Fotbal international

Live Blog Bundesliga etapa a 31-a. Leverkusen urcă pe loc de UCL. Vezi aici toate golurile. Video

Pas cu pas, campionatul care și-a deschis cel mai repede drumul spre terenurile primelor trei divizii, nu și tribunele pentru suporteri, cel al Germaniei, se îndreaptă spre linia de sosire a acestui sezon.


Programul etapei a 31-a din Bundesliga

Duminică, 14 iunie

  • Mainz – Augsburg 0-1 (Niederlechner 1) – VEZI VIDEO
  • LIVE Schalke 04 – Leverkusen 1-1 (Caligiuri 51 pen. / Miranda 81 aut.) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 13 iunie

  • Bayern Munchen – Monchengladbach 2-1 (Zirkzee 26, Goretzka 86 / Pavard 37 aut.) – VEZI VIDEO

  • Bayern: Neuer – Pavard, Boateng, Alaba, Hernandez (Davies 62) – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Cuisance (Coman 62), Perisic (Javi Martinez 88) – Zirkzee (Wriedt 77).

  • Paderborn – Werder Bremen 1-5 (Sabiri 66 / Klaassen 20, 39, Osako 34, Eggestein 60, Fullkrug 90+2) – VEZI VIDEO
  • Dusseldorf – Borussia Dortmund 0-1 (Haaland 90+5) – VEZI VIDEO
  • Hertha Berlin – Frankfurt 1-4 (Piatek 24 / Dost 51, Andre Silva 62, 87, N’Dicka 69) – VEZI VIDEO
  • Wolfsburg – Freiburg 2-2 (Weghorst 15, 26 pen. / Holer 43, Sallai 46) – VEZI VIDEO
  • Koln – Union Berlin 1-2 (Cordoba 90+3 / Friedrich 39, Gentner 67) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Vineri, 12 iunie, ora 21:30

  • Hoffenheim – Leipzig 0-2 (D. Olmo 9, 11) – VEZI VIDEO

Clasamentul din Bundesliga

clasameent bundesliga
Clasamentul Bundesligii după etapa a 31-a

UPDATE, 14 iunie, ora 18:08 / Mijlocașul nigerian Taiwo Awoniyi, care este împrumutat la Mainz de la Liverpool, a fost foarte aproape de o tragedie în partida cu Augsburg.

Awoniyi s-a prăbușit la pământ după un o ciocnire aeriană cu un adversar și a fost nevoie de intervenția de urgență a medicilor pentru evitarea unui dezastru. Jucătorul și-a revenit după ce a fost urcat în ambulanță, dar el aa fost dus la spital pentru un control amănunțit.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 14 iunie, ora 17:48 / Augsburg a egalat un record istoric în meciul din deplasare cu Mainz. Oaspeții au deschis scorul în primul minut, reușind acest lucru pentru a treia oară în acest sezon. Augsburg a egalat recordul deținut de MSV Duisburg (sezonul 1974/1975) și FC Saarbrucker (1985/1986).


UPDATE, 14 iunie, ora 15:42 / Schalke 04 are un meci de foc duminică, împotriva lui Bayer Leverkusen, însă echipa lui David Wagner a avut un 2020 de coşmar. De la începutul anului şi până în prezent, formaţia din zona Ruhrului a câştigat un singur meci în campionat, pe 17 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, de la reluarea sezonului, Schalke a reuşit să obţină doar 2 puncte în 6 etape, după remizele cu Hoffenheim şi Union Berlin. În plus, atacul echipei are cifre dezastruoase: 3 goluri în 6 meciuri.


UPDATE, 14 iunie, ora 12:15. Incredibil ce se întâmplă în tribunele stadionului Allianz Arena, casa celor de la Bayern Munchen, ca urmare a faptului că sunt tribunele goale. Cei de la Sport Bild au surprins imagini cu buruieni și alt tip de vegetație care și-au făcut loc pe ciment, creând o imagine greu de imaginat în condiții normale.


UPDATE, 13 iunie, ora 20:35 / Borussia Monchengladbach a reușit un record incredibil în prima repriză a meciului din deplasare cu Bayern Munchen.

Gladbach a reușit 337 de pase în 45 de minute, cele mai multe realizate de o echipă din Bundesliga în acest sezon pe terenul liderului.


UPDATE, 13 iunie, ora 19:17 / Lucien Favre, antrenorul Borussiei Dortmund, s-a bucurat prea intens la golul marcat de Erling Haaland, încât s-a accidentat. VEZI VIDEO CU ACCIDENTAREA LUI LUCIEN FAVRE.

Tânărul atacant norvegian a ajuns la 11 goluri în 12 partide jucate pentru Borussia Dortmund în Bundesliga.


UPDATE, 13 iunie, ora 18:45 / Borussia Dortmund a amânat sărbătoarea titlului în Munchen. BVB a câştigat în extremis, după golul lui Haaland din minutul 90+5, astfel că Bayern nu poate câştiga matematic trofeul în această etapă. Dacă Dortmund termina la egalitate cu Fortuna Dusseldorf, iar bavarezii câştigau cu Monchengladbach, Bayern Munchen devenea campioană încă din etapa a 31-a.


UPDATE, 13 iunie, ora 18:13 / Fundașul echipei Union Berlin, Christopher Trimmel, a devenit jucătorul cu cele mai multe assist-uri în acest sezon în primele 5 campionate ale Europei.

Trimmel, care a pasat decisiv la primul gol realizat de formația sa în deplasarea de la Koln, a ajuns la 8 pase decisive și l-a devansat pe fundaș formației FC Liverpool, Trent Alexander-Arnold, care are 7.


UPDATE, 13 iunie, ora 17:08 / Mijlocașul albanez al echipei Paderborn, Klaus Gjasula, a devenit jucătorul cu cele mai multe cartonașe galbene, 17, primite într-un singur sezon de Bundesliga.


UPDATE, 13 iunie, ora 13:45 / Bayern Munchen primeşte sâmbătă vizita Borussiei Monchengladbach, însă bavarezii nu se vor putea baza pe doi dintre cei mai importanţi jucători. Thomas Muller şi Robert Lewandowski sunt suspendaţi şi ratează derby-ul.


UPDATE, 12 iunie, ora 21:30 / Hoffenheim și RB Leipzig au deschis runda 31 din Bundesliga. Leipzig s-a impus cu scorul de 2-0, după „dubla” reușită de mijlocașul spaniol Dani Olmo.


UPDATE, 12 iunie, ora 16:52 / Bayern Munchen primește o veste proastă, și anume că Thiago Alcantara va fi indisponibil pentru trei săptămâni. Mijlocașul spaniol a avut probleme inghinale de mai bine de o lună, iar acum a decis să se opereze.

Bavarezii speră să-l poată recupera pe Thiago până la finala Cupei Germaniei, care va avea loc pe 4 iulie.


UPDATE, 12 iunie, ora 14:47 / Un caz incredibil de rasism a avut loc la clubul FSV Mainz, iar conducătorii grupării din Bundesliga au reacționat imediat.

Un fan al echipei unde a evoluat până de curând și Alexandru Maxim a decis să-și suspende abonamentul din cauza faptului că în lot sunt prea mulți jucători de culoare.

”De luni bune nu mai reușesc să mă identific cu acest club. Am ajuns să trăiesc cu impresia că urmăresc un meci din cadrul Cupei Africii, nu din Bundesliga. Știu ce ar putea să urmeze, însă nu, nu sunt rasist. Totuși, este prea mult ce se întâmplă”, a scris suporterul.

Replica șefilor clubului din Mainz nu s-a lăsat așteptată: ”Se pare că nu fiecare anulare a unui abonament este un motiv de îngrijorare. De data aceasta suntem chiar ușurați”.


UPDATE, 12 iunie, ora 10:53 / Conducătorii clubului Bayern Munchen au oferit o nouă lecție de marketing la meciul cu Eintracht Frankfurt din semifinalele Cupei Germaniei.

La aeroportul din Munchen a fost montat un ecran gigant pe care a putut fi urmărită partida. Au existat 140 de locuri disponibile, iar costul unui tichet a fost de 10 euro în care a mai intrat bere, popcorn și multă distracție asigurată de un DJ.

Bundesliga etapa a 31-a poate clarifica unele aspecte la titlu și la retrogradare

În weekend se va juca etapa cu numărul 31 din Bundesliga, ceea ce înseamnă că vor mai rămâne doar trei etape, adică 270 de minute din această ediție și această rundă ne poate aduce câteva lucruri certe.

În primul rând, sunt șanse să aplaudăm în fața micilor ecrane un nou titlu pentru Bayern Munchen,care dacă bate acasă pe Monchengladbach și Dortmund pierde sau face egal la Dusseldorf, obține al 30-lea titlu în Bundesliga și al optulea consecutiv.

Multe depind de rezultatul lui Dortmund la Dusseldorf

Desigur, sărbătoarea ar putea fi amânată cu o etapă dacă și Bayern și Dortmund câștigă, pentru că avansul ar fi de șapte puncte, cu alte nouă puncte puse în joc în ultimele trei etape.

Cu o victorie la Dusseldorf sau măcar cu o remiză, Borussia Dortmund își va oficializa o nouă calificare în grupele Champions League, pentru că nu va mai putea fi ajunsă de locul 5, în momentul de față Leverkusen, dar situația s-ar putea schimba în weekend, pentru că Monchengladbach, acum pe 4, joacă la Bayern și Leverkusen la Gelsenkirchen cu umbra lui Schalke 04.

Nagelsmann și Ragnick revin ca inamici acolo unde au scris istorie

Și în subsol, o victorie a lui Werder Bremen la Paderborn, în derby-ul ultimelor locuri, coroborat cu măcar un egal pentru Dusseldorf acasă cu Dortmund, ar însemna de pe acum retrogradarea matematică pentru lanterna Paderborn.

Primul meci are loc vineri seară între Hoffenheim și Leipzig. Meci infernal pentru gazde, care nu prea sperie multă lume pe teren propriu, dar mai ales pentru antrenorul și directorul lui Leipzig, Julian Nagelsmann și Ralf Ragnick, oameni care au făcut istorie ani buni cu Hoffenheim!

Dusseldorf are mare nevoie de Fortuna în meciul cu Dortmund

Sâmbătă, 13 iunie, se vor juca nu mai puțin de șase partide. Grabă mare, deoarece la începutul săptămânii viitoare este programată, începând de marți, 16 iunie, a doua rundă intermediară, pentru că Germania va încheia cu Bundesliga până la final de luna iunie.

Dusseldorf – Dortmund este meciul de care Fortuna nu ar fi avut niciodată nevoie acum, când e pe loc de baraj la supraviețuire, cu Mainz având trei puncte mai mult și cu Bremen care dacă bate la Paderborn o egalează la puncte!

Paderborn, de doi bani speranță

Paderborn – Bremen e vital pentru oaspeți, condamnați să câștige, altfel șansele de a mai prinde măcar locul 16, cel de baraj, vor scădea mult. Paderborn are patru egaluri în ultimele cinci meciuri, dar cu 20 de puncte ar avea nevoie de o minune ca să mai ajungă în locul lui Dusseldorf.

Koln primește vizita unei echipe care la fel ca ea nu a cunoscut gustul succesului de la reluarea campionatului. E vorba de Union Berlin, care s-a și dus la vale, ajungând acum la doar patru puncte de Dusseldorf, adică de locul de baraj. Koln are trei egaluri și două înfrângeri, iar Union două remize și trei eșecuri.

La Wolfsburg se joacă pentru Europa League

Meci cheie la Wolfsburg, unde gazdele, locul 6, cu 45 de puncte, întâlnesc pe Freiburg, patru lungimi mai puțin, într-o partidă care valorează un loc de Europa League. Dacă lupii bat, Freiburg va fi out din duelul pentru Europa.

Un joc fără miză este cel dintre Hertha Berlin și Eintracht Frankfurt. Echipa lui Bruno Labbadia a pierdut pentru prima dată de la venirea antrenorului, dar a făcut-o la limită, la Dortmund, după un meci în care ar fi meritat egalul.

Toți ochii sunt pe Bayern

De la ora 19:30, Bayern – Borussia Monchengladbach este derbyul etapei, judecând după locurile în clasament (oaspeții sunt pe 4 momentan), dar speranțele alb-verzilor de a obține măcar un punct sunt foarte mici la ce formă au arătat bavarezii, care au bătut tot, pe linie, după pandemie.

Duminică e Mainz – Augsburg, important pentru ambele echipe, dar mai ales pentru cea locală, care ocupă acum primul loc salvator, înainte de poziția de baraj și de locurile retrogradabile. Însă Augsburg e la fel de capricioasă ca Mainz și e greu de spus ce va fi în acest meci.

Leverkusen și fantomele de la Schalke 04

Etapa se încheie la Gelsenkirchen, unde Leverkusen vrea să profite de prăbușirea inexplicabilă a lui Schalke 04 după pandemie și să ia cele trei puncte în fața unei echipe care a scos doar remiza de la Berlin, cu Union, de când s-a reluat campionatul.

ADVERTISEMENT