi, el urmând a merge să preia echipa naţională de la Joachim Low, căruia i-a fost secund între 2008 şi 2014.

Hertha Berlin nu va evolua nici în etapa a 31-a din motive de COVID 19

Miza acestor ultime etape este însă stabilirea echipelor care vor merge în grupele Champions League şi în celelalte competiţii europene intercluburi. Şi chiar este o etapă care se poate dovedi decisivă mai ales pentru soarta celei de-a doua forţe a fotbalului german, Borussia Dortmund, care are nevoie de victorii pe linie până la final, dar şi de un joc al rezultatelor favorabile.

În privinţa luptei pentru supravieţuire situaţia este bulversată total de situaţia echipei Hertha Berlin, care va fi la a treia etapă consecutiv în care nu se va putea afla pe teren ca urmare a faptului că pandemia de coronavirus a făcut ravagii în lot. Astfel nici meciul Schalke 04 – Hertha nu se va juca şi rămâne de văzut ce soluţie vor adopta oficialii fotbalului german pentru a stabili retrogradatele.

Două meciuri decisive pentru locurile de Champions League

Bayern Munchen, cu acelaşi lot ciuntit serios de accidentări, va juca la Mainz, echipă cu o serie absolut fantastică, fără înfrângere în ultimele cinci meciuri, care are mari şanse să se salveze, după ce o bună bucată de vreme părea a fi colega care va însoţi pe Schalke 04 în a doua ligă.

Marile confruntări ale etapei sunt Wolfsburg – Borussia Dortmund şi Leverkusen – Eintracht Frankfurt. La momentul actual lupii din Wolfsburg ocupă locul 3, cu 57 de puncte, urmaţi de Frankfurt, 56 şi Dortmund 52. Leverkusen, cu 47 de puncte, nu mai poate conta în bătălia Champions League, dar poate încurca dacă bate pe Frankfurt.

FC Koln îşi joacă şansa salvării la Augsburg

Dacă Wolfsburg ia cele trei puncte cu Borussia Dortmund va fi sigură de prezenţa în Champions League, indiferent ce se va mai întâmpla în ultimele trei etape. În caz că Borussia pierde şi Frankfurt obţine victoria la Leverkusen va fi limpede că şi Eintracht şi-a asigurat o istorică prezenţă în grupele Champions League iar galben-negrii vor evolua doar în Europa League, o mare gaură financiară în bugetul lor.

Dacă Dortmund bate la Wolfsburg distanţa faţă de lupi va mai fi de numai două puncte şi dacă pierde şi Frankfurt de o singură lungime faţă de aceasta din urmă, ceea ce va însemna un final absolut incendiar pentru locurile 3 şi 4, cu Borussia reînviată ca prin minune. În subsol, Koln, după ce a produs şocul rundei anterioare, învingând pe Leipzig, e obligată să meargă la victorie pe terenul lui Augsburg, care are 33 de puncte şi în mod normal nu ar trebui să mai aibă probleme privind menţinerea în prima divizie. Foarte slab merge Werder Bremen, cinci eşecuri pe linie, care are 30 de puncte şi care acum va evolua la Berlin, contra lui Union.

ADVERTISEMENT