Fotbal international

Live Blog Bundesliga, etapa a 9-a. Mainz și Hoffenheim au remizat în ultimul meci. Video

29.11.2020 | 16:30
Live Blog Bundesliga etapa a 9a Mainz si Hoffenheim au remizat in ultimul meci Video
ADVERTISEMENT

Etapa a 9-a din Bundesliga se derulează în acest weekend pe durata a trei zile, începând de vineri, 27 noiembrie, și încheindu-se duminică, 29 noiembrie. Nu sunt programate, așa cum a fost acum două etape, meciuri de top, regalul de atunci fiind chiar duelul celor două forțe, Borussia Dortmund – Bayern Munchen.

Bayern Munchen joacă sâmbătă, 28 noiembrie, la trei zile după meciul de acasă cu Salzburg din grupa de Champions League. Campioana se deplasează la Stuttgart, șvabii fiind una dintre cele mai spectaculoase echipe de până acum ale sezonului, în sensul în care evoluând deschis marchează, dar și primește la fel de multe goluri.

ADVERTISEMENT

Evident că după ce răpui balaurul Haaland la el în bârlog, o deplasare la Stuttgart pare ca un joc de pregătire, însă Bayern a arătat chiar runda precedentă că nu este un grup de roboți, de extratereștri, ci tot din oameni, împiedicându-se acasă de Werder Bremen, cu care a terminat nedecis.

Bundesliga, programul etapei a 9-a

Duminică, 29 noiembrie

  • Leverkusen – Hertha Berlin 0-0
  • Mainz – Hoffenheim 1-1 (Quaison 33 / Bebou 62) – VEZI VIDEO

Sâmbătă, 28 noiembrie

  • Augsburg – Freiburg 1-1 (Vargas 80 / Grifo 64) – VEZI VIDEO
  • Dortmund – FC Koln 1-2 (T. Hazard 74 / Skhiri 9, 60) – VEZI VIDEO
  • Dortmund: Burki – Meunier, Hummels, Akanji, Passlack – Witsel, Emre Can – Brandt, Reus, Sanchi – Haaland. Antrenor: Lucien Favre
  • RB Leipzig – Bielefeld 2-1 (Angelino 29, Nkunku 47 / Klos 76) – VEZI VIDEO
  • Stuttgart – Bayern Munchen 1-3 (Coulibaly 20 / Coman 38, Lewandowski 45+1, Douglas Costa 87) – VEZI VIDEO
  • Bayern: Neuer – Pavard, Boateng, Alaba, Hernandez – Tolisso, Goretzka – Coman, Muller, Gnabry – Lewandowski. Antrenor: Hans-Dieter Flick
  • Union Berlin – Frankfurt 3-3 (Andrich 2, Kruse 6 pen., 82 / Andre Silva 27, 37, Dost 79) – VEZI VIDEO
  • Monchengladbach – Schalke 4-1 (Neuhaus 15, Wendt 36, Thuram 52, Wolf 80 / Raman 20) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Vineri, 27 noiembrie

  • Wolfsburg – Werder Bremen 5-3 (Baku 22, Brooks 25, Weghorst 37, 76, Bialek 90+5 / Bittencourt 13, Mohwald  36, Brooks 47 aut.) – VEZI VIDEO

bun

Stuttgart – Bayern Munchen promite multe goluri în etapa a 9-a din Bundesliga. Dortmund, la vânătoare de țapi

Chiar dacă la bavarezi nu vor fi Joshua Kimmich, Alphonso Davies sau Lucas Hernandez, cu toții accidentați, lotul de care dispune Hans Flick e net superior lui Stuttgart. Însă nu e deloc exclus ca să marcheze cel puțin o dată și șvabii în acest meci pe care îl vedem cu minim patru reușite pe tabela de marcaj.

ADVERTISEMENT

Principala contracandidată, cel puțin pe hârtie, la titlu, Borussia Dortmund, chiar că pare a avea parte de un meci de încălzire, pentru că este vizitată de penultima clasată FC Koln, care în opt meciuri încă nu s-a întâlnit cu victoria.

Și galben-negrii au avut marți examen de Champions League, tot acasă, în fața belgienilor de la Club Brugge, dar Koln, „țapii” cum li se mai spune, se află la mare depărtare ca potențial și exprimare la acest moment. Uraganul Haaland a făcut prăpăd la Berlin etapa trecută, Borussia demolând pe Hertha în a doua repriză cu 5-2 și patru bucăți au fost ale norvegianului.

ADVERTISEMENT

Nici pentru celelalte echipe din zona podiumului, Leipzig sau Borussia Monchengladbach nu pare a fi o rundă cu probleme, ambele jucând acasă cu echipe din coada clasamentului, dar ambele venind și după meciuri de Champions League la mijloc de săptămână.

RB Leipzig și Monchengladbach par a avea meciuri ușoare

RB Leipzig, după deplasarea de infern de la Paris, o primește pe nou promovata Arminia Bielefeld, care a avut bune primele două etape și apoi a pornit pe panta eșecurilor consecutive. La care foarte probabil va mai adăuga acum încă unul.

Monchengladbach e gazdă pentru meciul cu lanterna roșie, care nu e nimeni alta decât un nume ilustru în Bundesliga, Schalke 04, trupa din Gelsenkirchen fiind încă din sezonul trecut absolut de nerecunoscut. Etapa se va deschide vineri cu Wolfsburg – Werder Bremen, un duel în verde, mult mai echilibrat decât ar părea, dovadă punctul reușit de Bremen pe terenul lui Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT