Sport

Live Blog Bundesliga etapa a 33-a. Dortmund, victorie fără emoții la Mainz. Leipzig, doar remiză cu Wolfsburg

16.05.2021 | 23:38
Live Blog Bundesliga etapa a 33a Dortmund victorie fara emotii la Mainz Leipzig doar remiza cu Wolfsburg
ADVERTISEMENT

În acest weekend au loc partidele din cadrul etapei a 33-a, penultima, din actuala ediţie a Bundesligii. Începând din runda precedentă Bayern Munchen a devenit pentru a noua oară consecutiv regina fotbalului german, egalând recordul lui Juventus din Serie A.

Toți ochii sunt ațintiți, însă, asupra lui Robert Lewandowski. Doar două reușite îi mai lipsesc starului polonez pentru a doborî recordul incredibil deținut în aceste moment de Gerd Muller, care a marcat de 40 de ori într-un singur sezon.

ADVERTISEMENT

Programul etapei a 33-a din Bundesliga

Duminică, 16 mai

Mainz – Borussia Dortmund 1-3 ( Robert Quaison 90+1 / Guerreiro 23, Reus 42, Brandt 80)

  • Meciul a fost întrerupt pentru câteva minute, din cauza condițiilor meteo

Leipzig – Wolfsburg 2-2 (Kluivert 51, Sabitzer 78 / Philipp 12, 45+1)

Sâmbătă, 15 mai, ora 16:30 

Augsburg – Werder Bremen 2-0 (Khedira 57, Kaligiuri 89)

Arminia Bielefeld – Hoffenheim 1-1 (Voglsammer 24 / Kramaric 5)

Freiburg – Bayern 2-2 (Gulde 29, Gunter 81 /Lewandowski 26, Sane 54)

Hertha Berlin – Koln 0-0

Leverkusen – Union Berlin 1-1 (Wirtz 27 / Pohjanpalo 73)

Monchengladbach – Stuttgart 1-2 (Stindl 45 / Endo 72, Stenzel 77)

Schalke 04 – Eintracht Frankfurt 4-3 (Huntelaar 15, Igrizi 52, Flick 60, Hoppe 64 / Silva 29, 72, N’Dicka 51)


Robert Lewandowski a egalat recordul lui Gerd Muller

Update, 15 mai, ora 17:00 / Robert Lewandowski a egalat recordul lui Gerd Muller. Grație penalty-ului transformat în minutul 26 al partidei de pe terenul lui Freiburg, polonezul și-a trecut în cont golul cu numărul 40.

ADVERTISEMENT

Știrea Inițială, ora 16:30 / Şi totuşi campionatul primei divizii germane continuă să ţină trează atenţia multor iubitori ai fotbalului. Pentru că în joc mai sunt de lămurit locurile 3 şi 4, locuri de Champions League, precum şi locul 7, care duce în Conference League. În plus, se zvoneşte tot mai tare că golgeterul bavarezilor, Robert Lewandowski, ar fi pe picior de plecare.

Şi al doilea loc retrogradabil plus numele formaţiei care va da baraj cu locul 3 din Bundesliga 2 trebuie lămurite în aceste ultime 180 de minute ale campionatului. Ca şi în sezonul trecut, când a avut enorm noroc în baraj, Werder Bremen e din nou în situaţia de a termina în cel mai bun caz pe locul 16, adică de baraj.

ADVERTISEMENT

Trei echipe se bat pentru locurile 3 şi 4

Pentru cele două locuri de Champions League se bat trei formaţii: Wolfsburg, locul 3, 60 de puncte, Dortmund, locul 4, 58 puncte şi Frankfurt, locul 5, 57 puncte. Frankfurt a stat multă vreme comod pe locul 4, însă a slăbit vizibil ritmul pe final şi etapa trecută Borussia Dortmund, echipa fenomenului Haaland, a reuşit să devanseze pe Eintracht.

Eintracht Frankfurt nu a reuşit decât un 1-1 acasă cu Mainz, în timp ce Dortmund a bătut tot pe teren propriu pe Leipzig şi aşa s-a făcut rocada, cu mari şanse să se menţină, judecând după programul celor două echipe.

ADVERTISEMENT

Dortmund a revenit miraculos

În penultima etapă Wolfsburg are o deplasare foarte grea, la Leipzig, echipă care a jucat cu Dortmund joi finala Cupei Germaniei . Borussia Dortmund merge la Mainz, echipă extrem de capricioasă, care a încurcat mulţi granzi, dar acum Borussia are nevoie de victorie ca aerul.

Pentru Frankfurt urmează o partidă ceva mai uşoară, judecând după poziţiile în clasament, la Gelsenkirchen, unde o va întâlni pe Schalke 04, ultima clasată, care cu acest prilej va juca ultima oară acasă în Bundesliga pentru cel puţin un sezon.

Bremen trăieşte din nou un final cu emoţii

Borussia Monchengladbach este pe locul 7, cel de Conference League, dar are în coastă pe Union Berlin, acelaşi număr de puncte, 46 şi pe Freiburg, 44 de puncte. Gladbach joacă însă acasă cu Stuttgart, în timp ce berlinezii au parte de un examen foarte greu, la Leverkusen.

FC Koln pare a fi echipa cu cea mai grea misiune în tentativa de salvare de la retrogradare. Ocupă penultimul loc, retrogradabil şi joacă la Berlin cu Hertha. La egalitate de puncte, 31 sunt Arminia Bielefeld şi Werder Bremen, primai fiind pe loc de baraj la golaveraj.

 

ADVERTISEMENT