Fotbal international

Live Blog Bundesliga etapa a 32-a. Jucătorii de la Bayern au sărbătorit titlul în vestiar. Final de infarct la Leipzig. Video

17.06.2020 | 22:57
Live Blog Bundesliga etapa a 32a Jucatorii de la Bayern au sarbatorit titlul in vestiar Final de infarct la Leipzig Video
ADVERTISEMENT

Etapa a 32-a din Bundesliga este ultima rundă intermediară din acest sezon. Germania și-a respectat promisiunile și a mers în ritmul perfect cadențat anunțat la momentul deciziei ca fotbalul să revină în iarbă.

Această etapă se va condensa pe durata a două zile, pentru a face loc în weekend penultimei runde și va fi, totodată, ultima cu ore diferite de disputare a partidelor. Ultimele două etape se vor derula pe un scenariu unic, toate jocurile de la aceeași oră.

ADVERTISEMENT

Sunt 99,9 la sută șanse ca acesta să fie momentul în care matematica să ne spună că Bayern Munchen a pus mâna pe cel de-al optulea titlu consecutiv și al 30-lea din istorie.

Programul etapei a 32-a din  Bundesliga

Miercuri, 17 iunie

  • Frankfurt – Schalke 2-1 (A. Silva 28, Abraham 50 / McKennie 59) – VEZI VIDEO
  • Leverkusen – FC Koln 3-1 (Bender 7, Havertz 40, Diaby 83 / Bornauw 59) – VEZI VIDEO
  • Dortmund – Mainz 0-2 (Burkardt 34, Mateta 49) – VEZI VIDEO
  • Augsburg – Hoffenheim 1-3 (Vargas 70 / Dabbur 59, 62, Bebou 89) – VEZI VIDEO
  • RB Leipzig – Dusseldorf 2-2 (Kampl 60, Werner 63 / Skrzybski 87, Hoffmann 90+2) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Marţi, 16 iunie

  • Monchengladbach – Wolfsburg 3-0 (Hofmann  10, 31, Stindl 65) – VEZI VIDEO
  • Union Berlin – Paderborn 1-0 (Schlotterbeck 27) – VEZI VIDEO
  • Freiburg – Hertha Berlin 2-1 (Grifo 61, Petersen 71 / Ibisevic 66) – VEZI VIDEO
  • Werder Bremen – Bayern Munchen 0-1 (Lewandowski 43) – VEZI VIDEO

  • Werder: Pavlenka – Gebre Selassie, Vogt (46 Langkamp), Moisander, Friedl – Veljkovic (88 Pizzaro), Eggestein, Klaassen (84  Fullkrug), Bittencourt (62 Bartels), Rashica (62 Sargent) – Osako. Antrenor: F. Kohfeldt
  • Bayern: Neuer – Pavard, J. Boateng, Alaba, Davies – Kimmich, Goretzka, Coman, T. Müller, Gnabry (82 L. Hernandez) – Lewandowski. Antrenor: H. Flick
ADVERTISEMENT

Clasament înainte de etapa a 32-a din Bundesliga

 


UPDATE, 17 iunie, ora 10:50. Jucătorii de la Bayern au avut pregătite tricouri speciale pentru sărbătorirea cuceririi titlului, cu cifra 8, de la numărul de campionate consecutiv câştigate, imprimate pe piept. Petrecerea s-a derulat în vestiar, acolo unde campionii nu au mai ţinut cont de distanţare, nu au existat măşti, decât multă veselie.

Autorul golului victoriei la Bremen, golgeterul polonez, nu a uitat de fani: “Le dedicăm victoria, fără ei parcă nu a fost sărbătoare. Să câştigi un titlu şi să nu ai cu cine să te bucuri e într-adevăr frustrant, dar sperăm ca din sezonul viitor lucrurile să revină la normal şi să ne bucurăm împreună, aşa cum am făcut de atâtea ori!” 

ADVERTISEMENT

Canadianul Alphonse Davies, marea revelaţie a bavarezilor, cel mai rapid jucător din lume, cu o viteză de 36,6 k, la oră, faţă de 38,30 a lui Cristiano Ronaldo, îl consideră un zeu pe Lewandowski. “Noi îi spunem Lewangoalski, pentru că să dai 31 de goluri înseamnă că eşti unul dintre cei mai tari atacanţi din lume”.


UPDATE, 16 iunie, ora 15:57 / Vedeta lui Leipzig, atacatul Timo Werner, nu îşi va ajuta echipa în luna august în meciurile pe care aceasta le va mai avea de jucat în Champions League, unde gruparea germană este calificată în sferturi de finală.

Contractul lui Werner cu Leipzig expiră în vara lui 2023, dar clubul a ajuns la un acord cu Chelsea, pentru suma de 55 de milioane euro, ca jucătorul să fie transferat la Londra în această vară. De aceea, Timo Werner vrea să plece imediat la noua sa echipă la încheierea acestui sezon, pe 27 iunie, lipsindu-l pe antrenorul Julian Nagelsmann de aportul celui mai important om din lot în confruntările care urmează în Liga Campionilor.


UPDATE, 16 iunie, ora 14:44 / Bayern Munchen a pus ochii pe Achraf Hakimi, fundașul Borussiei Dortmund împrumutat în ulrimele două sezoane de Real Madrid în Bundesliga.

Fundașul marocan și-ar dori un transfer la campioana Germaniei, în cazul în care nu ar primi șanse la Real Madrid, iar bavarezii îi pot suporta un salariu de 7.000.000 de euro anual, pe cre l-ar cere acesta, dar i-ar oferi și un post de titular.

Totodată, Hakimi visează să câștige mai multe trofee în carieră, iar o mutare la BAyern Munchen ar fi excelentă pentru marocan.


Bundesliga etapa a 32-a poate desemna campioana

Bavarezii au șapte puncte peste locul 2, ocupat de Dortmund, și joacă la Bremen, penultima clasată. Un egal ar fi sinonim cu câștigarea campionatului, indiferent de rezultatele care vor fi în ultimele etape. Meciul va avea loc marți seară, de la ora 21:30 și cu toate evoluțiile meritorii ale lui Werder după pandemie au șanse infime să reziste, mai ales că la oaspeți vor reveni și gurile de tun Lewandowski și Muller.

Tot marți, Borussia Monchengladbach nu are deloc meci ușor acasă cu Wolfsburg, „lupii” fiind foarte periculoși afară, dovadă acel 4-1 pe terenul lui Leverkusen, adică al marelui rival la locul 4 pentru alb-verzi. Și Wolfsburg are ca obiectiv un loc de Europa League. Vor fi și multe absențe, șase la gazde și cinci la oaspeți.

Şi Paderborn poate retrograda matematic

Marți se joacă și Freiburg – Hertha Berlin, cu nu mai puțin de opt jucători out la echipa vizitatoare. Freiburg încă mai speră la loc de Europa League și ultima oară a bătut acasă pe Monchengladbach.

Union Berlin, care a luat acea uriașă gură de oxigen la Koln după cinci partide în care scosese doar un egal, poate bifa oficial permanența în Bundesliga la primul sezon, o performanță remaracabilă pentru clubul cu bugetul cel mai mic din Bundesliga. Are meci acasă cu Paderborn, care cu un eșec devine prima retrogradată. Doar că Union are o listă de șapte absențe.

Se aşteaptă ploaie de goluri la Dortmund

Frankfurt – Schalke e primul joc al zilei de miercuri, cu oaspeții aproape decimați, nu mai puțin de zece indisponibili pentru accidentări și suspendări! Augsburg și-a asigurat cu victoria de la Mainz încă un sezon de Bundesliga și poate juca relaxat acasă cu Hoffenheim. Oaspeții pot profita de cele șase absențe la Augsburg, ei luptând pentru Europa League.

Dortmund – Mainz ar trebui să fie o tornadă către plasa porţii oaspeţilor, Mainz fiind una dintre echipele care trebuie să gestioneze foarte atent finalul de sezon, pentru a evita retrogradarea sau locul de baraj. Cu Halland şi Sancho în formă, Borussia poate provoca mari neplăceri alb-roşiilor.

Koln pare fi intrat în vacanţă

Şi Leverkusen – Koln trebuie să fie un mare solist, farmaciştiibătându-se cu Gladbach la locul 4 şi orice punct pierdut pe ultima turnantă putând fi fatal. Koln pare o echipă deja intrată în vacanţă.

La Leipzig vine altă formaţie disperată, Fortuna Dusseldorf, dar problema gazdelor o reprezintă tocmai echipa lor, care distruge totul afară, însă acasă nu bate pe nimeni, dovadă că până şi Paderborn a plecat neînvinsă.

ADVERTISEMENT