Fotbal international

Live Blog Bundesliga, etapa a 7-a. Joshua Kimmich nu va mai juca în acest an

09.11.2020 | 08:37
Live Blog Bundesliga etapa a 7a Joshua Kimmich nu va mai juca in acest an
ADVERTISEMENT

Etapa a 7-a a Bundesligii precede ultima pauză internaţională necesară în vederea disputării ultimelor două runde din cadrul grupelor celor patru divizii ale Ligii Naţiunilor la nivel de echipe naţionale. Începe vineri, 6 noiembrie, şi se încheie duminică, 8 noiembrie.

Când vorbim despre această etapă, practic din start ne rezumăm, cel puţin în proporţie de 90 la sută, la marele şoc Borussia Dortmund – Bayern Munchen, care nu va umple ca de obicei zecile de mii de locuri ale stadionului Signal Iduna Park, aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată, pentru că noul val de coronavirus a adus din nou interdicţia accesului fanilor pe stadioane.

ADVERTISEMENT

Etapa se deschide vineri, 6 noiembrie, cu un meci de tradiţie, raportat la istoria Bundesligii, între doi nobili total decăzuţi: Werder Bremen – FC Koln. „Alb-verzii” au scăpat de retrogradare după ce au câştigat barajul cu Heidenheim şi par a fi capabili de un sezon mai bun, fiind neînvinşi de cinci etape. În schimb, „ţapii” din Koln sunt praf, cu doar două puncte.

Bundesliga, programul etapei a 7-a

Duminică, 8 noiembrie

  • Wolfsburg – Hoffenheim 2-1 (Steffen 7, Weghorst 26 / Adamyan 88) – VEZI VIDEO
  • Leverkusen – Monchengladbach 4-3 (Alario 27, 41, Bailey 68, Baumgartlinger 82 / Stindl 18 pen., 31, Lazaro 90+4) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 7 noiembrie

  • Borussia Dortmund – Bayern Munchen 2-3 (Reus 45, Haaland 83 / Alaba 45+3, Lewandowski 48, Sane 80) – VEZI VIDEO

Borussia Dortmund:Burki – Meunier, Hummels, Akanji, Guerreiro – Witsel, Delaney – Hazard, Reus, Sancho – Haaland. Antrenor:Lucien Favre

ADVERTISEMENT

Bayern Munchen: Neuer – Sarr, Boateng, Alaba, Lucas Hernandez – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Miller, Coman – Lewandowski. Antrenor:Hans-Dieter Flick

Min. 83: GOOL DORTMUND! Haaland îl driblează pe Neur și marchează în poarta goală. Borussia Dortmund – Bayern Munchen 1-0.

ADVERTISEMENT

Min. 80: GOOL BAYERN! Sane marchează cu un șut pe jos, de la marginea careului mare. Borussia Dortmund – Bayern Munchen 1-3.

Min. 48: GOOL BAYERN! Lewandowski reia cu capul în plasă din 6 metri centrarea lui Hernandez de pe stânga. Borussia Dortmund – Bayern Munchen 1-2.

Min. 45+3: GOOL BAYERN! Șutul lui Alaba din marginea careului este deviat de Hummels și intră în poartă. Borussia Dortmund – Bayern Munchen 1-1.

Min. 45: GOOL DORTMUND! Reus înscrie cu un șut din careu, după o pasă primită de la Sancho. Borussia Dortmund – Bayern Munchen 1-0.

Min. 24: Lewandowski reușește să marcheze, dar reușita sa este anulată de VAR pentru ofsaid.


  • Augsburg – Hertha Berlin 0-3 (Cunha 42 pen., Lukebakio 52, Paitek 86) – VEZI VIDEO
  • Mainz – Schalke 2-2 (Brosinski 6 pen. Mateta 45+1 pen. / Uth 36, St. Juste 82 aut.) – VEZI VIDEO
  • RB Leipzig – Freiburg 3-0 (Konate 26, Sabitzer 70 pen., Angelino 89) – VEZI VIDEO
  • Stuttgart – Eintracht Frankfurt 2-2 (Gonzalez 16 pen., Castro 37 / Andre Silva 61, Abraham 75) – VEZI VIDEO
  • Union Berlin – Arminia Bielefeld 5-0 (Endo 5, Andrich 13, Becker 45+2, Kruse 51 pen., Teuchert 89) – VEZI VIDEO

Vineri, 6 noiembrie

  • Werder Bremen – FC Koln 1-1 ( Bittencourt 82 pen. / Moisander 67 aut.)


UPDATE, 9 noiembrie, ora 08:38 / Jucătorul echipei Bayern Munchen, Joshua Kimmich, a fost operat la genunchi după accidentarea suferită în derby-ul cu Borussia Dortmund și nu va mai juca în acest an.

Bavarezii speră să se poate baza din nou pe serviciile internaționalului german la începutul anului 2021, la reluarea Bundesligii după pauza de iarnă. Astfel, Kimmich va rata cele trei meciuri rămase din grupele Champions League, șase partide de campionat, una în Cupa Germaniei, plus convocarea la echipa națională pentru amicalul cu Cehia și întâlnirile cu Ucraina și Spania din Liga Națiunilor.


UPDATE, 8 noiembrie, ora 21:58 / Meciul Borussiei Monchengladbach pe terenul lui Bayern Leverkusen a fost unul de-a dreptul spetcaculos. Atât prin evoluția scorului, cât și mulțumită golului uluitor marcat de Valentino Lazaro în minutul 90+4. Atacantul austriac a marcat golul prin care a dus scorul la 4-3 pentru adversari printr-o execuție de excepție, apelând la așa-numita „lovitură a scorpionului”

Matts Hummels, marele absent în Borussia Dortmund – Bayern, derby-ul din etapa a 7-a din Bundesliga

Sâmbătă, 7 noiembrie, ora 19:30, e ora primului episod al disputei Dortmund – Bayern Munchen. Gazdele vor fi lipsite de aportul celui mai experimentat fundaş central, care a jucat ani de zile la Bayern şi acum a revenit la Dortmund, Matts Hummels. Şi cum şi Schmelzer e indisponibil, defensiva galben-negrilor pare a fi destul de vulnerabilă.

Sezonul trecut, bavarezii au câştigat cu 1-0 la primul meci fără spectatori disputat în mai, la reluarea campionatului după primul val de COVID. Atunci a fost o adevărată finală la titlu, pentru că mai erau câteva etape şi distanţa menţinea suspensul fără succesul lui Lewandowski şi compania.

Duel Erling Haaland – Robert Lewandowski

Ambele echipe revin pe teren în Bundesliga după meciurile din a treia rundă a grupelor Champions League. Forma bavarezilor reprezintă un motiv de îngrijorare, pentru că Salzburg nu a mai pierdut niciodată primind acasă şase goluri. E drept, desprinderea a venit în ultimul sfert de oră, un adevărat iureş al campioanei Germaniei.

Vedetele celor două formaţii sunt norvegianul Erling Haaland la Borussia şi polonezul Robert Lewandowski la Bayern, ultimul cu trei ani petrecuţi anterior chiar în tricoul galben-negru, când a marcat destule goluri în poarta actualei sale echipe. Englezul Jadon Sancho şi Serge Gnabry par a fi vedetele cu numărul 2 în cele două distribuţii.

Leverkusen – Monchengladbach, al doilea meci tare al etapei

Leverkusen – Monchengladbach este alt meci de top al rundei. „Aspirinele” joacă în Europa League, unde au evoluţii oscilante, Gladbach a făcut senzaţie în primele trei jocuri din grupa de Champions, unde e lider. „Alb-verzii” nu au o tradiţie prea favorabilă la Leverkusen, însă cele mai multe meciuri au adus goluri în ambele porţi.

Mainz – Schalke 04 este neaşteptatul derby al ultimelor două locuri. Mainz nu a adunat nici un punct în şase etape, Schalke a reuşit să agonisească două şi toată lumea se întreabă ce se întâmplă cu această formaţie din Gelsenkirchen, altă dată prezentă în grupele Champions League.

ADVERTISEMENT